Novemberben kerül piacra az Xbox Series X

  • Írta: szlav
  • 2020. augusztus 12.
  • Hardver
Link másolása
A Halo Infinite csúszását követően a Microsoft egy friss blogposztban leszűkítette az Xbox Series X megjelenési dátumát. Az újgenerációs konzol a várakozásoknak megfelelően, még az ünnepek előtt piacra kerül.

Eddig csupán annyit tudtunk, hogy az Xbox Series X tartja az idei év végére tervezett premierjét, s habár a Microsoft továbbra most sem adott napra pontos dátumot, annyit elárult, hogy a megjelenésre novemberben számíthatunk. Valószínűleg senkit nem fog meglepni ez a stratégia, hiszen ezzel a konzolt az év legforgalmasabb időszakára, karácsony elé időzítik.

A bejelentés bizonyos szempontból a kételyek elhessegetésére szolgál azok számára, akik bizonytalanok voltak abban, hogy a Microsoft idén sikeresen leszállítja az új gépét. Ne feledjük, hogy a koronavírus alaposan felbolygatta a játékipart is, a Halo Infinite csúsztatása pedig csak még inkább megerősítette a kételkedőket.

Tény, hogy a 343 Industries bejelentésével a Series X elveszítette az egyik legnagyobb húzócímét, a Microsoft azonban nem habozott, azonnal emlékeztetett minket arra, hogy ettől függetlenül több ezer játékot játszhatunk majd az új konzolon a premier napjától, hiszen annak könyvtára (az Xbox Game Pass címeit is beleértve) négy generációt ölel fel, ezek közül pedig több mint 100 cím kimondottan a Series X-re lesz optimalizálva.

189.
189.
#188: Nyugi, ha szar lesz a PS5 nem itt fog senki rinyálni, hanem egy másik hírnél :) Olyanok meg biztos lesznek, hogy "megbántam, hogy ezt, vagy azt vettem".
188.
188.
delphijos
Egyébként nem értem a hisztit. Ha fos a ps5, nem itt kell rinyálni 100 kommentben, hanem box-ot kell venni, vagy egy baszó pc-t. Problem solved.
177.
177.
kamgecam
#164: Addig nem verném teraflopra amíg bármelyik jelen generáció ps4 ex látványosan szebb mint a next gen Halo Infinite. No de mindjárt megmagyarázod miért, ami nem is lenne baj. A baj az hogy ha ps5-el kapcsolatban magyarázza valaki hogy egészen más technológiát alkalmaznak az már elfogadhatatlan és pletykának számít. Kettős mérce.
173.
173.
#171: Hát úgy,hogy előtte leülnek és megbeszéltik ki mit szeretne,erre a másik ok ennyi zsé lesz :) aztán innentől kezdve ki mennyit fizet és miért.
171.
171.
Ooorky
Azt nem értem, hogy ugyanattól a cégtől ugyanarra a feladatra hogyan kaphatnak két ennyire eltérő hardver-t...
160.
160.
#159: Akkor jól tippeltem reggel, hogy a 10.28 tflops az csak egy optimális időpillanatban mért hazugság és 8-9 tflops lesz a gép. Nem sokkal lesz erősebb a cucc, mint a Series S, vagy a One X. Ehhez tényleg az kell még, hogy zúgjon és szétolvadjon közben.

Hát már mutathatnának belőle valamit, mert ha így megy tovább, akkor... végül is akkor is nagy lesz az öröm, ha megjelenik, mert mindenki örülni fog, hogy egyáltalán működik.
159.
159.
#153 Apró különbségek azért vannak.

Cpu: RDNA 2.0 RDNA 2.0
Fix 3.8Ghz,3.6 SMT Váltakozó max3.5Ghz

Gpu: Fix1825Ghz Váltakozó max2233Mhz
12.15 TFLOPS 9.2-10.23 TFLOPS Fp16(half)24.29 TF(2:1) Elméleti:20.58TF(2:1)

