HWSW: Válaszpert indít az Epic ellen az Apple

  • Írta: fojesz
  • 2020. szeptember 9.
  • Hír
Link másolása
Ismét egymásnak feszül a két cég, már az Apple is perel, miközben az Epic Games a Fortnite ideiglenes visszaállítását követeli az App Store-ba - olvasható nagytestvérünk, a HWSW cikkében.

Folytatódik az Apple és az Epic Games bírósági csatározása: az Apple válaszpert indított a játékfejlesztő ellen, mondván az saját fizetési rendszerének bevezetésével az iOS-es Fortnite-ban valójában "jutaléklopást" követett el, miután nem hajlandó fizetni azokért az előnyökért, amelyeket az Apple alkalmazásboltja biztosít számára. Eközben az Epic arra kérte a bíróságot, hogy egy ideiglenes döntéssel kötelezze rá az Apple-t, hogy ismét tegye elérhetővé a Fortnite-ot az App Store-ban, amíg nem kerül pont a bírósági ügy végére.

Az Apple a ZDNet által idézett, a bírósághoz benyújtott panaszában úgy fogalmaz, az Epic Games "megkülönböztetett bánásmódot" követel, miközben a Fortnite-ban bevezetett, az Apple 30 százalékos jutalékát megkerülni hivatott fizetési rendszere szerződésszegésnek minősül - sőt a cég egészen odáig megy, hogy az Epic fizetési megoldásával felhasználóitól valójában az Apple szellemi tulajdonainak és technológiáinak használatáért (is) gyűjt be pénzt. A vállalat ezért a per során az elvesztett jutalékok mellett többek között a termékimázsban esett potenciális csorbákért is kártérítést követel az Epic Gamestől.

Eközben a Fortnite iOS-es forgalma 60 százalékkal esett vissza - további részletek a HWSW-n!

4.
4.
tundrish
https://www.youtube.com/watch?v=irkDgW0s294
Kb. ennyit fűznék én is hozzá. Király, hogy nem nekem kell leírni. :)
3.
3.
Ooorky
Nagyon helyes.
Szerződésszegést amúgy szeretik az ügyvédek, tiszta ügy, jó pénz az osztalékból.
1.
1.
Gaboo77
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...