Marvel's Avengers - befutott a gépigény

  • Írta: Baloo
  • 2020. augusztus 13.
  • Gépigény
Link másolása
Már csak pár hét, és megérkezik a Marvel's Avengers, így időszerű volt, hogy a Crystal Dynamics megossza a játék hivatalos gépigényét, hogy akinek szükséges, az még időben tudjon fejleszteni a PC-jén.

Pár nappal ezelőtt már írtunk róla, hogy milyen előnyei lesznek a playstationös Marvel's Avengersnek, de azért a PC-s játékosoknak sem kell majd szégyenkezniük.

A játék PC-s verziója ugyanis támogatni fogja az ultra-wide és/vagy a több monitoros konfigokat, a kontrollerek mellett természetesen az egér/billentyűzet kombó is használható lesz, valamint az utóbbinak a gombkiosztását akár teljesen személyre is szabhatjuk. A framerate is unlockolható lesz, így akinek megvan hozzá az erőgépe, annak nem kell beérnie a 120 vagy 144 fps-sel, hanem a határ a csillagos ég. Amennyiben ez még mindig nem lenne elég, akkor a PC-sek letölthetnek majd egy extra 30 GB-os csomagot, aminek a segítségével még élesebb textúrákat varázsolhatnak a játékba.

Minimum gépigény:

  • OS: Windows 10 (64-bites)
  • CPU: Intel Core i3-4160 vagy ennek az AMD-megfelelője
  • Memória: 8 GB RAM
  • Videokártya: NVIDIA GeForce GTX 950 / AMD Radeon R9 270 (minimum 2 GB VRAM)
  • DirectX 12
  • 75 GB HDD-tárhely

 
Ajánlott gépigény:

  • OS: Windows 10 (64-bites)
  • CPU: Intel Core i7-4770K @ 3,4 GHz vagy AMD Ryzen 5 1600 @ 3,2 GHz
  • Memória: 16 GB RAM
  • Videokártya: NVIDIA GeForce GTX 1060 (6 GB) vagy AMD Radeon RX 480 (8 GB)
  • DirectX 12
  • 110 GB SSD-tárhely


Ami a fentiekben talán a leginkább szemet szúr, az a 110 GB SSD-s szabad hely, ami elég combosnak tűnik így első, de második olvasásra is. Mindenesetre hamarosan kiderül, hogy valaki félregépelt-e ott valamit, vagy sem, hiszen hétvégén már számítógépeken is bétázhatunk, szeptember 4-én pedig be is fut a Marvel's Avengers PC mellett PlayStation 4-re és Xbox One-ra. A next-gen változatok debütálásának a pontos dátuma egyelőre ismeretlen.

22.
22.
kanguru
Vicces, hogy sokan nem tudjak mi kell egy jateknak es a gyors szekvencialis olvasasi /irasi sebessegu ssd-ktol vannak elajulva :D Mikor tele van a net tesztekkel amik mutatjak hogy a ratyi szaz eves ssd es a legujabb kozott jatekok szempontjabol kb nulla a kulonbseg.
19.
19.
hedzsooo
#18: * Ja, + legyen 16 GB RAM is abban a potatoban, kulonben megint csak tokmindegy lesz egy ujabb AAA jateknal, hogy HHD-rol, v. SSD-rol akarod nyomni. Viszont ha van 1 jo konfigod ahol semmi nem fogja vissza az SSD-t, ott lathatod konnyeden hogy kb. az osszes PC-s jatek kihasznalja az SSD-t. Nyalvan az ujabb jatekok jobban, a regi jatekoknal kevesbe feltuno a kulonbseg, h SSD-rol, v. HHD-rol inditod + futtatod
18.
18.
hedzsooo
#1: Összegzésül még segítek is most neked annyit, hogy megválasszolom az első kérdésedet: a válaszom pedig az, hogy a válasz benne van már a hivatalos gépigényében, rendszerkövelményében fentebb, ebben a cikkben. Szóval kihasználja, akárcsak bármelyik más PC játék amióta SSD kapható. :-)

Próbáld ki pl. a 11-11-11-ben -szóval közel 9 éve- megjelent PC-s TES V: Skyrim c. játékot úgy, hogy feltelepítesz hozzá csak 50 kedvenc modot. Telepítsed fel elsőnek 1 HDD-re és indístd el, játszál vele pár órát.

