TGA 2020: Megtartják az idei The Game Awardsot

  • Írta: gorien
  • 2020. augusztus 25.
  • Rendezvény
Link másolása
Normális körülmények között ez még csak nem is lenne hír, de mostanra már biztosan feltűnt, hogy 2020 nem volt normális év a rendezvények számára. Geoff Keighley megerősítette, hogy a The Game Awards semmiképp sem csúszik jövőre.

Ha rendezvényekről van szó, akkor a 2020-as év nem volt könnyen követhető. Volt, ami teljesen elmaradt, volt, amit elhalasztottak, másokat pedig digitális platformra költöztettek. Miközben a filmipar kapott egy komoly gyomrost a koronavírus-járványtól, az ipar legnagyobb eseményének számító Oscar-díjátadót is elhalasztották – már csak azért is, hogy minél több filmet tudjanak rá nevezni.

A videojátékos közeg ennél valamivel szerencsésebb volt. Ugyan késtek és késnek játékok, az év során mégis folyamatosan érkeztek, és így a játékok díjátadói sincsenek akkora bajban, mint az Oscar. Geoff Keighley is az Oscart emlegette összehasonlításképp, amikor a minap megerősítette az IGN-nek, hogy a The Game Awardsot változatlanul megrendezik idén.

Keighley-től azt is megtudtuk, hogy nem akar kizárólag online rendezvényt faragni a díjátadóból. A műsor több lesz annál, hogy ő ül egy szobában és bejelenti a nyerteseket, ígéri, még akkor is, ha ezúttal nem tudnak tízezer embert egy helyszínre csődíteni. A jelenlegi tervek szerint élő műsorra és nem előre felvettre kell majd számítanunk. A producer és házigazda szerint a Gamescom jó példája lesz annak, hogy mire lehet számítani a The Game Awardson.

Ennél többet nem árult el a díjátadó terveiről, de biztosított mindenkit, hogy a csapat most is keményen dolgozik a megvalósításon. Olyat akarnak, ami méltóképp ünnepli meg az iparágat, és ha hihetünk az efféle ígéreteknek, akkor ez a legnagyobb műsor lesz, amit valaha csináltak.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...