Bemutatkozott az NVIDIA RTX 3000-es szériája

  • Írta: szlav
  • 2020. szeptember 2.
  • Hardver
A tegnap esti előadás keretei közt az NVIDIA hivatalosan is lerántotta a leplet a GeForce RTX 3070, 3080 és 3090-es videokártyáiról. Az új generáció flagship GPU-ja az alacsonyabb ára ellenére is rádupláz az RTX 2080 erejére.

Az NVIDIA leleplezte a sugárkövetésre specializált RTX-grafikus kártyák második generációját, az Ampere-architektúrára épülő RTX 3000-es GPU-sorozatot. A videokártyagyártók állítása szerint a puszta teljesítmény tekintetében sosem láthattunk még ekkora szakadékot két egymást követő generáció között. Ezt alátámasztják a tesztjeik is, melyek szerint a három bemutatott kártya legkisebb darabja, az RTX 3070 is megelőzi az előző generáció legerősebb bestiáját, az RTX 2080 Ti-t. Ennél is jobb összehasonlítási alapot nyújt az RTX 3080, amely rádupláz a hagyományos RTX 2080 teljesítményére.

Mindez persze többé-kevésbé várható volt, amivel azonban igazán meglepett minket az NVIDIA, az az új széria árazása. A szeptember 17-én érkező RTX 3080 700 eurós árazással kerül forgalomba, ezzel tehát ár/érték arányban erősen alálicitálnak a két évvel ezelőtt piacra dobott modelljeiknek. A széria belépő kártyája, az októberben érkező RTX 3070 500 eurót kóstál majd, a csúcskategóriás RTX 3090-et pedig 1500 euróért vesztegetik majd szeptember végétől.

Az arányaiban visszafogottabb ár és a komoly teljesítménynövekedés azonban nem minden, jókora fejlődésen esnek át a ray tracinget támogató dedikált magok is. Az új konzolgenerációban is feltűnő grafikai opció hírhedt tulajdonsága, hogy úgy eszi a framerate-et, mintha nem lenne holnap, az új GPU-k azonban az NVIDIA állítása szerint lényegesen költséghatékonyabban kezelik a sugárkövetést, így az jóval kisebb behatással lesz a játékok általános sebességére.

