Control - teljes a felfordulás a next-gen verzió körül

  • Írta: Baloo
  • 2020. szeptember 12.
  • Hír
Nem lennénk az elmúlt napokban a Remedy és a 505 Games dolgozóinak a helyében, hiszen egy kisebb balhé tört ki a Control következőgenerációs frissítése körül. Lehet, hogy nem kellett volna ennyire túlbonyolítani ezt az egészet?

Az egész történet ott kezdődött - amiről mi is írtunk már egy hónappal ezelőtt -, hogy a Control PlayStation 5-ös és Xbox Series X/S-es verziójára csak azok a játékosok frissíthetnek majd ingyenesen, akik a játék Ultimate Editionjét vették, vagy veszik majd meg. Ez a nem túl fogyasztóbarát megoldás már alapból sokaknál kiverte a biztosítékot, most pedig egy hiba miatt újabb adag olajat öntöttek a készítők a tűzre.

A probléma ugyanis az volt, hogy a PlayStation Store-ban, miután felbukkant a játék Ultimate-kiadása, azt azok a PlayStation 4-tulajok is megkapták, akiknek csak a Control - Digital Deluxe Edition volt ott a könyvtárukban. Ebből elég egyértelműen leszűrhető lett, hogy semmi akadálya annak, hogy a korábbi kiadások is megkapják az ingyenes next-gen frissítésüket, csak éppenséggel a kiadónak nem áll szándékában ezt engedélyezni. Időközben pedig vissza is vonták az "ajándék" Ultimate Editonöket egy hibára hivatkozva.

Kíváncsian várjuk, hogy ennek a felfordulásnak lesz-e valamilyen hosszútávú következménye, és megenyhül-e a 505 Games és a Remedy szíve a Control következő generációba való költöztetésével kapcsolatosan.

34.
reasonv
A Gold és GamePass témával kapcsolatban lenne kérdésem, mert látom téma volt korábban. Nemrég vettem éves Gold-ot, aktiváltam, így nem automatikusan megújuló lett, hiszen feltöltőkártyás formában vettem. Ha upgrade-elem 300 Ft-ért GamePass Ultimate-re - ami csak az első hónapban 300 Ft - akkor mi lesz a végtermék? A következő hónapban akarnak majd levonni havi díjat? Vagy 1 évig jó vagyok és UGP-m lesz? Át fog állni megújulóra, de csak éves szinten?
33.
godach
#30: Te mocsok vagy, leselkedsz :D
32.
Caleon
#31: Megkapod tőlem a hónap kommentje címet, mert a játékhoz szóltál hozzá, ami a gk-n szinte kuriózumszámba megy.
Én az ultimate-t most vettem meg xone x-re, és nagyon tetszik. Érdekesség, hogy xbox storeban az ultimate 12, a deluxe 18 ezer huf. Nem szimpatikus amúgy, hogy a deluxe tulajok nem kapják meg az upgrade-t. Sőt, nemhogy nem kapják meg, de a store-ból megvenni sem tudják. Az 505 azzal vigasztalja őket, hogy visszafelé kompatibilis lesz az új konzol. Szerintem itt még nincs vége a történetnek.
31.
pityke0211
#11: Szerintem nagyon fasza játék, ha bejött az Alan Wake és a Quantum Break akkor ezt is be fog. Szerintem ma már nem is kapni az alap verziót, legalábbis Steamen csak az Ultimate kapható. Az alapjáték zseniális, a DLC kről még nem tudok nyilatkozni, az utolsó ugye még meg sem jelent, de a teljes lesz tuti futok vele egy második kört. RTX kártya erősen ajánlott, a Control után mondtam azt, hogy kötelezővé tenném a Ray Tracinget minden játékban.
30.
Kawada
#29: Kávé mellé, csak neked. :)
28.
Kawada
#27: Na jó. Megkönyörülök a modiknak és itt abbahagyom. :) Ebbe a gyerekszoba témába azért már nem megyek bele egy szociopatával. :) Pláne nem olyannal, aki szerint hazudni rosszabb mint gyereket molesztálni... Efféle neveltetési mércének valóban nem tudok megfelelni.
27.
crytek
#26: Tőlem? Akkor a neveltetéseddel is gázok vannak. Akkor már mindent értek
26.
Kawada
#25: Miért hazudtál? Nem szép dolog. Nagyon aljas dolog. Tőled tudom.
25.
crytek
#24: Valami okod csak van hogy nem tudod elengedni.. netán valamit kompenzálni akarsz?
24.
Kawada
#23: Azt írtad bevalljuk és ez szép dolog. Várom a konkrétumokat. Vagy tán hazudtál? Az a legalja ugyebár...
23.
crytek
#22: Ne tőlem kérdezd, te jelensz meg mindig amikor kommentelek bármit...
22.
Kawada
#21: Saját kertes házban élek a saját családommal, nem szülőkkel. 33 éves vagyok, fiatal, egészséges, van 2 szép gyermekem, egy szép feleségem, olyan munkám amit szeretek és nem olyan, ahova csak bejárok, vannak barátaim, akikre bármiben számíthatok és hát olyan platformon játszom, azokkal a játékokkal, amivel szeretnék. :) Mi a herét irigyelnék én tőled? :)
21.
crytek
#20: Irigylitek is látom ,de legalább bevalljátok ,ez is szép dolog az őszinteség
20.
Kawada
#18: Meg úgy fillért b*szni, hogy az normális emberekben empátiát szüljön szerencsétlen kis fillérkék irányába.
19.
atroll1
#18: Bizony! Múltkor láttam egy dokumentum filmet egy nőről, aki a szaros WC papírt is összehajtogatta és félre rakta, hogy később jó legyen. Mondjuk azt mondták beteg, pedig csak egy meg nem értett zseni. Egyből te ugrottál be!
18.
crytek
#17: Még szép. Nagyon kevesen tudnak spórolni, ez egy jó tulajdonság
17.
atroll1
#15: Ez nem offense neki, még büszke is rá
16.
Őrnagy
#3: Van egy ilyen Facebook csoport, hogy xbox one hungary, abban mindig van valakinek eladó.
15.
Norbaszki
14.
grindcore
#13: mi ez a korrektura... *magat nalam
13.
grindcore
505 is jo melyre elasta nafat balam, mondjuk mar azzal is, hogy az Epicet valasztotta, ugyhogy no para a love megvan, orulhetnek.
12.
BorisMetod
Nem probléma, én meg akkor nem fogom megvenni 60 / 80 euróért a szaros játékukat a megjelenéskor, hanem várok bő 1 évet, mire kijön leárazva az összes kiegészítővel és javítással. Semmi baj...
11.
NemecsekErno
Amúgy milyen a játék annak aki már próbálta?
És megérte a Deluxe/Ultimate-re beruházni?
10.
adamsfamily
#3: Én cdkeys-ről vettem brazil goldot,utána vpn-el pc-ről beváltottam,aztán meghagytam az automatikus megújítást és átváltottam a 300 ft-os store ugp-vel.Így lett 14 hónap UGP.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...