Új Samsung termékek a CeBIT-en

  • Írta: Daks
  • 2007. március 24.
  • Hír
Link másolása
A Samsung a hannoveri CeBIT kiállításon bemutatta a világ legkisebb lézernyomtatóját, új multifunkciós képernyőit, notebookjait és legexkluzívabb mobilkészülékeit.
A Samsung a hannoveri CeBIT kiállításon bemutatta a világ legkisebb lézernyomtatóját, új multifunkciós képernyőit, notebookjait és legexkluzívabb mobilkészülékeit.

A fogyasztói és az üzleti piacra szánt termékek egyaránt a hatékonyság és a könnyű használat jegyében készültek, ötvözve a Samsung több díjat is nyert, egyedi dizájnjával. A forma és a funkció összhangját megteremtve a vállalat bemutatja a világ legkisebb multifunkciós nyomtatóját, 30 collos LED háttérvilágítású monitorát és három, fekete magasfényű notebookját. A mobil multimédiás élményeket pedig az Ultra Edition II széria és az Ultra Music (F300) értelmezi újra.

Dr. Jongwoo Park, a Samsung Electronics Digitális Média Üzletágának elnöke elmondta: „Az idei CeBIT kiállítás különösen fontos a számomra, mert elnökként első ízben veszek részt rajta. A digitális média üzletág az elmúlt időszak folyamatos és intenzív fejlesztéseinek köszönhetően most olyan termékeket állít ki a közönség elé, amelyek még szebbek, még okosabbak és még könnyebb őket használni. B2B felhasználóink különleges elvárásainak megfelelve a hardware és software megoldásaink minél teljesebb körű harmonizálására törekszünk, együttműködésünk az SP3-vel és az IBM-mel is ezt támasztja alá.”

Geesung Choi, a Samsung Electronics Telekommunikációs Üzletágának elnöke hozzátette: „Fogyasztóinkkal és a szolgáltatókkal való szorosabb kapcsolatainknak köszönhetően egyre kifinomultabb megoldásokat tudunk biztosítani ügyfeleinknek. A Samsung továbbra is olyan új termékekkel rukkol elő, amelyek tudása és külleme is meggyőző. Remélem, hogy az új Ultra Edition II és Ultra Special sorozatunk elnyeri európai fogyasztóink tetszését, és ezekkel a készülékekkel a választás lehetőségét nyújtjuk nekik.”

A Samsung a CeBIT 2007 kiállításon az alábbi bejelentéseket helyezi a középpontba:

1. 26 SAMSUNG TERMÉK NYERTE EL AZ iF TERMÉKDÍJAT 2007-BEN

A Nemzetközi Design Fórum (International Design Forum) idén is elismerte a Samsung törekvéseit a kifinomult tervezés iránt: 2007-ben 26 Samsung terméknek adományozott iF Design Award-ot. A vállalat 2002 óta egyébként 79 alkalommal nyert iF termékdíjat.

A 2007-es díjazott termékek a következők: SGH-P300, SPH-S4300, SGH-X820, SGH-D900 valamint SGH-D830 mobiltelefon, WEP-200 Bluetooth fülhallgató, SDC-MS21 és SDC-MS61 digitális kamera, YP-T9 és YP-K5 mp3 lejátszó, BD-P1000 Blu-ray lejátszó, DTB-B460F műholdvevő, 32R7 „Bordeaux” LCD tv, LN46M71BD HD LCD tv, SPD-50P7Q7H plazma tv, az „R” sorozatú, a Q35 és X11 notebook, SyncMaster 971P, 732N/932B monitor, SCX-4200 multifunkciós lézernyomtató, CLP-300 színes lézernyomtató, ML-4551ND mono lézernyomtató, RL44 hűtő-fagyasztó, BT63ASST beépíthető elektromos sütő valamint FQ159ST beépíthető gyorssütő.

2. NYOMTATÓK

Sokoldalú – az SCX-6345N sorozat

A hihetetlen 43 A4 oldal/perces nyomtatási és másolási sebesség, a kétoldali nyomtatás (duplex) valamint a kategóriájában legmagasabb papírbefogadó képesség önmagában is nélkülözhetetlenné teszi az SCX-6345N-et az irodában. A robosztus multifunkciós nyomtat, másol, szkennel és faxol is. A kis- és közepes méretű irodák igényeit maximálisan kielégítő készülék szinte egy A3-as másoló szolgáltatásaival rendelkezik, miközben minimális költséggel a lehető legjobb eredményt éri el.

