Az xCloud is az Xbox Game Pass Ultimate része lesz

  • Írta: Baloo
  • 2020. július 16.
  • Bejelentés
Az Xbox Game Pass Ultimate eddig is az egyik legjobb ár/érték aránnyal rendelkező előfizetéses szolgáltatás volt, most azonban bejelentette a Microsoft, hogy ezt a Project xClouddal teszi még csábítóbbá - méghozzá felár nélkül.

Az Xbox részlegének fejese, Phil Spencer jelentette be egy Twitter-posztban, hogy a Project xCloud szeptembertől beházasodik Xbox Game Pass Ultimate előfizetésbe - ráadásul mindenféle extra költség nélkül.

Ez azt jelenti, hogy ahol a szolgáltatás már elérhető, azokban az országokban szeptembertől az előfizetők nem csak, hogy rengeteg játékhoz férhetnek hozzá, de ezeket mobileszközökön, hardvertől függetlenül is élvezhetik majd, ha úgy tetszik, akár útközben is.

Spencer emellett továbbra sem győzte hangsúlyozni, hogy az Xbox Game Studios játékai a következő néhány évben elérhetőek lesznek Xbox One-on is, hiszen nem szeretnének senkit sem rákényszeríteni a generációváltásra. A Project xCloudnak hála pedig idén karácsonykor olyan címekkel játszhatunk majd, mint például a Halo Infinite - bárhol és bármikor.

49.
kamgecam
#1: Talán meg kéne tanulni sakkozni hogy tudd mi a jelentése a sakkmattnak, vagy megfelelő összefüggésben, szövegkörnyezetben használni. :D
48.
Ooorky
#45: Az igen.
Ezt nevezi a szaknyelv süket dumának XD
46.
Crow77
Ui:a linket valamiért nem szereti az oldal,de aki kíváncsi (és fiatalabb) az rákereshet a Floppy disk-re.
45.
Crow77
Másképpen gondolkodunk,de ezzel semmi baj! Mindig is többen voltak a kételkedők és kevesebben az álmodozók. Aztán rácsodálkoztak az első villanykörtére :) Nézzétek csak mennyi adat tárolható 1 négyzetcentiméternyi papírvékony felületen ehhez képest...

https://hu.wikipedia.org/wiki/Hajl%C3%A9konylemez

Vagy a mobiltelefonos wap-tól 20 évecske alatt mi lett! De egymásmellett is jól mutatna az első képcsöves tv vs a hajszálvékony Szuper Aktív-Mátrix Organikus Fénykibocsátó Dióda (Super Amoled) is.
Szerencsére bár a világot nem a kételkedők tömege viszi előre,de mégis elengedhetetlenek azok számára akiknek a fejében ilyenkor az a hang kattan..
Azért is megcsinalom!
Jó éjt mindenkinek!
44.
Neotechtr
Először én is azt hittem, hogy a mega telefonos internet akkorát fog szaladni, hogy majd még dumálni is lehet menet közben, mint a filmekben. Autópálya tempó mellett már simán lehetetlen hosszabb távon facebook-on beszélni hangban, de igazából még a rendes hagyományos telefonvonalon is fostalicska az egész parádé. Pusztul burul az egész folyamatosan és nagy háborúban van az internet a létezésért, miközben a térerőt tele mutatja és akkor esik le 1-re, amikor telefonálni akarsz.

Úgyhogy aki ezt a fajta gaming-et elképzeli, az úgy képzelje, hogy ez mozgás közben nem lehetséges. 5G-vel sem lesz az, csak nagyobb lesz az esély rá, hogy lássál is valamit, de csak akkor, ha éppen a seggeden ülsz. Itt nem azzal van a gond, hogy végig hurcolod a lakáson a motyót, de utazás közben nem fog menni és ezt garantálom. Meg azért érdemes tisztában lenni azzal, hogy egy átlagos telefonkijelző felbontású video sztream 60 fps-el mennyi adatot fogyaszt?

Hát az egy kis 10 perc pluszos játékidő mellett közelít haver a végtelenhez és amikor még ki sem jutottál a tutorial-ból, már villlog a sarokban, hogy piros a szakad. Kár, hogy ilyen légvédelmi sziréna hangokat nem tol hozzá. Mama WiFi-jén már penge lehet a vétel a gyerekszobában, de még ott is lehet kockás. Na de ugye milyen Mama az, akinél nem lóg egy UTP kábel, amit a múltban fektettünk le?

Azt ilyen klikk hang kíséretében be lehet dugni a laptop-ba és utána jön csak a Control 60 FPS RTX a különböző felbontásokban. Na de ezt már sokkal jobb egy nagyobb kijelzőn nézni. Nekiállsz mondjuk telón egy Dragon Age Inquisition-nek és lehet, hogy elvagy a harccal, de akkor sem tudod elolvasni a menüket meg a szövegeket, ha olyan szemed van, mint a Jensen-nek a Deus Ex-ből.

