Justice League - négyórás a Snyder Cut

  • Írta: szlav
  • 2020. augusztus 23.
  • Cooltúra
Link másolása
A korábbi ígéreteknek megfelelően a DC FanDome porondján lepörgött a Justice League rendezői változatának előzetese is, melyben rengeteg kivágott jelenetet láthatunk. Zack Snyder elhintett egy-két infómorzsát is a filmmel kapcsolatban.

Zack Snyder's Justice League néven kerül fel az HBO Max tárházába a 2017-es Justice League újravágott, alaposan kibővített változata, melyhez megkaptuk az első hivatalos trailert is. A kedvcsináló gyakorlatilag kizárólag olyan jeleneteket tartogat, amelyek sosem kerültek be a mozikban leforgatott változatba, így többek közt láthatjuk Darkseidot, Silas Stone halálát és számos új képsort Cyborggal vagy Flashsel.

Habár a film a megjelenésekor nem aratott osztatlan sikereket, Zack Snyder elárulta, hogy rengeteg látnivaló vár azokra, akik szívesen adnának még egy esélyt a DC-hősöknek. A rendező szerint a bővített változat nem kevesebb, mint négy óra hosszú lesz, így azt négy egyórás szeletben, afféle minisorozatként tálalja majd az HBO. Jó hír azonban, hogy a rendező ígéretei szerint a vágóasztalnál darabjaira hullott egészet egy teljesen egységes, folyamatos filmélményként is végignézhetjük majd, ha erre vágyunk.

Főképp Flash és Cyborg rajongói örülhetnek ennek, a rendező szerint ugyanis az új vágás nagyon jót tesz a két (kissé elhanyagolt) karakter fejlődésének. Snyder a csapat szíveként hivatkozott Cyborgra, ő lesz az, aki igazán összetartja a csapatot, Flash pedig olyan dolgokat művel majd az időt és teret is meggörbítő szuperképességével, amit eddig még soha, sehol nem láthattunk.

További jó hír, hogy elképzelhető, hogy a film nem csupán az HBO streamingplatformján, de a hagyományos mozikban is megjelenhet majd. Snyder egyelőre nem véste kőbe ezt az ígéretét, de annyit elárult, hogy már dolgoznak az ügyön - reméljük, hogy nem csak a tengerentúlon túráztatják meg újra a Ligát!

25.
25.
#22: Ezt én is így látom. De nem értek a filmekhez, úgyhogy nem annyira akartam beledumálni. Egy négy órás verzió holt biztos, hogy az életben nem volt terv semmilyen popcornmozi vetítésen. Persze biztos kérte a nép, a rendező most meg még az utolsó B-roll-t is belegyúrta mikrofonpróbával együtt. Én azt hiszem láttam ezt a filmet és az biztos, hogy nem gyűlöltem, de fogalmam sincs, hogy miről szólt. Vót nézni. Lehet, ha legközelebb lesz 4 órám egy filmet megnézni, akkor ránézek.

