Cyberpunk 2077 - fegyverek és életutak

  • Írta: gorien
  • 2020. augusztus 11.
  • Videó
Link másolása
Befutott a Night City Wire második epizódja, amelyben a fejlesztők újabb információkat osztottak meg a novemberben érkező Cyberpunk 2077-tel kapcsolatban. Most a fegyvereken és a játszható karakter hátterén volt a hangsúly.

Az utóbbi hetekben kicsit nagy volt a csönd a Cyberpunk 2077 háza táján, amit csak az időnként felbukkanó, városrészeket illusztráló concept artok törtek meg. Aztán a CD Projekt RED megígérte, hogy hamarosan befut a Night City Wire elnevezésű műsorának következő része, ami most meg is érkezett, méghozzá huszonöt percnyi látnivalóval.

Elsősorban bemutatták az életutakat, amelyeket kiválaszthatunk a karakterünk számára: ezek nemcsak azt szabják meg, hogy hősünk milyen körülmények közül érkezik, de a játékmenetre is hatással lesznek. A Street Kid hátterű karakterünk Night Cityben nőtt fel, és járatos a helyi bűnbandák között, míg ha egy Nomaddel játszunk, akkor a pusztaságból jövünk, és épp a Cyberpunk 2077 városában akarunk jobb sorsot kovácsolni magunknak. Ha valaki inkább a felső rétegekből származna, annak a Corpo út javasolt.

A videó másik főszereplői a fegyverek voltak, amelyek szintén kaptak saját videószegmenst és fejlesztői kommentárt. Most a puskákkal ismerkedhettünk meg, pontosabban azok válfajaival. Akár a hagyományos golyószórót kedveljük, akár az elektromágneses ágyúkat, biztosan találni fogunk kedvünkre valót.

A Cyberpunk 2077 november 19-én jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra, később pedig PlayStation 5-re és Xbox Series X-re is elérhető lesz. "Hamarosan" egy harmadik epizódot is kapunk a Night City Wire-sorozathoz.

21.
21.
medson
Igazán tetszetős, dolgoztak a gunplay en az biztos. Ez a hőkövetős golyó cuccos már a Borderlands 3 ban sem tetszett, remélem lesz kihívás.
16.
16.
Rókalesőcipő
#15: Nov 19-20ra szabadság kivéve. Nem sok alvás lesz azon a hosszú 7végén. Ja és mostmár mocskosul kéne az a szerkesztés gomb, így lassacskán 2021 felé araszolgatva.
15.
15.
Rókalesőcipő
Ebbe benne lesz néhány végigjátszás és néhány 100 óra.
14.
14.
manderel
#13: A GTA szerintem nem jó példa. Ott nem tudtál választani kivel kezdesz, sorban oldottad fel a karaktereket, és később tudtál köztük váltogatni.
Itt az elején választasz, aztán már nem tudsz váltogatni.

Ez inkább a Dragon Age: Origins rendszere, azóta másban nem láttam. De jó dolog, örülök hogy elővették.
13.
13.
KőbányaKispest
Láttuk már ezt ügye a GTA V-ben. Ott volt először ez . A lényeg, hogy három total különböző karakter/fajta race van, de említi is, hogy barkivel kezdesz, a storyban keresztezi egymast mind a három elindulás.

Kb. Diablo 4 mellett ez a masik jatek amit várok. Ezzel valoszinű korabban jatszok, a masik meg gondolom 10 ev. De 5 tuti.
12.
12.
hedzsooo
Kívülállóként szeretek nekikezdeni rendszerint, szóval nálam a Nomád srác lesz a befutó elsőre, nem vitás
11.
11.
Robilluma
#1: Nem mondatcserélgetés lesz az. A dialógusokban az egyes karakterek extra lehetőségeket kapnak az életútjuk alapján. Korábbi gameplay-ekben lehetett látni ahogy az adott karakternek kidobott olyan választást amivel könnyíti/megkerüli egy probléma esetleges megoldását, persze lehet rossz választás is hiszen nem látunk bele a questekbe.


#10 A fegyók kjók. Sztem volt itt pár legendary weapon is amit mézesmadzagként elhúztak előttünk. A 8 csövű smart shotti tuti ilyen, kizárt h egy kuka mögött találjunk egy ilyet. Nekem a fegyverszoba tetszett nagyon ;) Ultramenő. És mennyire részletesek a fegyóalkatrészek :OOO A gondolom a Moxos bandától beszerezhető Bad Worse Lilly-s skin is kjóóóó volt az egyik power fegyveren :DD

A helyszínek részletessége és a minőség az brutális.