GDDR6 320 bit GDDR6 256bit

Shaders: 3584(256sps disabled) 2304
TMUs: 208 144
ROPs: 80 64
CU: 56 (4CU disabled) 36
L2Cache 5mb 4mb
DirectX 12 Ultimate 12 2 Na
Open GL 4.6 4.6
Open CL 1.2 1.2
Vulcan 1.2 1.2
Shader model 6.5 6.5
158.
158.
Ooorky
#154: Nem kellett látnom, az égiek bebootolták a fejembe a tudást mikor részeden elestem és lefejeltem egy tűzoltócsapot.
Tehát Lapos!
154.
154.
delphijos
#153: Azta.... jó szemed van. ;)
153.
153.
Ooorky
Amiket én láttam az alapján PS5 kb Series S szinten lesz hardverileg, árban meg Series X...
149.
149.
kamgecam
#148: “ Long story short – the PS5 will be capable of doing 4K and while it won’t be a struggle for developers to make the hardware hit that target, many developers may very well want to redirect all that extra processing power to the implementation of more advanced graphical effects such as ray-tracing and other visual techniques regardless.”
140.
140.
Olvastam,hogy most valami szabadalmat benyújtott a Sony folyadék hűtéssel kapcsolatban,de az már max a következő szériát érintheti szerintem,bár lehet,hogy tévedek!
Tényleg jó lenne,ha ők is meg mernék mutatni belülről is a gépet!
134.
134.
Sajnos az egyik okos akinek azóta biztosan a fejére koppintottak el is szólta magát hogy RDNA 2 helyett inkabb RDNA 1.5 van a ps ben :(
Mégiscsak durván felhúznak a cpu-t meg a gpu-t hogy papíron valahogyan kinézzen az XSX mellett!
Jó lenne egy szétszedős összerakós videót látni tőlük is, hogy lássuk a zsákbamacskát,de ez szerintem a youtube-ra marad a boltokba kerülés után.
117.
117.
Nem kötekedesből,de valaki dobjon már egy linket ahol a Microsoft azt mondta,hogy a Halo Infinite fogja megmutatni a XSX vagy a nextgen erejét!
Ez egy jelen generációs játék ami jobb textúrákat,hdr-t,hardveres sugárkövetést meg magasabb fps-t kap!
Kb ennyi!
Bár úgy tudom hdr-t még az előző genes játékok is kapnak az új konzolon amellett,ahogyan jobban néznek ki one x-en a 360-as vagy a sima one jatekok is.
116.
116.
Aanash
Nekem mindegy mennyibe lesznek a konzolok.
A Sonynál volt egy Driveclub ami nálam az autós játèk, de hagyta a csudába ès gondolom a ps5-nèl a többi exkluzívjait folytatja, amik engem nem fogtak meg kicsit sem, de ez az èn problèmám.
Nem rosszak, csak nem nekem valók. De tetszik az, hogy igenis exkluzívokban gondolkoznak.
Csak sajnos nagyon egysíkú a felhozatal.
Harcolás, kaszabolás, brutalitás.
/Killzone, Bloodbourne, God of war, TLOU stb/
Viszont maga a ps konzol nekem jobban bejön, ráadásul nem kell fizessek (ps plusz) azèrt, hogy online játszhassak az ingyenes játèkokkal, pl Paladins.
Továbbá azèrt sem, hogy party chatbe lèphessek, microèknál előfizetès nèlkül egyik sem lehetsèges.
Apróság, de kicsit szabadabb a mozgásterem a sony-nál ilyen tèren ès ez nekem számít.
De volt egy no mans sky, amihez volt köze a sony-nak, vagyis ők is kellettek ahhoz, hogy az úgy jelenjen meg, ahogy ès ezèrt jár a fekete pont.

Microsoftnál van egy Sea of Thieves ès a kalózkodós, hajózós tèma a másik gyengèm, az AC: Black Flag-ben is imádtam.
Azt viszont nem tudom hogy jelenleg van-e ps-re a Sea of Thieves.
Meg van autós exkluzív, ami nem a legjobb, sőt, de legalább van. Az autós exkluzív címeket nagyon hiányolom a másik oldalról.
A Fable talán èletre kel, meg lesz egy Skate ès kb ennyi ami èrdekel.
Mindegyik másfèle játèk ès ez tetszik.
De a Microsoft nálam egy alja cèg, rossz a kommunikációja, kavarnak állandóan, a gamepass számomra èrdektelen, mert jobban szeretem ha lemezesen van meg ami tetszik.
Amiből kevès van, így anyagilag is belefèr.
De olcsón van sok játèk, ami sokaknak megèri.

Nálam ezek döntenek, nem pedig a konzolok ára. Hogyan állnak a vevőikhez ès mennyire lesznek változatosak az exkluzívok.
Nekem pl a Recore is tetszett, mondjuk eleve nincs olyan elvárásom, hogy brutális grafika meg játèkèlmèny legyen.
Szórakoztasson aztán kèsz.