De azt tudom, hogy a Watchmen nekem elsőre is tetszett, utána a hosszú verzió meg még jobban. Igazi mestermű a cucc. Azt meg szerintem nem sokan szeretik, vagy fogalmam sincs. De vagy casual, vagy facsart ízlésű vagyok filmek terén, úgyhogy mindegy is. Egyénként nekem az új Batman is tetszik. Állítólag azért kellett ilyen kajak sötétre csinálni, hogy ne csillogjon a faszi.
24.
24.
Ps fanboy
#17: Engem sem zavar, én mindig is csíptem Zack-et és a Holtak Hajnala valóban az egyik legjobb zombi film abból a kevés jóból, ami van a témában. A Dead Rising-os easter egg-ekért pedig külön piros pont a rendezőnek.
23.
23.
Ps fanboy
#21: Köszönöm! Ez informatív volt.
De egyébként azt tudtam, hogy mi ez, meg azt is, hogy nem ő és nem is Mel Gibson találta fel a technikát. Bár félreérthetően írtam, az én hibám. Én arra gondoltam, hogy ebben a közelharci, vérmocskos-kardozós milliőben még nem láttam ezt a technikát mindaddig, még a 300-at nem láttam. Aztán a Passio-t újranézve jutott eszembe, hogy már azért abban is voltak ilyen jelenetek.
22.
22.
bitbandita
Most majd jól mennybe menesztik a fazont, pedig ha eredetileg ő vitte volna végig a filmet, ugyanolyan bukta lett volna. Ennek a mostani "Snydercutnak" nagyon kevés köze lesz annak, amit eredetileg csinált volna. Gyakorlatilag kapott egy második esélyt a filmmel. De szurkolok neki, hogy jól sikerüljön.
21.
21.
bitbandita
#12: Az effekt amire utalsz azt slomo-nak hívják (mozaikszó a slow motion kifejezésből) és nem Zack Snyder találta ki. Viszont kreatívan használja, pl a jelenetet több kamerával veszi, amik különböző fókuszpontra vannak állítva és különböző sebességgel forognak. Aztán a vágásnál ebből rakja össze, ezekkel játszik többféleképpen, pl egyszerre van jelen a slomo és a normál sebesség, ilyesmik.
18.
18.
SLi
Inkább még kevesebb volt mint amitől hiteles lenne, olyan finomságokra fel sem hívta a figyelmet hogy Leonidasz felesége a testvérének a lánya volt, és ez még a legenyhébb dolog volt spártában, de egyébként igen, nem történelmi film volt hanem egy képregény feldolgozás
17.
17.
kryszisz
#12: Hát én mindig úgy voltam vele, hogy jótól lopni nem bűn, a Holtak hajnala konkrétan egy remake, mégis az egyik legjobb zombis cucc ami valaha készült (szerintem).
14.
14.
SLi
A watchman az egyik legrosszabb film amit láttam, legalább is akkor azt gondoltam , aztán megneztem a zseniális sucker punch filmjét és rájöttem hogy snyder ezt direkt csinálja, azóta bírom az embert, olyan a személyisége mint Mishimának vagy Mcarthy-nak, hihetetlen szorakoztató ahogy komolyan veszi magát.

Erre a változatra is kiváncsi vagyok, át is tudom érezni milyen fontos ez neki, a lánya a forgatás alatt lett öngyilkos, az meg hogy úgy tesz mintha ez lenne az új háború és béke meg külön parádés, nagyon várom, bár kicsit rövidebb lett mint amire számítottam
13.
13.
TrishtanAG
#12: A Mátrixot tetszett már látni? :P
12.
12.
Ps fanboy
#8: Szerintem nem rossz film a 300, sokáig zseninek tartottam Zack-et, amiért kitalálta ezt a néha belassuló harci felvételeket, ami ugye az egész filmet végigkiséri és egy sajátos hangulatot kölcsönöz az egésznek és nem csak a csatáknak. Aztán nemrég újranéztem a Passio-t és akkor döbbentem meg, (nem is emlékeztem rá) hogy már az is tele van ilyen jelenettel és az akkori kor hangulata, az emberek viselete... stb egy az egyben a 300-át idézte ezeknél a jeleneteknél. Az én konteóm, hogy Zack csak annyit tett, hogy meglátta mennyire jól működne ez egy teljes filmen át, aztán fogta, lenyúlta ezt az ötletet és a 300-at úgy ahogy van erre a jelenet kezelési motívumra építette rá. Ha nem hiszi valaki, nézze meg ezt a két filmet, hogy friss legyen az élmény....
8.
8.
Hab
#5: Hát szerintem a 300 nagyon túlértékelt film, a többivel egyetértek.
7.
7.
godach
#6: Szerintem a sorozatos mindent ver.
6.
6.
delphijos
Nekem ez amúgy elment, egyedül azt nem tudom megbocsátani neki hogy Flash egy idióta hülyegyerek volt benne. Aki ráadásul alig “csinált” valamit.
5.
5.
kryszisz
#3: Nem is kerül moziba;)

#4 Szerintem is. Bár én eléggé alulértékelt rendezőnek tartom amúgy, mert okés, hogy az Álomháború egy baromság, a BvS meg közepes, de a Holtak hajnala vagy a 300 kiváló filmek, a Watchmen meg máig az egyik legjobb képregény film. Viszont ezzel a SnyderCuttal kapcsolatban kezd vele egy picit elszaladni a ló, ilyen nyilatkozatok után legalábbis ennek a filmnek legalább egy 8/10-et meg kellene ütnie, de inkább 9-et. Amit azért erősen kétlek.
4.
4.
godach
Ez a Snyder kezd nekem kicsit Kojimás lenni. Nem haverok.?
3.
3.
crytek
Ezt a 4 órát tuti nem nézném moziba. A sok ember aki csak zabálni jár a moziba ez idő alatt kb disznót vágna a sorok között...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...