Xbox Game Pass - szeptembertől mobilon is

  • Írta: szlav
  • 2020. augusztus 4.
  • Bejelentés
Óriásit lépett a Microsoft: jövő hónaptól már a mobilkészülékeinken is elérhetjük az Xbox Game Pass Ultimate játékkönyvtárát, hála az xCloud rendszerének. A csomag és a streamingszolgáltatás ekkor startol Magyarországon is.

A Microsoft szerint a felhőé és a bárhol, bármikor elérhető játékoké a jövő, ezt pedig jövő hónaptól készek is bebizonyítani. Szeptember 15-én huszonkét országban, köztük Magyarországon is elérhetővé válik az Xbox Game Pass Ultimate mobilos változata, így az eddig Xbox One-on és PC-n játszott kedvenceinket innentől elérhetjük majd az androidos mobiltelefonunkról vagy tabletünkről is.

Ezzel több mint száz játék válik egycsapással elérhetővé, hála az xCloud felhőalapú rendszerének. A Game Pass könyvtárában lévő címeket telepítés és különösebb hardveres megterhelés nélkül, játszhatjuk majd egyenesen a Microsoft szervereiről, a rendszer pedig az online profilunk segítségével automatikusan szinkronba hozza a korábbi mentéseinkkel, beállításainkkal, a barátlistánkkal és az achievementjeinkkel.

Mindez persze nem feltétlenül újdonság azok számára, akik közelebbről is figyelemmel követték a Microsoft legutóbbi lépéseit. Phil Spencer már múlthónapban elárulta, hogy ősszel összedrótozzák az xCloud és az Xbox Game Pass Ultimate rendszereit, és mivel valóban nem kell áremelkedésre számítanunk, a 15 dolláros havidíj ezzel is csak jóval csábítóbb lett. Nehéz jobb ajánlatot tenni azoknak, akik konzolon, PC-n és akár mobilon is szívesen játszanak, Spencerék egyetlen előfizetéssel egy kalap alá vették a teljes ökoszisztémát.

38.
#36: Igen ahogyan írod,megkapja mindenki a játékokat aki előfizet! Innentől meg már csak az számít hajlandó e egy darab játék negyedét,ötödét vagy hatodát :) fizetni a szolgáltatásért ami 100+ játékot,multit,vásárlási kedvezményt és stream lehetőséget biztosít.
37.
Kawada
#36: Amúgy szerintem is ez lesz. Ettől függetlenül szerintem elbírna a rendszer olyasmit, amit mondtam.
36.
crytek
#35: Érzésem szerint és pl amiatt is hogy a ms az xbox feliratot eltakarítja a game pass elől az lesz hogy lesz egy db szolgáltatás ami egységes lesz ...egy db nem xboxos nem pc-s... MINDEN.. mert ami nem jött ki pc-re pl a régi gears of warok vagy a fable 2 pl azok az xcloud miatt pc-n ugyanugy tolhatóak lesznek..

+ ha valóban megszünik a gold mert "beépítik" áremeléssel a game passba akkor már nem beszélhetsz semmi boxos hülyeségről mivel nem fizetsz semmi boxos dologért mindent csinálhatsz majd pc-n is..

De gondolom a ms hamarosan tiszta vizet önt a pohárba mit is akar a game passal. Áremelés szerintem biztos lesz ha nem akkor hülyék :)
35.
Kawada
#31: Nem tudom mi a baj abban, hogy szeretném ha lenne egy személyre szabható game pass rendszer, amiben nem kell konzolt érintő szarságokért fizessek úgy, hogy nem rendelkezem xbox-szal. Egyszerűen egy előfizetéses rendszerhez képest nem kifejezetten olcsó szolgáltatáscsomagért kell fizessek úgy, hogy annak a fele engem kurvára nem érdekel, mivel nincs boxom. Kvázi "le van nyomva a torkomon". Semmi crytekség nincs ebben, de ha valaha írt olyasmit, hogy beérné a szolgáltatások 50%-val, még úgy is, hogy hajlandó lenne a kb. 66%-ot fizetni érte, akkor szólj kérlek. És persze, havi szinten nem sok az a 5 USD/EUR, egy éves viszonylatban azonban mondjuk 1 éves másfajta szolgáltatás díjáról, mondjuk 1 éves Ps Now előfizetésről beszélünk (amivel másik 700 játékot érek el), vagy egy Day1 AAA-s cím áráról. Crytek esetében pedig 10 éves játékra szánt költségvetésről... :)