Valahogy meg kellene barátkozzak a microsofttal, de jelenleg egy porcikám sem kívánja a dolgot.
A Halo Infinite is egy vicc volt, azt hittem odateszik a játèkot rendesen ha már annyira arcoskodnak, hogy milyen kemèny lesz az xbox meg a látvány.
Csak ezèrt zavar a dolog, semmi másèrt.
Inkább maradnának csendben.

Ha változatosabb lenne a sony felhozatala eszembe se jutna a microsoft.
115.
115.
#114: Láthatóan lövésed sincs a Microsoft szolgáltatásairól :)
114.
114.
adamsfamily
#101: Nekem a Slim szokott visítani a lemezes játékoknál.De indításnál kattog is.Az xbox mellet nekem kicsit furcsa élmény volt ez így elsőre.A boxban egyik játéknak sincs hangja,ha lemezről fut.

A témához hozzászólva.Szerintem itt az egész ki,mit vesz történetet a szolgáltatások ára fogja részben befolyásolni.Elég sok olyan ember van,aki a gépet a gyerekének veszi mondjuk karácsonyra és egy szülő nem azt fogja nézni,hogy a gyerek melyik gépen tud exkluzívfval játszani,hanem melyiken mennyibe kerül,hogy a Gyerek tolja a Fortnite-ot,a Fifát,stb.
Most a MS-nál csak 1-3 hónapos gold van.Ha ez nem fog változni az elég nagy lábon lövés saját maguknak,mert a ps+-nál drágábban senki nem fogja fizetni.
113.
113.
#112: Utóirat:

A PS360 egy korszakot jelöl.
112.
112.
#109: Hányat válaszolsz már? Nem kell összefosni magad, linkeld a kommenteket, hadd lássuk, mikor írtam magaról, hogy igazi gamer vagyok. Egy adott cikknél, ha van 70 komment, ami a PS-t fikázza és 30 olyan, ami védi én meg odaírok 101-ediknek, akkor megvan ez az elit, aki össze szokott ugrani, hogy csak én csinálom ezt és minden hírnél. Érted, sugározza a rádió és bemutatják este a TV Híradóban, hogy szar a Horizon: Zerio FPS portjának a minősége és írják az actual játékosok, hogy átlagos a cucc. Odajövök én és PC játékosként rossz véleménnyel vagyok az 50 eurós játékról, amit pont nekem akarnak eladni, hogy pont legyen pénzük neked, PS-re megcsinálni a második átlagos részt. Erre képzeld nekem ugrik mindenki, mint ha én lennék a hibás bármiért is. Megsértődsz? Miért, mert igazam volt, vagy azért mert nem? Hát mi vagy te, egy picsa, hogy még hisztizzél is utána? Pont ez az a rész, ami senkit sem érdekel.

A koncepciód, meg ahogy mondtam, teljesen téves. Abszolút nem illik azzal vakerni, hogy mennyi pénze van valakinek, de ha annyi PS4 pro-t vennék most, mint amennyi kijön, akkor a kicsomagolásról forgatott youtube sorozat hosszabb lenne, mint a Dallas. Na jó, persze ez egy nagy kamu volt, mert csak egy órás részekkel lenne hosszabb, mint a Dallas, afölött Jockey a király. Szóval illedelmesen elkerültem a helyzetet, hogy a kicsit sem vékony bankszámmal villogjak itt az ártatlanok előtt, de hidd el, hogy nincs olyan tényező nálam, hogy nem játszhatok vele.
111.
111.
kamgecam
#105: Köszi! Tényleg jó egyébként csak mikor végre időm lenne játszani, a spotify-on kötök mostanában ki! :P
109.
109.
ABorealis27
#104: ""igazi gamer" - de ezt a jelzőt sem tudom honnan jött, de én még soha nem mondtam ilyet magamról."

:DDDDDDDDD
Csak az elmúlt kb két héten kettő konkrét esetre emlékszem. Vagy a skizo éned is ír ide?
107.
107.
ABorealis27
#104: Nem vagyok x360 warrior, mert nem érdekel ki nyer. PC + PS, tudod?
Azért rád hegyezem a kommentjeimet, mert mint korábban írtam, kényszeresen szarozol/lehúzol minden PS exet minden PS cikknél. Más ezt ilyen szinten nem tolja. Ennyi.
106.
106.
ABorealis27
#104: "Teljesen felesleges lenne azt gondolni, hogy én nem játszhatok vele és ezért ekézem."
Pedig ez süt az írásaidból.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...