Mindent egyben – a CLX-2160N színes lézernyomtató sorozat

A világ legkisebb és legkönnyebb színes lézeres multifunkciósaként a CLX-2160N tökéletesen illik bármilyen irodába. A csekély helyigényű nyomtató USB-n keresztül kapcsolódik a számítógéphez, egy gombnyomással másolhatók vele igazolványok, egyedi tonere 2000 fekete-fehér és 1000 színes oldal nyomtatására elegendő. A könnyű tonercsere egyszerű kezelhetőséget biztosít, miközben a működtetési költségek csökkennek.

Megbízható üzlettárs – az új ML-4050N

A közepes és nagy méretű irodák, vállalkozások hatékony nyomtatási megoldása az ML-4050N. Az első fekete-fehér oldal mindössze 9 mp alatt készül el, ezután percenként 38 oldalt állít elő a nyomtató. A kiváló nyomtatási minőséget a lehető legkevesebb karbantartással éri el a készülék. A nagy igénybevételre tervezett toner 20 000 oldalhoz elegendő, a papíradagoló 2 100 lapot fogad.

Új technológiák a nyomtatásban – NO-NOIS, ReCP, DLNA

A Samsung egyedülálló megoldást fejlesztett ki a csendes nyomtatásért. A NO-NOIS (Non Orbiting Noiseless Optic Imaging System) rendszer fix képalkotó egységet használ, így a zajkibocsátás mindössze 48 dB. A ReCP (Rendering engine for Clean Page) megoldással együtt használva, ami sokkal tisztább képet biztosít a felesleges háttérszínek törlésével, a csendes nyomtató tűéles képet állít elő, és még a felhasznált festékmennyiség is csökkenthető. A vállalat első ízben mutatja be a DLNA szolgáltatást is, ami a napjainkban teret hódító konvergencia eredménye. A DLNA (Digital Living Network Alliance) lehetővé teszi az adatokhoz való hozzáférést bármikor, bárhonnan. A digitális tartalom így személyi számítógépen, digitális berendezéseken, és a nyomtatón is tetszés szerint használható anélkül, hogy külön kezelőprogramot kellene telepíteni az eszközökre.

Együttműködés az üzleti nyomtatás szolgálatában

Az üzleti nyomtatási szektorban elért piaci pozíciójának további erősítése érdekében a Samsung egy új globális együttműködést jelent be a Solution Printing Partners [SP3] szervezettel, amely a világ legnagyobb nyomtatási megoldásainak szállítója, és az IBM-mel. A megállapodás keretében a Samsung regionális értékesítési és támogatási rendszert épít ki, hogy fogyasztóinak a lehető legtöbb érdemi segítséget tudja nyújtani az üzleti nyomtatásban. Az SP3 óriási tapasztalatát a dokumentum menedzsment és a nyomtatásbiztonság területén kiegészíti az IBM Business Output Optimization és Jscribe technológiájával, hogy teljes körű nyomtatási megoldást nyújtson felhasználóinak.

3. MONITOROK

A világ első USB monitora

A Samsung a kiállításon mutatja be a világ első monitorát, amely USB-n keresztül csatlakoztatható a számítógéphez. Az új SyncMaster 940UX koncepciómonitor grafikus kártya nélkül is használható, sőt, egyetlen USB porton keresztül akár hat darab monitor is működtethető. A monitorba épített szoftver automatikusan települ USB-n keresztül, így a felhasználók semmiféle kellemetlenséggel nem szembesülnek a megjelenítő használatakor. A monitoron természetesen DVI és D-sub csatolók is találhatók, amelyekkel többféle felhasználói igény is kielégít. A Samsung az új 940UX-et főként a laptopok kisebb képernyőjével elégedetlen felhasználóknak ajánlja, de számít a kórházi dolgozók és irodai munkatársak figyelmére is.

