Lehullott a lepel a Gotham Knightsról

  • Írta: fojesz
  • 2020. augusztus 22.
  • Bejelentés
Link másolása
Az ígéreteknek megfelelően a DC FanDome keretei között mutatkozott be a WB Games Montreal legújabb fejlesztése. Beigazolódtak a pletykák: a játék címe Gotham Knights, és nem Batman kapja benne a főszerepet - ő ugyanis halott.

Évek óta pletykálnak róla, sőt ezernyi teasert kaptunk már hozzá, az imént azonban végre bemutatkozott a Batman: Arkham Originst is jegyző WB Games Montreal következő fejlesztése, a Gotham Knights. A játék 2021-ben fog megjelenni, és PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra, valamint Xbox Series X-re készül.

A játékról szóló szóbeszédek igaznak bizonyultak, a Gotham Knights nem Batmanre fókuszál, ő ugyanis a sztori szerint meghalt (legalábbis az első trailer alapján erősen úgy tűnik), most a kicsiny "családján" a sor, hogy nyakába vegye Gotham öt kerületét, felpattanjon a Batcycle-re, és a létező legjobb kütyüket bevetve rendet tartson a város utcáin.

A kétfős kooperatív móddal is felvértezett játékban a folyamatosan fejleszthető Batgirl, Nightwing, Red Hood és Robin kapja a főszerepet, és természetesen mindegyikük más fegyverzettel, illetve képességekkel száll szembe a rosszfiúkkal:

  • Batgirl, vagyis Barbara Gordon a néhai Jim Gordon lánya, képzett hackerként pedig már bizonyított Batman oldalán korábban. Jártas a kickboxban, a capoeirában és a jiu-jitsuban is, a harcok során pedig egy tonfát is bevet.
  • Nightwing, azaz Dick Grayson volt az első Robin. A család legidősebb és legbölcsebb tagja, nem mellesleg született vezető, aki kiváló akrobata, és mesterien forgatja az eskrimabotjait.
  • Red Hood valódi neve Jason Todd, klasszikus antihős: kissé labilis és lobbanékony, ami persze nem meglepő, hiszen egyszer már meghalt - a halálból Batman egyik legnagyobb ellenfele hozta vissza. Rendkívül hatékony harcos, és előszeretettel nyúl a pisztolyaihoz.
  • Robin, akit civilben Tim Drake-nek hívnak, a csapat zsenije, aki megszállottan hisz Batman víziójában. Amellett, hogy kiválóan forgatja a botját, ügyesen lopakodik, és még teleportálni is tud.


A bejelentés mellé egy hosszabb sztorielőzetest és egy hétperces gameplay videót is kaptunk. Utóbbi a Mr. Freeze-sztorivonalból ad egy kis ízelítőt, a játék főgonoszai azonban a pletykáknak megfelelően a Court of Owls tagjai lesznek.