124.
Neotechtr
Amúgy ezt nézzétek meg, érkezik jövő csütörtökön a 699-be kerülő 3080:

https://www.caseking.de/pc-komponenten/grafikkarten/nvidia/geforce-rtx-3080

Persze ezek nem ref karittyók, de az egyik fele bőven 700 felett van, a másik fele meg bőven 800 felett.
123.
s4jtqkac
És még mindig nincs szerkesztés gomb...
122.
s4jtqkac
Uhh, mi lett ebből az oldalból skacok.. :(
121.
s4jtqkac
Uhh, mi lett ebből az oldalból skacok.. :(
120.
delphijos
#119: Ahogy lejjebb írtam, egész más ha valaki megnéz valakit akit többnek gondol, mert megjelenése tetszik neki , és nem az a tény hogy fiatal.
119.
godach
#118: :D
Ember legyen a talpán, aki a kis miniszoknyában megmondta volna ezt előre. Én is csak amikor visszafordultam és megláttam az arcát, akkor szégyelltem meg magam.
118.
Antitroll
#117: Sok lesz a rövid, még csak fél 8 van, higítsd egy jó fröccsel.:)
117.
godach
Kövezzetek meg, de ma az anyósülésen utazva hazafelé, olyan picsa mellett mentünk el, hogy ki kellett tekernem a nyakam hogy visszanézzek. Nem vagyok cici, fenék, comb fetisiszta nekem az arc árul el mindent.
Amikor visszanéztem és láttam hogy ez a csaj a fiam is lehetne 8-10bévesen,rögtön eszembe jutott ez a cikk
Na mondom, most génkapcson tuti kinyírnának.
116.
Antitroll
#115: Végig alátámasztottam, de troll lettem, faszságokat állítasz, minek áldozzák rád tovább egy másodpercet is? 2150 nitróval ja...Istenem...Jó hogy ott van tesztben levegővel is...:D Lehet az amp extrémed is bírná csak nyilván ahhoz is sötét vagy mivel és hogyan lehet ezekből a kártyákból kihozni a maximumot levegőn/vizen, nemhogy azt vágd mit hogy bírnak.
115.
Josi21
#108: Tuning volt a lényeg nem ? 2150 max nitroval megy. Ennyire büszke vagy a vizes valamidre arról is várok videót, még a Metro sem jött, tudom a Yt- nincs ilyen. Faszméregetés helyett támaszd alá amit állítász, ne innen onnan küldj linkeket.
114.
Kawada
#113: Össze vagyok törve utólag. De még várok 10 évet és csak utána jelentem fel. :)
113.
Neotechtr
#112: Remélem jól lekúrtad, csak ne mondd el, mert felhasználható ellened a bíróságon XD
112.
Kawada
#107: Most, hogy mondod... Hesstegmítú... Még nem voltam 18 amikor egy 19 éves hölgy "rontogatott"...
111.
kryszisz
#107: Ez mondjuk igaz, többek között ezért is preferálom jobban ezt oldalt, mint a többi játékos fórumot, na meg mert ide még nem gyűrűzött be a clickbait cikkek/címek korszaka, meg az ilyen-olyan streamerek fürdővize sem bír hírértékkel szerencsére. Akkor viszont tényleg nem értem, hogy miért okés ez így nekik, de hát az ő dolguk, csak ne csodálkozzanak, ha a normális tagok lelépnek...
110.
Neo1989
Biztos veszek majd ilyet csak nem most. A 24 GB jól hangzik.
109.
sasncore
#93: Van pár napon barnult 13-as aki több Gyulait fogott mint én cickót 38 év alatt. Indiában, na meg itt is sokszor 13-14 és már lassan családanya. Vannak szapora nációk, kultúrák. Kiraknám őket, a követőikkel akikknek igénye van rá egy megyébe. Boldogítsák egymást. Egy ilyen szabad megye, lehetne bármit, csak vissza jönni nem:)
108.
Antitroll
#106: Mellé meg előkerül a hwbot oldala mint mérce ahol 3d markal és szintetikus tesztekkel megy a f*szméregetés szarrátuningolt és modolt kártyákkal.
Minél többet kommentelsz annál mélyebben mutatod be nekünk a,saját tudatlanságodat.
107.
Neotechtr
#105: Nekem ki van kapcsolva minden követés és reklám blokkoló a GK-n, hátha valami reklámbevételhez jutnak, de nem, mert kajak nem látok így sem egy reklámot sem. Szóval pénzük abból nem lesz, hogy bármi pörgeti a kommentszekciót. De tényleg, a fő oldalon sem látok egyetlen egy reklámot sem, max csak az itt megnyitott youtube videókban jelenik meg a banner lent, de abból nem a GK kaszál, hanem a videós.
106.
Antitroll
#103: Ja értem. Tehát megdőlt a hazugságod miszerint 4k nem megy 30 alá SEMMIBEN, megdőlt a marhaságod miszerint a 2150mhz 2080s világrekorder meg nitrogénnel kéne hűteni, ahogy megdőlt a 10%-od is, és még én vagyok a troll amiért próbáltam az amúgy is látványosan zsenge tudásodat amit arra alapozol hogy neked egy szaros amp extrémed van, helyretenni....Komoly.
105.
kryszisz
#101: Ohh, én most az általános viselkedéséről beszélek, ezen a pedós dolgon túllendültem, én is szoktam meggondolatlanul mondani dolgokat (más kérdés, hogy én ezt képes vagyok belátni), megesik. Csak az a kettős mérce zavar, hogy másokat kivágnak ilyen-olyan indokkal, ez a paprikajancsi meg napi szinten cseszi szét a morált, és épp csak jutalomfalatkát nem kap érte. Világos, hogy a személyeskedés moderálással jár, és jogosnak is érzem az összes ilyen jellegű hsz-em törlését (mondjuk annyira nem volt sok), de tényleg csak a személyeskedés érdemel moderálást, és semmi más? A TheVR chaten például ez a gyerek egy "a" betűt nem tudna leírni, olyan gyorsan vágnák ki onnan. Persze az meg már a túlsó ló másik oldala, de azért mégis csak rendezettebb az egész. Mondjuk a facebookos vergődései alapján jó pár oldalról kidobták már a francba, vajon véletlenül? Itt persze maradhat, mert úgy tud peregni a kommentszekció egy-egy megszólalása után (mint azt a mellékelt ábra is mutatja), hogy azt egy 500 nézős chatszoba megirigyelné. Hát melyik üzemeltetőnek ne lenne az jó?
104.
Neotechtr
#102: Az igazi baj ott kezdődik, hogy azért elég fiatal korban kezdődik manapság a szexuális élet és ezt gyakran a szülők is engedélyezik 15-16 éves kortól. Ha te lemész a térre, becsapsz egy gránátot, aztán bemész a fortuna diszkó közepére tombolni és szembe jön egy 17 és fél éves, magát idősebbnek valló lány, aki több faxot olvasott már, mint kilincset, az téged el tud varázsolni. Ha ellened fordul a helyzet már azért meghurcolnak, hogy adtál az arcára egy puszit. Ha megcsinálod, akkor meg véged, mint a Twin Peaks-nek.
103.
Josi21
#94: Ő izé... Eddig full hd volt a téma, ott jó lessz 10-nek. Techpowerup oldalról kiragadtál 2 játékot ami alatt szarul teljesít, 4k-ban, gratulálok. Ajánlom figyelmedbe a hwbot oldalt, csak hogy tisztában legyél a kártyád" valós teljesítményével. Nem etetem tovább a Trollt. ;)
102.
delphijos
#99: Na igen, egész más ha pont azért nézel meg valakit mert IDŐSEBBNEK TŰNIK. ( És az ilyet se ZAKLATOD ) A baj ott kezdődik ha valakinek meg azért mert nagyon fiatal, és ANNAK IS LÁTSZIK. Hatalmas különbség.
101.
Neotechtr
#100: Well, szerintem csak rosszul jött ki, amit írt, de azért ha nem egy szón lovagolok, hanem a mondókája lényegén, azzal egyetértek valahol.

Mármint azzal a résszel, hogy idegesítő, amikor tolja valaki a szöveget, hogy i3 + 1050 és minden 60 fps ultra. Crytek jobban utálja ezeket, mint *bármi mást*. Ennyi.

Jómagam amúgy tudok ultrának nevezni olyan beállítást, ami az ultra, csak kikapcsolom a MB+CA és ha van, akkor a FG-t is. Mármint ezekkel is jól futna, csak nekem az nem kell bele. Viszont amikor ez nekem 45 fps-t tud, másnál meg a legendákban nagyobb felbontásban 60-at fut lényegesen gyengébb gépen, akkor az gáz.
100.
kryszisz
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...