Fekete, magas fényű LCD monitorok két irányba fordítható állvánnyal

Az új SyncMaster 961BG/961GW monitorok a trendkövető és a külsőt szem előtt tartó felhasználók számára készültek. Az elegáns külső, a LED vezérlőgombok és a két irányba forgatható állvány garantálja a sokoldalú használhatóságot. A multimédiás élményekről a 170 fokos betekintési szög, a 3000:1-hez dinamikus kontraszt és a 2 ms-os válaszidő gondoskodik. A Samsung MagicRotation technológiájának köszönhetően a monitor képe automatikusan elfordul a képernyő aktuális pozíciójának megfelelően, a MagicTune-nal pedig a monitor finomhangolása is egy gombnyomással elvégezhető.

SyncMaster XL30, 30 collos LED háttérvilágítású LCD monitor

Az új SyncMaster XL30 a LED háttérvilágításnak köszönhetően 123%-os színreprodukálásra képes, emellett részletgazdagabb képet és finomabb színmegjelenítést nyújt. A monitor ráadásul a környezetre is kevésbé káros, hiszen nem tartalmaz higanyt és halogén összetevőket.

7 collos digitális fotókeret

Ez a sikkes fotókeret forradalmasítja a képmegjelenítést otthon vagy az irodában. Az SPH-72V bármely, mobilkészülékkel vagy digitális kamerával készített fotót képes fogadni a beépített WiFi csatolón keresztül. Sőt, az SPH-72V akár meg is tudja osztani ezeket a fotókat egy Vistát futtató PC-vel vagy a Windows Live Space szolgáltatással. A fogadott képet ezután a 7 collos kijelzőn jeleníti meg, így az irodaasztalon vagy a kandalló felett is mindig a legfrissebb fotók vidíthatják fel a hangulatunkat.

4. NOTEBOOKOK

Fényes, trendi, új generációs notebookok feketében – R70, R20 és Q45

A Samsung új területet szeretne meghódítani a notebook felhasználók körében. A megszokott kialakításoktól eltérően az új sorozat trendi, stílusos és dinamikus külsőt kapott: a fémház az új ’Aura’ dizájnjegyei keretében magasfényű fekete borítású, ami alatt nagy felbontású LCD kijelző rejtőzik. A kompromisszumokat nem ismerő felhasználók útitársa egy hipermodern erőgép teljesítménye mellett a Samsung elegáns külsejével érkezik.


5.  MOBILKÉSZÜLÉKEK

Utolérhetetlen dizájn, gondosan tervezett szolgáltatások – az új Ultra Edition II sorozat

A Ultra Edition sikerére alapozva a Samsung bemutatja az új Ultra Edition II sorozatot. A mobil üzletág hihetetlen technológiai fejlődése a Samsung forradalmi dizájnjával párosulva olyan új készülékeket eredményezett, amelyek a fogyasztók mobil multimédiás igényeit a legmesszebbmenőkig kielégítik. A Samsung négy legvékonyabb, legnagyobb tudású és legszebb készüléke született meg az új Ultra Edition II sorozatban. Mindegyikük 3 megapixeles kamerával felszerelt, nagy sebességű Internet hozzáférésre képes, multimédiás szolgáltatásokat nyújtó telefon. A fogyasztók visszajelzései alapján kialakított dizájnelemek, mint például a külső multimédia navigációs gombok, a felhasználónak igazi élményt  nyújtanak, nem is szólva az ékszerek ihlette készülékházról.

A valódi mobil zenei élmény – Ultra Music SGH-F300

A Samsung F300 Ultra Music készüléke az igazi zenetelefon, két LCD kijelzővel. A zenét a beépített digitális erősítő szólaltatja meg, a vezérlés a készülék egyik teljes oldalát elfoglaló mp3 lejátszóval történik. Új szolgáltatás a sztereó FM rádió és a Quick PC Sync – utóbbi teszi lehetővé, hogy a felhasználók könnyen létrehozhassák és kezelhessék zenei mappáikat. Az F300 másik oldala maga a telefon 2 megapixeles kamerával, megnövelt akkumulátor-élettartammal és Bluetooth technológiával. Mint ismert, a Samsung az F300 népszerűsítésére a világhírű énekes-színésznőt, Beyoncé-t kérte fel.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...