Hárommilliárd ember játszik videojátékokkal

  • Írta: fojesz
  • 2020. augusztus 17.
  • Biznisz
Link másolása
A DFC Intelligence jelentése szerint mára több mint hárommilliárd ember játszik videojátékokkal a világon. Ez úgy is döbbenetes szám, hogy nyilvánvalóan nem csak a hardcore gamerekkel számolt az elemzőcég.

DFC Intelligence legutóbbi jelentése szerint több mint 3,1 milliárd ember játszik a világon, vagyis a bolygónk teljes lakosságának durván 40 százaléka szokta valamilyen videojátékkal elütni az időt.

A leggyorsabban növekvő szegmens azoké a játékosoké, akik kizárólag telefonon játszanak, ők teszik ki a torta közel felét. A kizárólag konzolon játszók - akik nem mellesleg a legtöbb pénzt költik játékokra - 8 százalékkal képviseltetik magukat a játékostáborban, míg a PC-sek aránya 48 százalék, de ebben a szeletben szerepelnek olyanok is, akik konzolon és mobilon is játszanak.

A DFC szerint Ázsia tudhatja magáénak a legtöbb gamert, 1,42 milliárdan játszanak a kontinensen valamilyen formában, utána következik Európa 668, Latin-Amerika 383, majd Észak-Amerika 261 millió játékossal. A mobilos játékosok többsége, 53 százalékuk még mindig Ázsiából kerül ki.

8.
8.
Neo1989
De társadalmilag még mindig nem egy elfogadott dologról beszélünk. Egyébként meg aki komolyan tolja az több 10 milliót költ el erre élete során.
5.
5.
Én úgy tudom és olyanokat találok a neten most is, hogy a PC free to play sokkal több zsozsót hoz, mint a konzolipar. A játékok vásárlásánál konzolon viszont valóban a többszörös a bevétel a PC-ssel szemben. Aztán, ha mind a kettőt összedobjuk, akkor sem lesz annyi, mint a mobil bevétel kb fele.

Well, shit.
4.
4.
Extol
A modern rohanó-rothadó világot másképp nehéz megemészteni, kell valami kikapcsolódás, hogy ne bolonduljunk meg. (Még.)
3.
3.
DragonBleacPiece
ideje ázsiai barátnőt szereznem
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...