Új stúdiót nyitott a Blizzard alapítója

  • Írta: szlav
  • 2020. szeptember 24.
  • Biznisz
Link másolása
Mike Morheime, a Blizzard Entertainment társalapítója és egykori elnöke felkarolt egy csapatnyi Blizzard-veteránt, és megnyitotta az új stúdióját. A Dreamhaven néven futó anyavállalat máris két fejlesztőcsapatot foglalkoztat.

Mike Morheime a Blizzard Entertainment 1991-es megalakulása óta vezette a videojátékkiadó és -fejlesztő céget, egészen 2018-ig, amikor is a BlizzCon színpadán átadta a stafétát a vállalat jelenlegi elnökének, J. Allen Bracknek. Az 52 éves Morheime azonban láthatóan nem vonult nyugdíjba, tegnap érkezett ugyanis a bejelentés, miszerint egy csapatnyi Blizzard-veterán élén megalapította a Dreamhaven nevezetű vállalatot.

A Dreamhaven egy több belső stúdiót foglalkoztató videojátékos anyavállalat lesz, amely kiadói és támogatói szerepet vállal majd a zászlaja alatt dolgozó stúdiók életében. A jövő idejű megfogalmazás ebben az esetben pedig nem is annyira helytálló, hiszen a vállalat máris két saját aktív stúdióval rendelkezik, melyeket jól ismert, a Blizzard háza tájáról összetoborzott arcok vezetnek.

Az egyik ilyen stúdió a Moonshot, melyet a Blizzard korábbi vezető producere, Jason Chayes, a StarCraft 2 és a Heroes of the Storm egykori direktora, Dustin Browder, illetve a Hearthstone korábbi fő kreatívja, Ben Thompson vezet. A Dreamhaven másik fejlesztőcsapata a Secret Door nevet kapta. Ezt a csapatot a Hearthstone vezető producere és a kártyajáték tervezője, Chris Sigaty és Eric Dodd vezeti, mégpedig Alan Dabiri, a Blizzard egykori technikai fejesének közreműködésével.

2.
2.
Gariss
Sok sikert kívánok nekik.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...