Aztán pár napon belül, mikor éppen van rá megint szabadidőd, rakd fel a Skyrimet SSD-re, aztán arról játszad ugyanazzal az 50 moddal.

De modok nélkül is egyébként érezni némi különbséget. Pláne újabb játékoknál, pl. a PC-s Witcher 3-at is kipróbálhatod HHD-rol, aztan SSD-rol.

Csak legyel biztos benne, hogy a grafikat mindig csutkara veszed, meg a CPU+GPU kombod sem potato, akkor konnyu lesz kiszurnod a kulonbseget HHD/SSD kozott PC jatekoknal...
17.
17.
simon 555
#14: Most komolyan a teljesen jelentéktelen részleteken fogsz fennakadni? Szerintem teljesen érthető volt, hogy mire gondoltam azoknak akik otthon vannak a témában.
16.
16.
simon 555
#13: Semmi logikai bukfenc nincs benne csak simán nem érted. Ha te tényleg azt hiszed, hogy az SSD csak annyit fog tenni, hogy gyorsabb lesz a töltés (mint jelenleg) akkor nagyon nagy tévedésben élsz. Az nagyon messze van a hardver teljes kihasználásától. Ez elég egyértelmű főleg amikor egy 5x gyorsabb NVME SSD jelentéktelen különbséget mutat egy SATA SSD-hez képest játékokban.
15.
15.
#10: Hmm,attól még az ssd csak a meglevő vagy elkészült adatokkal tud mit kezdeni!Nem fog a cpu vagy a gpu helyett számolni! Ha meg arra számítasz hogy egyszerre 9 gb adatot fogsz látni egy képernyőn arra a kijelzőre még pár évtizedet várni kell!Arról nem is beszélve hogy meglevő tartalom esetén max10 perces játékra lenne elég a 825gb :)
Vannak gyorsabb ssd-k de cseszheted ha a cpu meg a gpu még nem végzett és nincs mit betölteni vagy mozgatni.
14.
14.
hedzsooo
#11: "Vajon megérkezik az első játék PC-re ami kihasználja az SSD előnyeit vagy csak elírták?"

Jógyerek!!! :D :D :D :D

Hát akkor már az első mondatodnál rosszul írtad a dolgokat, amik ott a kis buksidban motoszkaltak!

Segitek, a legelső kommentedben akkor így hangzott volna helyesen megfogalmazva a kérdésed: Vajon megérkezik az első játék PC-re, ami RENDSZERKÖVETELMÉNNYÉ TESZI az SSD-t, vagy csak elírták?

Hát kb. így kellett volna hogy írjál első körben 1 kérdést, legalábbis a fentebb leírt magyarázatod alapján.
13.
13.
hedzsooo
#10: Ne haragudj, de mar megint nagy butasagot irtal. Mar a legelso mondatodban van egy elegge nagy ellentmondas, logikai bukfenc.
12.
12.
simon 555
#10: Hogy tovább részletezzem, vegyük példának az új Ratchet and Clank játékot. Az a játék úgy készül, hogy nem vették figyelembe a HDD korlátozásait, ergo lehetetlen lenne futtatni HDD-n, tehát ha kijönne PC-re akkor kötelező lenne az SSD a futtatáshoz. Minden játékot jelenleg alapvetően úgy készítenek, hogy figyelembe kell venni a HDD sebességét mivel az a leggyengébb láncszem viszont futnia kell rajta majd az elsődleges platformok HDD-t használnak.
11.
11.
hedzsooo
Pl. Cap, + Thor is meirt nem szokek, vagy csak en vagyok szinvak? Ez is valami uj politikai trendhez kapcsolodo dolog akar lenni? Vagy csak az illusztracion a jatekhoz, ezen a kepen mutatnak igy valamiert? Aprosagok, tduom de nemkem ezek a sok kis aprosagok amik elveszik a kedvem pl. ettol a jatektol, hiaba alapjaban veve Marvel rajongo vagyok. Ezt a jatekot en nem erzem elegge marvelesnek, ennyi
10.
10.
simon 555
#3: Gyorsabb töltési idők nem egyenlőek kihasználással.
Arra gondoltam amit majd PS5/XSX játékoknál láthatunk majd, hogy SSD muszáj lesz a futtatáshoz mert úgy építik fel a játékot, hogy szükség lesz a sebességre.
9.
9.
hedzsooo
#7: Hajra, ha tetszik a mufaj amiben ez probal jeleskedni, lehet hogy neked megeri majd az arat, a teljes arat is most kezdeskor, megjelenese elso napjan...