34.
34.
kryszisz
#31: Bármennyi diskurzus is lesz, konszenzusra az életbe nem fog jutni a 2 tábor sajnos. Azért 2-t írok, mert elhanyagolható azok száma (magamat speciel ide sorolom), akik látják azt, hogy mennyire túltolja a biciklit mindkét fél, és vagy radikális "buzizás" megy, vagy "rohadt szexista heterózás". Ez 50-100 éve is így volt, max az arányok voltak mások. Ilyen-olyan interjúkat, riportokat pont az említett példád miatt nem nézek soha játékos-filmes szereplőktől, mert egyáltalán nem érdekelnek a nézeteik ilyen-olyan dolgokról, pláne ha az politika vagy gender. Engem nézőként/játékosként csak az általuk készített produktumok érdekelnek. Druckmannél maradva, ha már említetted: lehet, hogy benne vannak a nézetei a Lou2-ben (én speciel nem vettem észre, de mondjuk, hogy elhiszem), de ha valakinek csak ez a része maradt meg az egészből, az azért van, mert fókuszáltan csak és kizárólag ezeket leste az egész programban, holott ez a történet messze nem genderről, szexizmusról, feminizmusról szól. Hanem annál sokkal hétköznapibb, emberibb dolgokról, amiket csak a 0 EQ-val rendelkezők nem értettek szerintem. Meg persze azok, akik eleve úgy ültek neki az egésznek, hogy ez egy szar, na őket nagyon tudom sajnálni.
Na de, hogy a cikkhez is szóljak: nekem speciel bejöttek a látottak, de ahogy látom kb. egyedül vagyok:D Az Avengersnél meg pláne tetszetősebb, annak még a nyílt bétájára sem tudtam rávenni magam.
31.
31.
SLi
#26: ez a szellemi kútmérgezés eredménye, meg annak hogy olyan fogalmakat kezdtek el használni a játékfejlesztők amikről nekik sem volt fogalmuk, hát még a "ha a csöcs nagy = kuki kemény" színvonalon mozgó gamer közönségüknek. Druckman meg a hozzá hasonlók minden rosszat megérdemelnek egyébként, mert csak azért hogy a saját egójukat fényezzék és magukat haladó empatikus embereknek ábrázolják, elkezdtek pofázni és papolni feminizmusról meg toxikus nőábrázolásról, rasszizmusról a játékiparban ami fogyasztói színvonalban a pornóiparral egyezik meg. Ezzel egyébként visszavetve az ezekről szóló diskurzust évtizedekre, plusz rászabadítottak olyan rémalakokat az internetre mint a Quartering és társai. Ezek után soha nem lehet feketéket, buzikat stb belerakni semmilyen szórakoztató ipari termékbe mert a nyáladzó idióták őrjöngeni fognak, de ugyan így kihagyni sem lehet őket mert akkor egy másik csoport hisztizik.
29.
29.
#26: Sokat nem kell agyalni, ha bármibe bármit bele akarunk látni. Ami hírek vannak a Matrix 4-ről, aminek a producere maga is egy karikatúra, egész addig, hogy az új Batman trailerben másik színész játssza a Gordon felügyelőt, lépten nyomon szembejön valami. Az emberek meg belelátnak dolgokat.
24.
24.
adamsfamily
Ahhoz képest,hogy next-gen játék,szarabbul néz ki mint az Arkham knight.Olyan a grafikája mintha valami Fortnite klón lenne.
22.
22.
godach
#19: Na várj, mert most láttam hogy két videó van.
20.
20.
Anti4730
Nem ugy volt, hogy bemutatnak egy rocksteady fele suicide squad jatekot is??
19.
19.
Yanez
#6: Több érvet is felhoztam, hogy első blikkre miért nem fostam le a tarkóm. Aztán amikor megjelenik, jönnek a tesztek, vélemények, és esetleg valóban jó lesz, akkor én is elgondolkodom rajta.
Neked úgy tűnik bejön. Szabadna megtudni mi tetszett meg a két videóból?
18.
18.
Straga25
Ezért se örültem annyira amikor mondták hogy az arkham origins készitői csinálják az uj arkham gamet, annak is valahogy roszabb volt a grafikája mint amit a rocksteady tett le. Ez meg nagyon úgy néz ki mintha cartoonosabb vagy simán rosszabb mint az arkham knight grafikája.
Amugy story alapján batgirl nem toloszékes és már nem tud harcolni?
17.
17.
DragonBleacPiece
mint atomnagy dc, marvel, stb fan,aki ezeken nőtt fel..nem jön be a játék a játékmenet videó alapján,megint 1 gombos harcrendszer, és életerő csíkot kell leverni mint wowban + a mobok feje felett ott a szintjük, faxa.. sikerült eltalálniuk mit rühellek a legjobban, maradok spideynál
16.
16.
kamgecam
#15: Erős szuggesztív atmoszféra nagyon bejön.
15.
15.
kamgecam
#13: Wow! Ez tényleg jó!
14.
14.
kamgecam
#11: Nem tetszett a Lost Legacy! Pont azért mert hiányzott Nathan. Illetve nem is ő hanem érdekes karakterek. Better Call Saul szenzációs, pedig az alapművet nagyon szeretem. Mieért mert jók a Saulban a karakterek. Semmi köze ennek elfogultsághoz. Robin, Nightwing vagy ki, Batwoman? Sosem lesznek olyan érdekesek mint Bruce Wayne.Ennyi. Nem kell mást belelátni.
13.
13.
godach
Tessék.
5 perc max, de maradandó élmény.
(van több része is, ha tetszett és lusták vagytok rákeresni akkor linkelem)
https://www.gamekapocs.hu/tag/eldergirl/blog/9111/noir_az_en_vilagom_1
Sajna a csajt elüldözték innen az okos kommentelők, pedig hatalmasakat alkotott...
12.
12.
kamgecam
#9: Uh! Sorry amit írtam. Most néztem meg a gameplay videót. Rettenetesen gagyi. Főleg egy Arkham Knight és Marvel Spiderman után. A Tim Burton-os látvány világ még tetszene is ha nem lenne ennyire fapados. A harc viszont szörnyen sótlan ès erőtlen! Áj de kár! No majd a Rockstedy!!!
11.
11.
godach
#9: Látod. Ilyenkor látom rajtad a teljes elfogultságot. Ott van példának a Lost Legacy. Hol van Nathan? Sehol. Mégis szerintem maga a játék van annyira jó (részemről a legjobb UC amúgy) hogy nem is kell oda.
Vagy mondhatnám az Opposing Force vagy Blue Shiftet. Sehol nincs Gordon, mégis elég a világ.
Ha tovább egyek, akkor ott a Better Call Saul vagy Fear The Walking Dead. Animatrix. Egyikhez sem kellett az alap mű hogy élvezhető legyen.

De tudjátok mit. Mindjárt visszakapcsolom a gépet és linkelek nektek egy blogot. Egy csaj írta, kb 5 perc elől ásni aztán rájöttök hogy csak odaadás és ismeret kérdése és lehet pazar dolgokat véghezvinni.
9.
9.
kamgecam
Meh. Még ha Batman benne lenne! Amúgy nem lenne rossz, de a képregényben is untam Robint, meg a többi másodhegedűst.
6.
6.
godach
Ó nemár. Ez most nektek tényleg nem tetszik?
4.
4.
Gykrizsi
Mostanában sok képregényt olvastam, ahol őkis fontos szereplők voltak, így most tökre bejönn a dolog. Én várom.
3.
3.
Darksiders84
#2: Ja szerintem is amúgy már besőrözve se tűnik sokkal másabbnak ...
2.
2.
Yanez
Netán megbuggyantam vagy a grafika és az animációk tényleg nem ütik meg az Arkham Knight szintet? Kissé rókabőrnek tűnik, de azért simán ellehet lenni vele, ha nem is annyira, mint az elődökkel. Csakhát ez a játék Batman nélkül, mint a vetkőzős póker csajok nélkül.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...