Én inkább fogom a kis gépet meg a drótokat, összedugok mindent, mint egy sci-fi ben, aztán úgy még működik is minden.
43.
delphijos
#35: Mondjuk vonaton, stb... az 5G se fog csodát hozni. Most se a 4G lassúsága elsősorban a legszűkebb keresztmetszet.
42.
Kawada
#38: Jaja, ezért írtam, hogy pl az indie címek zömét kifejezetten bírnám. Egy 12 mintues pl, Hollow Knight, Ori, ezek abszolút mehetnek... :)
41.
Ooorky
#40: Végig vezetéken akkora volt a késleltetés (papíron 14ms), hogy játszhatatlan volt a Sonic Generations...
40.
Crow77
#39: Most tényleg csak ennyi ment át?
Ebben a pillanatban mért késleltetés a mobilomon 17ms amúgy!Kétlem hogy akár ezt is érzékelnéd,de lesz ez 5g vel jobb is :)
39.
Ooorky
#38: Cuphead.
Stream-es latency-vel.
Sok sikert.
38.
Crow77
#37: Ami igaz az igaz,hogy pl Rdr2 stb feliratokat nem szeretnék nagyítóval olvasni :) De pl egy Cuphead,Rage vagy Ori stílusú játékokkal szívesen pötyögnék,ha nyaralás közben leszakad az ég vagy szorulásom van :)
37.
Kawada
#36: Mármint a látvány része aránylag jobban működik... És játékmenet szempontból sem akkora érvágás, mint mondjuk egy Gears-nél, ahol a legjobb része pl. egy split screenes coop menet.
36.
Kawada
#34: Okés. Csak én kifejezetten a telós részére reagáltam és elkalandoztunk... Crytek pedig behozta a Switchet, aminek a játékkínálatának lényegi része, hogy inkább alkalmas sok esetben handheldre, mint TV-s ,menetre. :)
35.
Crow77
Jön az 5g,valamelyik cég időben felkészül.Dedikált szerverek stb,valamelyik meg majd bérel ezektől,hogy szolgáltatni tudjon és versenyben maradni.
34.
Crow77
#30: Én csak arra írtam,hogy switch el szemben ki akar egy 5 colos kijelzőn forzazni pl.
33.
Kawada
#31: Most tényleg... Felnőtt embernek kell ecseteljembaz "élmény" kifejezés lényegét? Ráadásul te említetted ezt. Persze. Lehet gearsezni egy telefonon. De kurvára nem egy nagy élmény ahhoz képest, mint amit nyújt mondjuk egy fasza 140 centis 4k tévén. De ez már kicsit megint az igényesség/igénytelenség témaköre is, ami úgy fest a sokadik téma ami meghalad.

És továbbra sem említettem, hogy lehet-e, nem-e, vagy hogy Gearsezni egy 6 inches kijelzőn nemnlehet jó és élvezetes. Annyit mondtam, hogy pont olyan lehet lehet, mint látványfilmet nézni telefonon, a mozihoz képest. Nagyon sajnálom tényleg, én basztam el, mert megint hasonlattal operáltam, elfelejtettem, hogy nem erős oldalad...
32.
Ooorky
Le akartam videózni hazafele mennyire lehet geforce now-val játszani vonaton ülve, de csatlakozni se tudtam :D
Ennyit az utazás közbeni Forzazásról.
31.
crytek
#30: Idiotizmus nincs max a te fejedben.. Itt a játszáson van a lényeg hogy bárhol elérd a kedvenceidet csak legyen net. És a grafika az ugyanaz csak kicsiben és kurva sokan néznek netflixet ,hbo got telefonon/tableten... (Azért mikor ezt olvasod le ne ess sehonnan hogy ezt most itt tőlem tudod meg). ja de tudom igénytelenek élnek a világon mindenütt igen igen sokan vagyunk...
30.
Kawada
#29: Ne kezdd te is az idiotizmust, kérlek... Ő írta, hogy nem semmi élmény lehet már Forzázni vagy Gearsezni tableten vagy telón... Erre írtam én, hogy pont akkora, mint valami látványfilmet (mert ezek a cuccok azért a látványról is szólnak, valljuk be...) megnézni egy telefonon. Erre ő kezd értetlenkedni, hogy de ő nem beszélt a látványról...

Ha ebbe te bármilyen szinten bármilyen ps fanboykodást látsz, vagy hogy ÉN mondtam, hogy boxon cask ezen vannak, bocsi, de klántagság legfeljebb nálad van...
29.
Crow77
#23: Ma már nem olyan ritka a 6,3 as kijelző és a tabokról ,laptopokról megfeletkeztél.
Ja és nem csak forza meg gears 5 van ám xboxon bár tudom ez egy berögződött duma egyes klán tagoknál :)
28.
delphijos
#16: Mondjuk pont repülőúton még mindíg nem nagyon wifi-zel, anélkül meg.....
27.
delphijos
Nem tudom mennyir relevánsak ezek a teszek, de jópárat megnéztem, és a Geforce Now-hoz képest elég ramatyul teljesített az xCloud eddig. Itt elég jól kijön a különbség, bár maga a teszt itt nem konkrétan erre irányul.

https://www.youtube.com/watch?v=_GgCswQamOs
26.
Kawada
#25: Tényleg betűzni kell, hogy megértsd... elképesztő...
25.
crytek
#23: Sose beszéltem látványról...

Ez a jó benne ott és azon tolod amin akarod.

"Értem, hogy igénytelen van" vagy akar az lenni. És igen a több 10 millió emberre épülő rendszer minket céloz meg igényteleneket... szóval ja akkor az vagyok, legalább nem vagyok egyedül
24.
Kawada
#23: Abba bele se megyek, hogy egyik esetben streamelt tartalmat nyomsz ingadozó net mellett, a másiknál pedig microsd-n vagy kütyün van a játék és onnan játszol. Ahogy arra többen si utaltak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...