Számomra tudod mikor érné meg egy Game pass ultimate? Ha mondjuk a fiam/fiaim lenne/lennének akkorák, hogy mondjuk a gamer pécé mellett legyen egy xbox is, és akkor én az erős pécén elérem azokat a cíemeket is, amiket ők, nekik pedig ott a box, amin szintén elérnek nagyjából mindent (tekintsünk el a minimális játékfelhozatal különbségről). Na akkor best díl evör.
32.
Neotechtr
#31: Most 4 Euro a gamepass, clod-dal együtt ezért lenne reális 8 körül. De azért csak nem fogok fizetni mondjuk 15-öt, ami majdnem a duplája, hogy a nem létező konzolomon tudjak nyomatni multit, amit kb úgy utalok, mint a szart.
31.
Ha már amúgy is a gamepass része a live abban mi a zavaró? Most ne menjetek már át crytek-be pár cent miatt :) hogy akkor már 5-10-15 stb játékkal is csináljanak csomagokat.
29.
Kawada
#28: Két test, egy lélek...
28.
Neotechtr
#27: Ugyan így vagyok vele. PC Pass kéne + xfelhő, multi meg nem.
27.
Kawada
Ha a Live is a része, remélem kitalálnak egy "kusztomizálható" opciót. Ez az ár így okés, bár továbbra sem érdekel pl. a konzolos része, ha belekerül a Live, az se fog, ellenben szívesen fizetnék mondjuk havi 8-10 dollárt a pécés kínálatért és az xcloudért (ha faszán működik persze). Az biztos, hogy a Google kezdheti 10 dollárért adni a nyakán maradt kontrollereket, mert ez a vonat a jelenlegi finanszírozási rendszerével nagyon elmenni látszik.
26.
Donci1998
Mióta van ultimate game pass én előfizetője vok.
És szerintem szeptember 15.- től boldogabbá tud tenni egy 12 órás műszakot
25.
#23: https://24.hu/tech/2020/08/04/xbox-game-pass-ultimate-android-okostelefon-szeptember-15/
24.
kryszisz
Elnézést ha esetleg bármely árpádsávosba bugyolált ősmagyar lelkébe tapostam volna. Szeretem a hazámat, nagyon is (bár lokálpatrióta azért nem vagyok), de ami itt megy az maga a tragikomikum. Na de ennél tovább nem ragozom, ez nem az az oldal.

#14: vágesz, csak a mobilokról szólt a hír, gondoltam releváns leszek:)
23.
fankiz
Koszi szepen! Akkor mar csak a RDR 1-nek kene valahogy bekerulnie :)
22.
szlav
#20: Igen! Az Ultimate előfizetés magába foglalja a PC-s és konzolos könyvtárat is, ebből merít a mobilos szolgáltatás is, tehát lesz benne többek közt Halo 5 is (a borítóját is láthatod a fent mellékelt képen).
20.
fankiz
Bocsi a láma kérdésért srácok, de akkor most ez azt jelenti, hogy tudok majd pc-n játszani régi x360 game-el, ami benne van game pass-ban (gears1-3) vagy pl halo 5-el is? Az ugye nem lesz benne a master chief collection-be.
19.
Neotechtr
#17: A civilizáció fényét akarja elhozni az országodba, te meg harcolstz ellene?
18.
Neotechtr
#14: Letöltés és telepítés nélkül. Egy ötlet - 2 perc - egy játék. Szinkronizált mentésekkel telefon, gép és konzol között. Ez.
17.
atroll1
#13: kimoderált üzenet
16.
atroll1
#5: A sony-bak az is atomfizika, hogy a psn profilt országok között migrálni lehessen. A név változtatást is parádésan megoldottàk :D
Ezek után nem csodálkozom, ha inkább nem nyúlnak semmihez. Jobb az mindenkinek
15.
TrishtanAG
#4: Évek óta egy 10,5 colos Amoled tabletre streamelem a PC-s játékokat, mostanában meg már a Ps4-et is. Olyan érzés, mintha lenne egy full grafikás, nagyméretű kézikonzolom :).
14.
crytek
#13: Xcloudot bármin tolhatód nem muszáj mobilon. Ha van egy fostos laptopod akkor se box nem kell se csúcs pc- és tolhatod 0 day a király címeket.
13.
kryszisz
#5: A Sony meg magyarítja a nyomorék játékait azoknak, akik nem képesek egy tetves idegennyelvet megtanulni 2020-ban;) Amúgy ebbe a putri országba én sem hoznék semmit ha külföldi cég volnék, kivéve persze ha autóiparról van szó, végtére is Európa összeszerelő üzeme vagyunk lassan. Ettől függetlenül tök jófej a Micro, hogy ezt így meglépi, bár egészségére annak, aki 5-6'-on akar AAA-s játékot élvezni:)
12.
Neotechtr
#9: Hadd ajánljak már egy sima xbox one controllert helyette. A régi, vezetékes 360-as fekete kontrollerem is teljesen tökéletes még mindig, de annyi évet lehúzott, hogy tisztelettel küldtem nyugdíjba. Totális állagmegőrzés és előveszem 20 év múlva és azon tolom.Viszont ez a One-os jobb. Lecsatlakoztathatós vezetékes példány, ami ugye fogad elemeket is és egy eredeti micro vevővel helyből vezeték nélkülivé válik. Ha akksival használod, azon a kábelen lehet tölteni is. Mondjuk mindezekből a vezeték nélküli 360 joy is tudott egy halmazzal, de legalább a vevő azokat is támogatja négy eszközig.

Csakhogy ez nem hozza ki belőle a ravasz rezgést. Jó, nem nagy cuccnak tartott egy feature, pedig simán nagy cucc. Az oké, hogy lövöldéknél, nyilazós játékoknál oda rak valamit, de hogy a WRC-ben érzed rajta, hogy mikor veszti el a kerék a tapadást, külön gáznál/kanyarnál, a másik ravaszon meg féknél. Nagyon sokad dob rajta, megéri az árát. Vegyé.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...