Százezer Razer-vásárló adatai szivárogtak ki

  • Írta: fojesz
  • 2020. szeptember 16.
  • Hardver
Link másolása
Egy hibás beállítás miatt durván százezer Razer-vásárló adataihoz férhetett hozzá bárki. Habár ezek között bankkártya-információk nem szerepeltek, email címek, postai címek és telefonszámok már igen.

Kellemetlen adatvédelmi fiaskóba keveredett a Razer, miután százezer vásárlója adataihoz férhetett hozzá bárki. Ezt elsőként Volodymyr Diachenko biztonsági kutató jelezte a cégnek, aki szerint az Elasticsearch nevű analitikai platform volt hibásan konfigurálva, így az ott tárolt adatokhoz bárki hozzáférhetett akár egy egyszerű keresőmotor segítségével is.

Az Ars Technica szerint a megvásárolt termékek listája, email címek, postai címek és telefonszámok szivárogtak ki többek között - a Razer egy későbbi közleményében leszögezte, hogy bankkártya-adatok nem kerülhettek illetéktelen kezekbe. A helyzetet súlyosbítja, hogy Diachenko elmondása alapján a cégnek nagyjából három hétig tartott a hiba javítása. A Razer azóta elnézést kért, és állítása szerint szeptember 9. óta már nem áll fenn a probléma.

2.
2.
Heldengeist
Gyakorlatilag heti rendszerességgel történnek ilyenek, nem ritkán milliónyi felhasználó adatai szivárognak ki egy-egy esetnél, mégis engem néznek paranoidnak,ha aut mondom, neadj meg adatokat, ahol nem muszáj és adj meg hamis adatokat, ahol erre lehetőség van és hozzád a lehető legkevésbé köthető adatokat, ahol nincs.

Egyesek meg ráadásul azt propagálják, hogy fingani se lehessen online anélkül, hogy az ne legyen az offline identitásodhoz köthető.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...