Xbox Game Pass - szeptembertől mobilon is

  • Írta: szlav
  • 2020. augusztus 4.
  • Bejelentés
Link másolása
Óriásit lépett a Microsoft: jövő hónaptól már a mobilkészülékeinken is elérhetjük az Xbox Game Pass Ultimate játékkönyvtárát, hála az xCloud rendszerének. A csomag és a streamingszolgáltatás ekkor startol Magyarországon is.

A Microsoft szerint a felhőé és a bárhol, bármikor elérhető játékoké a jövő, ezt pedig jövő hónaptól készek is bebizonyítani. Szeptember 15-én huszonkét országban, köztük Magyarországon is elérhetővé válik az Xbox Game Pass Ultimate mobilos változata, így az eddig Xbox One-on és PC-n játszott kedvenceinket innentől elérhetjük majd az androidos mobiltelefonunkról vagy tabletünkről is.

Ezzel több mint száz játék válik egycsapással elérhetővé, hála az xCloud felhőalapú rendszerének. A Game Pass könyvtárában lévő címeket telepítés és különösebb hardveres megterhelés nélkül, játszhatjuk majd egyenesen a Microsoft szervereiről, a rendszer pedig az online profilunk segítségével automatikusan szinkronba hozza a korábbi mentéseinkkel, beállításainkkal, a barátlistánkkal és az achievementjeinkkel.

Mindez persze nem feltétlenül újdonság azok számára, akik közelebbről is figyelemmel követték a Microsoft legutóbbi lépéseit. Phil Spencer már múlthónapban elárulta, hogy ősszel összedrótozzák az xCloud és az Xbox Game Pass Ultimate rendszereit, és mivel valóban nem kell áremelkedésre számítanunk, a 15 dolláros havidíj ezzel is csak jóval csábítóbb lett. Nehéz jobb ajánlatot tenni azoknak, akik konzolon, PC-n és akár mobilon is szívesen játszanak, Spencerék egyetlen előfizetéssel egy kalap alá vették a teljes ökoszisztémát.

38.
38.
#36: Igen ahogyan írod,megkapja mindenki a játékokat aki előfizet! Innentől meg már csak az számít hajlandó e egy darab játék negyedét,ötödét vagy hatodát :) fizetni a szolgáltatásért ami 100+ játékot,multit,vásárlási kedvezményt és stream lehetőséget biztosít.
32.
32.
#31: Most 4 Euro a gamepass, clod-dal együtt ezért lenne reális 8 körül. De azért csak nem fogok fizetni mondjuk 15-öt, ami majdnem a duplája, hogy a nem létező konzolomon tudjak nyomatni multit, amit kb úgy utalok, mint a szart.
31.
31.
Ha már amúgy is a gamepass része a live abban mi a zavaró? Most ne menjetek már át crytek-be pár cent miatt :) hogy akkor már 5-10-15 stb játékkal is csináljanak csomagokat.
26.
26.
Donci1998
Mióta van ultimate game pass én előfizetője vok.
És szerintem szeptember 15.- től boldogabbá tud tenni egy 12 órás műszakot
25.
25.
#23: https://24.hu/tech/2020/08/04/xbox-game-pass-ultimate-android-okostelefon-szeptember-15/
24.
24.
kryszisz
Elnézést ha esetleg bármely árpádsávosba bugyolált ősmagyar lelkébe tapostam volna. Szeretem a hazámat, nagyon is (bár lokálpatrióta azért nem vagyok), de ami itt megy az maga a tragikomikum. Na de ennél tovább nem ragozom, ez nem az az oldal.

