Fejlesztői naplón az Elite Dangerous: Odyssey

  • Írta: szlav
  • 2020. augusztus 19.
  • Videó
Link másolása
Az Elite Dangerous következő expanziója, az Odyssey megvalósítja a Frontier régi ígéretét: hamarosan személyesen is megvethetjük a lábunkat a bolygók felszínén. Erről mesélnek bővebben a játék fejlesztői.

Az Elite Dangerous: Horizons frissítése óta a végtelen űr pilótái közelebbről is megismerhették a Tejútrendszer bolygóit, a legtöbb planéta felszínén szabadon landolhattunk, hogy aztán az SRV roverünket vezetve felfedezzük a környéket. Az Odyssey tovább megy ennél: a jövőben szkafandert húzhatunk majd, hogy aztán Neil Armstrong módjára megtegyük az első lépéseket.

Jókora frissítést kapnak a bolygófelületek is, hiszen mostantól az atmoszférával rendelkező égitesteken is landolhatunk. Ha szerencsénk van, itt találkozhatunk idegen növényi élettel is, melyek a mintavétel után szép summát hozhatnak a felfedezők konyhájára.

Az Elite Dangerous: Odyssey 2021 elején érkezik PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re.

13.
13.
KennyCmd
#10: Jól van keress nyugodtan. Én PC-n játszom, HOTAS-al (joy+gàzkar).
Szerintem az elején annyi a lényeg el tudj menni A pontból B-be. Ha ez megvan, akkor màr tudsz vállalni adat hurcibàlós küldetéseket. Megcsinàlsz ebből pàrat, akkor már kicsit megszoktad a gépet. ezt követően jöhetnek a nehezebb dolgok.
Én azt tanácsolom hogy ne kezdj harccal. Annak is meg van a módszere csak azt már sok lenne leírni :)
12.
12.
Ooorky
#10: Ha lenne cross play megvettem volna Ps4-re is, de így maradtam PC-n, csak a legújabb update óta 20-25 fps-sel fut a notebook-on, miközben mocskosul melegszik ezért hanyagolom egyelőre.
11.
11.
KopyAti
#9: Neked is köszi az infókat! Királyak vagytok! :)
10.
10.
KopyAti
#8: Rendben, köszönöm és lehet szavadon foglak! Akkor nekiugrok megint, bár picit elijesztett az általad említett meredek tanuló görbe. De annyira szeretnék megtanulni játszani vele. A no mans sky-al pótlom eme étvágyamat, de az olyan bugyuta ehez képest. Na mindegy, ráfekszem megint, és kereslek ha kérdésem van. Egyébként te min játszod, ps4 kontrollerrel?
9.
9.
Ooorky
#7: Én az elején kereskedtem, majd vettem és fullra engineer-eztem egy Asp Explorer-t, utána azzal jártam a Tejútrendszer-t, kemény két gombot használva (ping, jump).
8.
8.
KennyCmd
#7: A dokkoló számítógép nagyon olcsó. 4.500 CR, ami szinte semmi. Szóval az első küldetésed után meg tudod venni.
A harcot én speciel imádom. Tény, hogy lassabb mint egy átlagos űrhajós lövölde, viszont taktikusabb.

A tutorial elsőre nehéz. Sőt az első 30 órája a játéknak azzal telik, hogy megismered az alapokat. De ha át tudod magad verekedni a kezdeti meredek tanuló görbén, akkor egy eszméletlen jó játék.
Ha van kérdésed, engem traktálj nyugodtan :)
7.
7.
KopyAti
#6: Ez rendben is van, de mennyi időbe telik, míg meg tudom venni a dokkoló számítógépet? Gondolom sokba kerül, és jó darabig nekem kellene csinálnom. Egyébként a harc az űrben is nehézkes, mint a dokkolás, és az űrhajó lerakása? Na! Többet már nem traktállak a hülye kérdéseimmel!
6.
6.
Ooorky
#5: Azzal én is szenvedtem mondjuk, nagyon rá kell érezni a 3d-s mozgásra.
Vagy venni kell egy dokkoló számítógépet az első adandó alkalommal, az leteszi magától.
5.
5.
KopyAti
#3: Annyira nem állt kézre, hogy egyszerűen bedokkolni, pontosabban bedokkolni még igen, de a kijelölt leszálló helyre az isten füléért sem sikerült. Pedig sokat geciztem vele, de feladtam.
4.
4.
Ooorky
Na ezt jólmegasszontam :D

-nem
3.
3.
Ooorky
#2: Pc-n én egér+2gombbal toltam, hogyhogy nem írányíthatatlan ds4-gyel?
2.
2.
KopyAti
Kár, hogy szinte irányíthatatlan a DS4-el. Pedig úgy vártam, mint a messíást, és a tutorialt sem tudtam végig csinálni! Tudom ezt írtam már egyszer valamikor, de annyira fájó pont nekem ez.
1.
1.
Aanash
Egyenlőre tetszik, remèlem nem megy át valamilyen lövöldözős irányba a bővítèssel, vagy bővítèsekkel.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...