Az xCloud is az Xbox Game Pass Ultimate része lesz

  • Írta: Baloo
  • 2020. július 16.
  • Bejelentés
Link másolása
Az Xbox Game Pass Ultimate eddig is az egyik legjobb ár/érték aránnyal rendelkező előfizetéses szolgáltatás volt, most azonban bejelentette a Microsoft, hogy ezt a Project xClouddal teszi még csábítóbbá - méghozzá felár nélkül.

Az Xbox részlegének fejese, Phil Spencer jelentette be egy Twitter-posztban, hogy a Project xCloud szeptembertől beházasodik Xbox Game Pass Ultimate előfizetésbe - ráadásul mindenféle extra költség nélkül.

Ez azt jelenti, hogy ahol a szolgáltatás már elérhető, azokban az országokban szeptembertől az előfizetők nem csak, hogy rengeteg játékhoz férhetnek hozzá, de ezeket mobileszközökön, hardvertől függetlenül is élvezhetik majd, ha úgy tetszik, akár útközben is.

Spencer emellett továbbra sem győzte hangsúlyozni, hogy az Xbox Game Studios játékai a következő néhány évben elérhetőek lesznek Xbox One-on is, hiszen nem szeretnének senkit sem rákényszeríteni a generációváltásra. A Project xCloudnak hála pedig idén karácsonykor olyan címekkel játszhatunk majd, mint például a Halo Infinite - bárhol és bármikor.

49.
49.
kamgecam
#1: Talán meg kéne tanulni sakkozni hogy tudd mi a jelentése a sakkmattnak, vagy megfelelő összefüggésben, szövegkörnyezetben használni. :D
48.
48.
Ooorky
#45: Az igen.
Ezt nevezi a szaknyelv süket dumának XD
46.
46.
Ui:a linket valamiért nem szereti az oldal,de aki kíváncsi (és fiatalabb) az rákereshet a Floppy disk-re.
45.
45.
Másképpen gondolkodunk,de ezzel semmi baj! Mindig is többen voltak a kételkedők és kevesebben az álmodozók. Aztán rácsodálkoztak az első villanykörtére :) Nézzétek csak mennyi adat tárolható 1 négyzetcentiméternyi papírvékony felületen ehhez képest...

https://hu.wikipedia.org/wiki/Hajl%C3%A9konylemez

Vagy a mobiltelefonos wap-tól 20 évecske alatt mi lett! De egymásmellett is jól mutatna az első képcsöves tv vs a hajszálvékony Szuper Aktív-Mátrix Organikus Fénykibocsátó Dióda (Super Amoled) is.
Szerencsére bár a világot nem a kételkedők tömege viszi előre,de mégis elengedhetetlenek azok számára akiknek a fejében ilyenkor az a hang kattan..
Azért is megcsinalom!
Jó éjt mindenkinek!
44.
44.
Először én is azt hittem, hogy a mega telefonos internet akkorát fog szaladni, hogy majd még dumálni is lehet menet közben, mint a filmekben. Autópálya tempó mellett már simán lehetetlen hosszabb távon facebook-on beszélni hangban, de igazából még a rendes hagyományos telefonvonalon is fostalicska az egész parádé. Pusztul burul az egész folyamatosan és nagy háborúban van az internet a létezésért, miközben a térerőt tele mutatja és akkor esik le 1-re, amikor telefonálni akarsz.

Úgyhogy aki ezt a fajta gaming-et elképzeli, az úgy képzelje, hogy ez mozgás közben nem lehetséges. 5G-vel sem lesz az, csak nagyobb lesz az esély rá, hogy lássál is valamit, de csak akkor, ha éppen a seggeden ülsz. Itt nem azzal van a gond, hogy végig hurcolod a lakáson a motyót, de utazás közben nem fog menni és ezt garantálom. Meg azért érdemes tisztában lenni azzal, hogy egy átlagos telefonkijelző felbontású video sztream 60 fps-el mennyi adatot fogyaszt?

Hát az egy kis 10 perc pluszos játékidő mellett közelít haver a végtelenhez és amikor még ki sem jutottál a tutorial-ból, már villlog a sarokban, hogy piros a szakad. Kár, hogy ilyen légvédelmi sziréna hangokat nem tol hozzá. Mama WiFi-jén már penge lehet a vétel a gyerekszobában, de még ott is lehet kockás. Na de ugye milyen Mama az, akinél nem lóg egy UTP kábel, amit a múltban fektettünk le?

Azt ilyen klikk hang kíséretében be lehet dugni a laptop-ba és utána jön csak a Control 60 FPS RTX a különböző felbontásokban. Na de ezt már sokkal jobb egy nagyobb kijelzőn nézni. Nekiállsz mondjuk telón egy Dragon Age Inquisition-nek és lehet, hogy elvagy a harccal, de akkor sem tudod elolvasni a menüket meg a szövegeket, ha olyan szemed van, mint a Jensen-nek a Deus Ex-ből.