#14: vágesz, csak a mobilokról szólt a hír, gondoltam releváns leszek:)
23.
23.
Koszi szepen! Akkor mar csak a RDR 1-nek kene valahogy bekerulnie :)
22.
22.
szlav
#20: Igen! Az Ultimate előfizetés magába foglalja a PC-s és konzolos könyvtárat is, ebből merít a mobilos szolgáltatás is, tehát lesz benne többek közt Halo 5 is (a borítóját is láthatod a fent mellékelt képen).
20.
20.
Bocsi a láma kérdésért srácok, de akkor most ez azt jelenti, hogy tudok majd pc-n játszani régi x360 game-el, ami benne van game pass-ban (gears1-3) vagy pl halo 5-el is? Az ugye nem lesz benne a master chief collection-be.
18.
18.
#14: Letöltés és telepítés nélkül. Egy ötlet - 2 perc - egy játék. Szinkronizált mentésekkel telefon, gép és konzol között. Ez.
15.
15.
TrishtanAG
#4: Évek óta egy 10,5 colos Amoled tabletre streamelem a PC-s játékokat, mostanában meg már a Ps4-et is. Olyan érzés, mintha lenne egy full grafikás, nagyméretű kézikonzolom :).
14.
14.
crytek
#13: Xcloudot bármin tolhatód nem muszáj mobilon. Ha van egy fostos laptopod akkor se box nem kell se csúcs pc- és tolhatod 0 day a király címeket.
13.
13.
kryszisz
#5: A Sony meg magyarítja a nyomorék játékait azoknak, akik nem képesek egy tetves idegennyelvet megtanulni 2020-ban;) Amúgy ebbe a putri országba én sem hoznék semmit ha külföldi cég volnék, kivéve persze ha autóiparról van szó, végtére is Európa összeszerelő üzeme vagyunk lassan. Ettől függetlenül tök jófej a Micro, hogy ezt így meglépi, bár egészségére annak, aki 5-6'-on akar AAA-s játékot élvezni:)
12.
12.
#9: Hadd ajánljak már egy sima xbox one controllert helyette. A régi, vezetékes 360-as fekete kontrollerem is teljesen tökéletes még mindig, de annyi évet lehúzott, hogy tisztelettel küldtem nyugdíjba. Totális állagmegőrzés és előveszem 20 év múlva és azon tolom.Viszont ez a One-os jobb. Lecsatlakoztathatós vezetékes példány, ami ugye fogad elemeket is és egy eredeti micro vevővel helyből vezeték nélkülivé válik. Ha akksival használod, azon a kábelen lehet tölteni is. Mondjuk mindezekből a vezeték nélküli 360 joy is tudott egy halmazzal, de legalább a vevő azokat is támogatja négy eszközig.

Csakhogy ez nem hozza ki belőle a ravasz rezgést. Jó, nem nagy cuccnak tartott egy feature, pedig simán nagy cucc. Az oké, hogy lövöldéknél, nyilazós játékoknál oda rak valamit, de hogy a WRC-ben érzed rajta, hogy mikor veszti el a kerék a tapadást, külön gáznál/kanyarnál, a másik ravaszon meg féknél. Nagyon sokad dob rajta, megéri az árát. Vegyé.
11.
11.
#7: Hát nem gondolom,hogy olyan sok ps hardver van vagy lesz az Azure szerverekben. Xcloud terén előbb társulnának a Google-el vagy Amazonnal mint a Sonyval szerintem!Azért több mint egy évtizede fejlesztik szóval ebből nagy szeletet biztos nem kap a Sony. Inkább csak fizet a használatáért így vagy úgy.
10.
10.
Zuzmo
Akkor mihez kell majd a következő generációban a kisebb xbox?
9.
9.
Ooorky
#7: Elég lesz sztem 4 éves media box is, feltéve, hogy fut majd androud 6-on.
Csak az xbox 360 kontrollerem kell visszaszerezni.
Ha jó lesz a cucc, lehet nem is kell series x.
8.
8.
#5: Mert nekik nincsenek dedikált szerverparkjai.
7.
7.
#5: Majd a micro elhozza a PS Now-t is, hiszen ne feledjük, hogy az üzlet megkötetett köztük és ugyan azt a hálózatot használják. Meg sem lepődnék, ha az 5-ös startjától elérhető lenne.

Amúgy ehhez mindenkinek inkább egy youtube lejátszásra képes laptopot ajánlok és nem telefonos gameplay-t, arról nem is beszélve, hogy a telefonhoz is kell hardver (az írányításhoz). Laptopot meg összedughatod mindennel és 40-50 mbit net körül meglepően jól minősíthető gameplay-t tudsz elérni. Ez a szolgáltatás egész veszélyes lehet amúgy a Geforce Now-ra nézve üzleti szempontból. Nem pont a legjobb dolog, ha valahol a microsoft az ellenséged.
6.
6.
#4: Jó,hát neki a Nagy Ágyú a fétise valószínűleg :)
5.
5.
crytek
Csoda hogy magyaroszágon elérhető merik tenni már az elején.. hát igen ez nem sony aki a nyomorék psnowot nem képes idehozni
4.
4.
#2: :) Jó, hogy bemegy a nő a kávézóba ebédszünetben kosztümben, kirakja a 40 colos tabletet és egy richtig gamepad-del nyomatja az olyan lövöldét, hogy az ágyú kitakarja a fél képernyőt.

10/10
3.
3.
Zuzmo
A Stadiára keresztet lehet vetni.
2.
2.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...