Nekem ez tul grindelosnek tunik, megunnam sajnos, pedig lehet hogy valami viszonylag normalis tortenetet sikerult hozza kesziteniuk...

Meg pl.-illetve leginkabb vele nem vagyok kibekulve megjeleneseben-, a Fekete Ozvegy sem a filmekben, sem a kepregenyekben nem nezett ki ilyen ratyin mint ebben a jatekban... Sajnos a latvannyal, karakter designal sem vagyok nagyon kibekulve, nem rezonalnak velem 1 hullamhosszon, pedig Marvel fan vagyok alapjaban veve elegge szerintem. :-)))
8.
8.
hedzsooo
#6: Persze, pornot kifejezetten SSD-re erdemes csak tenni. Ennyit sem tudtal? :-)))

En meg megvettem a Horizon Zero Dawn-t PC-re es azt nyuzom, lehet az uj Mafia 1-t is megveszem, ha jokat \rnak rola, valamint a CE elorendelve a Cyberpunk 2077 PC-s kiadasahoz... Ezenfelul az Epic elaraszt rengeteg ingyenes jatekkal, amiknek a java radasul jo jatek is, aztan van kb. mindenhol, de foleg Epic + Steam + GOG kombon 1 rakas elkezdetlen, + befejezetlen jatek nalam.... Szoval, most mar ott tartok, hogy a kelletenel is tobb jatek van, \gy mar csak azt veszem meg, amirol 200%-ig biztos vagyok hogy szeretni, elvezni fogom, jatszani akarok vele majd jodarabig.

Ez a cikkben szereplo mutans valami amit marveles jateknak csufolnak, bizony nem olyan amire meg megnyilna a penztarcam mar manapsag. :D
7.
7.
#6: En kiprobalni kiprobalom, lesz open beta augusztus 21-tol, lehet egy-ket ora beta eleg is.
6.
6.
#5: Kell a hely a pornóhoz mi? Egyébként ezt a játékot szerintem én sem próbálom ki. Egyrészt nem szuper, másrészt pedig nem fizetek teljes árat egy olyan cuccért, ahol másik platformon több karakter és tartalom van. Ez utóbbi egyébként platformfüggetlen dolog, a wicser 3 kiegeket is szándékosan leárazva vettem meg, mert a konzolos kiadásokhoz volt kártya pakli, a PC-sben meg nem.
5.
5.
hedzsooo
Most vettem egy 1TB-os SSD pluszba de erre biztosan nem pazarlok majd a friss szabad helyből. :D
4.
4.
hedzsooo
#1: ..Hát, nem értjük, hiába. Kifejtenéd bővebben is nekünk, tudatlanoknak? :-)))
3.
3.
#1: Te valamivel összekeverted a PC-t? Mi az, hogy kihasználja? Elmúlt évtizedben minden kihasználta az oprendszertől a programokon keresztül a játékokig. Vagy most ez milyen kérdés, én nem értem.
1.
1.
simon 555
Vajon megérkezik az első játék PC-re ami kihasználja az SSD előnyeit vagy csak elírták?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...