Második generációs UMPC a Samsung-tól

  • Írta: Daks
  • 2007. március 24.
  • Hír
Link másolása
A Samsung az idei, 2007-es CeBIT kiállításon mutatta be kibővített funkciójú és áttervezett ultra mobil személyi számítógépét (UMPC-jét), a Q1Ultra-t.
A Samsung az idei, 2007-es CeBIT kiállításon mutatta be kibővített funkciójú és áttervezett ultra mobil személyi számítógépét (UMPC-jét), a Q1Ultra-t.

A Samsung ismét az Intel és a Microsoft együttműködésével készítette legújabb UMPC-jét. A mobil számítógépek iránt elhivatott felhasználók igényeit szem előtt tartva a Samsung továbbfejlesztette a készülék funkcióit és áttervezte a Q1 külsejét. Ennek eredményeként az egyik legkisebb és legkönnyebb számítógép született meg. A mindössze 690 g súlyú és 23,9 mm vastag Q1Ultra kényelmesen elfér a tenyérben, mégis egy notebook teljesítményét és határtalan kommunikációs valamint multimédiás lehetőségeket kínál.

A Q1Ultra a Windows Vista Home Premium változatával kerül a boltokba. Az operációs rendszer megjelenítéséről a ragyogó 7”-es kijelző gondoskodik. A Super Bright LCD monitor WSVGA felbontású (1024x600, 300 nit fényerővel), így bárhol könnyen leolvasható vagy csatlakoztatható bármely számítógéphez, aminek a teljes felbontású képét is pontosan jeleníti meg. A többszálú feladatfeldolgozás (multitasking) megkönnyítése érdekében a képernyő érintőbillentyűzetként is szolgál, míg a beépített QWERTY billentyűzettel az irodai, levelező és prezentációs alkalmazások vezérelhetők.

A 30%-kal megnövelt akkumulátor-élettartamnak köszönhetően tovább dolgozhatunk a Q1Ultra-val: a standard 4 cellás akkumulátor 3,5 óráig, míg a bővített 6 cellás táp 6 óriág áll rendelkezésünkre.

A Q1Ultra a legfrissebb kommunikációs technológiákat használja, többek között beépített 10/100 Ethernet, 802.11b/g wireless LAN, HSDPA/WiBRO és Bluetooth 2.0 segít az internethez való csatlakozásban vagy az információk megosztásában. A Q1Ultra segítségével még utazni is könnyebb, erről az opcionális autós GPS navigációs csomag gondoskodik. A kényelmes használathoz további kiegészítők kaphatók, többek között külső optikai meghajtó, kiegészítő akkumulátor, vezérlőtoll.

A Q1Ultra két kamerája lehetővé teszi, hogy üzleti vagy személyes fotók készítése mellett videokonferencián vegyünk részt, vagy élő üzenetküldő szolgáltatásokat használjunk. A biztonságról sem kell lemondani a Q1Ultra használata mellett, hiszen az ujjlenyomat-felismerő funkció csak a tulajdonosnak biztosít hozzáférést a legbizalmasabb információkhoz. A készülék hazai piaci bevezetése 2007-ben nem várható.

Kim Houn Soo, a Samsung Computer Systems vezérigazgató-helyettese elmondta: „Tavaly a Samsung első ízben mutatta be UMPC készülékét a piacnak, amit nagy várakozás fogadott. Idén bemutattuk a Q1Ultra-t, amelyet a felhasználók visszajelzései alapján alakítottunk ki. Úgy vélem, 2010-re az UMPC piac 10 millió darabos éves eladással számolhat, és a termékek között a Q1Ultra lesz a vezető.”

Specifikációk:
  • Intel CPU
  • Eredeti Windows® VistaTM Home Premium
  • 7" WSVGA (1024x600)
  • 1 SODIMM foglalat, DDRII 400MHz (1GB)
  • 1.8" HDD (60GB), 2 in 1 memória foglalat (SD/MMC)
  • HSDPA/WiBro, WLAN (802.11b/g), Bluetooth, Wired LAN (RJ45)
  • QWERTY billentyűzet, Dual Camera, Fingerprint
  • 227,5x123,9x22,9~23,9mm, 690g
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...