A Corpo karakter nagyon adja :D Abban az elegáns cyber piros-fekete szerkóban fogjuk kezdeni a játékot vele :D Sztem vele kezdem majd.
10.
10.
ABorealis27
A (többek között szex-munkások védelmére alakult) The Mox bandával szerintem jó kapcsolatot fogok ápolni. A lebujt hirdető "Fuck to Death" neon felirat betalált :).
Az új Samurai szám, a youtube-on meghallgatható A Like Supreme végre igazán tetszik. Nem színtiszta zúzás.
A fegyvermodellek részletessége és designja, wow. Baromi jók. A kardozás hit range-e elsőre fura volt, de meggyőzött a közelharcról az alkarba épített szecskázó. A mandineres shotgunt preferálom majd, az biztos, de a smart weaponök is látványosak. 8 csövű shotgun, ahol minden töltény külön emberre állítható? Jöhet :D. Valami achievment biztos jár majd egy 8 emberes combo killért :).
Egyre jobban várom a game-et, pedig már a plafont súrolta az elvárásom eddig is.
9.
9.
kamgecam
Hmm! Nehéz lesz eldönteni hogy corpóval vagy nomáddal kezdjek-e! Lehet hogy köztes megoldáskènt városi sutyó lesz a befutó!
A corpo viszont rohadt jó a kapcsolatai miatt és amúgy is karizmára akarok rágyúrni szóval ő a legesélyesebb.
8.
8.
Ooorky
Bárcsak csinálnának a Battletech rpg-ből is hasonló minőségű játékot.
Végre teljesülhetne az álmom és még egyszer tolhatnám úgy, hogy ignorálom a teljes konfliktust és csak a pénz érdekel.

Igen, zsidó - örmény származású mélyűri kereskedő volt a karakterem. :D

Többiek nem igazán kedvelték, de mikor megkapták a rejtett testpáncélokat és a legmodernebb felszereléseket valamiért megtűrték.
7.
7.
Macifasz
#6: Sztem igen. A Nomad kint kezd a sivatagban, a bódéházak között, a Street Kid már bent a városban, de a legalján, a mocsokban, a sikátorok között, és a Corpo pedig fent, a fényűzés közepén.
6.
6.
elgeri
Bennem az a kérdés merült fel, hogy vajon a három kezdeti életútnak három teljesen külön prológja lesz?
Mert akkor el tudnám képzelni, hogy rögtön 3x végigvinnék 3 prológot, külön mentésekben (ha lehet ilyet). Úgyis a kötöttebb prológokat szeretem :)
5.
5.
kryszisz
#4: Nálam is a Nomad a befutó első blikkre, nagyon hangulatosnak tűnt:)
4.
4.
Macifasz
Nálam első körben tuti Nomad lesz, aztán Street Kid, de ez a Corpo valahogy nem vonz annyira. Viszont magamat ismerve, tuti az is kap majd egy végigjátszást, csak max utoljára. :-D
3.
3.
#2: Ja nem mint ha nagyon feltűnt, volna, vagy valami :D
Aztán milyen az élet abban a dimenzióban, ahol van szerkesztés gomb?
2.
2.
gorien
#1: Köszi, hogy szóltál, javítottam. :D
1.
1.
Gorien, van egy elütés a második bekezdés első mondatában.

Tegnap este megnéztem ezt a műsort és nem várom miatta sem jobban, sem kevésbé a játékot. Ahogy látom, hogy milyen nehézfém shotgun lesz elérhető, én ezt a játékot beállítom full nehézre első alkalommal és bemegyek XD Hát a falon átlátó, ellenfél seggét hőkövetős lőszeres gépfegyvert inkább kihagyom, mert akkor inkább lopakodnék, ha lehet.

Falon átlövő mesterlövész puska lehet megint rulez, de úgy elmondta az ember a videóban kétszer is hangsúlyozva, hogy azt is lelőheted vele, aki azt sem tudja, hogy te ott vagy, mint ha ők találták volna fel most a videojátékot.

A szőke csaj szerintem kontaktlencse, vagy valami cyberware és bár mondta az elején, hogy lesz új gameplay jelenet, ezt csak a fegyver és stb bemutatók erejéig láthattuk. Ezt nem bánom speciel, majd a játékban akarom megnézni. Az életutak a kezdés helyszínén kívül szerintem zömében csak mondatokat cserélgetnek majd a játékban, de egy-egy mellékküldetés biztos lesz hozzáuk. Minden a játékmeneten múlik majd, hogy mennyire lesz élvezetes. Hangsúlyozzák mindenhol, hogy igazi RPG a cucc, hát lássuk.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...