Én inkább fogom a kis gépet meg a drótokat, összedugok mindent, mint egy sci-fi ben, aztán úgy még működik is minden.
43.
43.
delphijos
#35: Mondjuk vonaton, stb... az 5G se fog csodát hozni. Most se a 4G lassúsága elsősorban a legszűkebb keresztmetszet.
41.
41.
Ooorky
#40: Végig vezetéken akkora volt a késleltetés (papíron 14ms), hogy játszhatatlan volt a Sonic Generations...
40.
40.
#39: Most tényleg csak ennyi ment át?
Ebben a pillanatban mért késleltetés a mobilomon 17ms amúgy!Kétlem hogy akár ezt is érzékelnéd,de lesz ez 5g vel jobb is :)
39.
39.
Ooorky
#38: Cuphead.
Stream-es latency-vel.
Sok sikert.
35.
35.
Jön az 5g,valamelyik cég időben felkészül.Dedikált szerverek stb,valamelyik meg majd bérel ezektől,hogy szolgáltatni tudjon és versenyben maradni.
32.
32.
Ooorky
Le akartam videózni hazafele mennyire lehet geforce now-val játszani vonaton ülve, de csatlakozni se tudtam :D
Ennyit az utazás közbeni Forzazásról.
28.
28.
delphijos
#16: Mondjuk pont repülőúton még mindíg nem nagyon wifi-zel, anélkül meg.....
27.
27.
delphijos
Nem tudom mennyir relevánsak ezek a teszek, de jópárat megnéztem, és a Geforce Now-hoz képest elég ramatyul teljesített az xCloud eddig. Itt elég jól kijön a különbség, bár maga a teszt itt nem konkrétan erre irányul.

https://www.youtube.com/watch?v=_GgCswQamOs
22.
22.
#21: Vasárnap állok az osztrák autópályán valami old timer nevű drive-in helyen és majszolom a párizsis zsemlét, miközben folyamatosan pötyögök az asszonnyal Facebook-on. Teli 4g, Event horizont, ingyen WiFi meg minden. Amikor az időjárást akarom nézni, akkor meg kiírja, hogy nincs netem sem. Ezeken jobb, ha offline videó formában viszed magaddal a játékot, mert streamelni biztos nem kell rajta.
21.
21.
Ooorky
#20: Gyorsabb vonatokon tele 4G-nél is pár tíz kbyte-tal vánszorog a net a folyamatos mozgás + sokan tolják egy helyről + faraday kalitka miatt.
20.
20.
#16: A repülőutakon sokszor semmi net nincs és repülő módba kell tenni a telót amúgy is. Persze vannak olyan jegyek és társaságok, ahol megy a net rendesen, pl Dubai Airlines, de nem az a jellemző. A repülések előbb torkollnak offline játékokba, de a vonaton is kell hozzá azért egy elég kemény net, hogy forzát streameljél telóra. Mondjuk, ha ez megvan, akkor persze működhet minden további nélkül, de bemész az alagútba, ahol csak egy másodpercre szakadjon meg a net és repül a session. Online szerveres játékkal lehet játszani vonaton is, de a stream az kérdéses, ha nagyobb távokat teszel meg.
17.
17.
zozo76hun
Nem rossz igy mar a Game Pass. Lehet kovi konzolom megis XBOX lesz. Bar eddig szimpibb volt a PS5, csak ne lenne ENNYIRE ronda... :D
16.
16.
crytek
#13: Azért egy hosszabb repülőúton vonatúton nem semmi élmény lehet tableten ,telon forzát, gearst, halokat + n+1 játékot csapatni.

Arról nem is beszélve hogy a 12 órás éjjeles műszakokat is fel tudná dobni amikor nincs munka :)
13.
13.
Ezt a gamepad-es telefonos gameplayt még nem próbáltam soha. El tudom képzelni, hogy nagy poén és hasznos is lehet, de nem hiszem, hogy minden játék nagyon látható/olvasható marad. A hírnek amúgy örülök és mint tudjuk a Micro a szolgáltatásokban látja a jövőt, úgyhogy ez egy jó lépés ebbe az irányba. Kicsit ez most killernek tűnik a Sony-val szemben, de nem kell félni, legkésőbb jövőre azok is követik ezt az utat majd. Amikor anno a Micro behozta a fizetős multit, azt is gyorsan le tudták követni :) Mindazonáltal lehet, hogy én vagyok maradi, de az xCloud féle dolgokhoz a legjobb egy laptop, amin van hdmi, vagy dvi kimenet.

Arra rádugod a rendes vezetékes billentyűt+egeret, rányomod a kedvenc Xbox/PS/bármilyen gamepad-et, rádugod a kábelen a színes TV-re az egészet, a hangját bármilyen bluetooth hangszóróra kilövőd, vagy fogsz egy jó fejhallgatót, vagy jól szól a TV és .... ennyi, játszol. De ha semmi hardvered nincsen, simán a laptopon is megy az egész móka. Így nem is próbálkozok semmivel telefonon.
12.
12.
Őrnagy
#11: Ez igaz? Én a Game Passt 60 euróért vettem 1 évre. Reménykedem benne, hogy lesznek még ilyen lehetőségek.
11.
11.
crytek
Közben..."Az Xbox Live Goldot most már nem lehet 12 hónapra előfizetni, a Microsoft készülhet valamire"
9.
9.
kanguru
Ne vicceljenek mar a mai hulladek folytatas/ remaster/ mobilra tervezett fejogep vilagban nekik kene fizetniuk hogy jatszak barmivel is
8.
8.
#7: Így ok :) ,de ez egyáltalán nem drága szerintem! 37.000 egy évre most.Egy fos Cod kerül ennyibe!
Bár mi vagy 6.-7.alkalommal kaptuk 300 forintért.
Azt hittem a kolléga azt hiszi havonta 15 ezer!
4.
4.
Őrnagy
Remélem, Deutschlandban működik. Csak nehogy most az asszony lefoglalja a tv-t, mondván, hogy úgyis játszhatok a telómon.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...