Játékkiadót alapított a 300 producere

  • Írta: Daks
  • 2007. március 26.
  • Biznisz
Link másolása
Thomas Tull, a 300 executive producere megalapította saját játékkiadó cégét, a Brash Entertainment-et. Társául a dot-com sikersztori "hősét", Bert Ellis-t választotta.
Thomas Tull, a 300 executive producere megalapította saját játékkiadó cégét, a Brash Entertainment-et. Társául a dot-com sikersztori "hősét", Bert Ellis-t választotta.

A Brash Entertainment célja, hogy új hidat építsen a videojáték készítő vállalatok és a hollywoodi stúdiók között. A céget Thomas és Bert barátunk 150 millió dolláros magántőkéből alapította, abban a reményben, hogy sikerül teljesíteni a 2012-ig kitűzött, 60-100 darab filmes licensz alapján készített játék legyártását és kiadását. Az első két irodát Los Angeles-ben és Atlanta-ban nyitotta a kiadó, ahonnan kényelmesen intézheti nem csak a filmes jogok megvásárlását, de a nemzetközi terjesztést is. Kíváncsiak vagyunk, mi sül ki belőle!
7.
7.
fojesz
És a King Kongot se felejtsük el, mely háromszor olyan jó lett mint maga a film.



Egyébként ez az öt év alatt 100 játék tényleg elég húzos dolog... :|
6.
6.
dezsiszabi
4: Én már láttam. (Chronicles of Riddick: persze nem egy mérföldkő, de filmes játékok közül sztem kiemelkedő)
5.
5.
Utys
Szószerint gyártás, jah...
4.
4.
tjames
Hát ha 20 prodzsekt is fut párhuzamosan...nemistudom... Azt mondják hamar munka ritkán jó. Szerintem kizárt hogy 60-100 játékot ki tudjanak adni. 5 játék után kiderül milyen kalap sz@rt csináltak, és 10 játék után csődöt jelentenek. Vagy csak falcég, s a lényeg a jogok megszerzése. Aztán majd csinál játékot az EA, meg a THQ meg mittomén még melyik kiadó égisze alatt futó mucsajröcsögei kis társaság. Olcsón sz@rt! jeligével.

A tendencia afele megy hogy egy játékra manapság éveket! kell várni. És még a DVD-t sem nőtték ki. Pedig a jövő a HD és BluDVD. 60-100 akárcsak DVD méretű játék alőállítási ideje (a párhuzamos fejelsztéseke figyelembe véve is) minimum 15-20 év. Elég eltökélt lehet az ipse! :)
3.
3.
Drago
Csak nekem tűnik soknak 60-100 játék legyártása? Tisztára ez is vmi gyors pénzkeresés és futószalagmunkának tűnik.
2.
2.
Daks
sok pénzből nem nehéz mégtöbbet csinálni...
1.
1.
tjames
Hát ha valaki 150M USD-t költ egy ilyen projektre, az vagy nagyon biztos a dolgában, vagy annyi van neki hogy ennyi meg sem kottyan, nem hiányzik a házi kasszából. Mindenesetre ha fialtatni is akarja ezt a tőkét, negyon össze kall kapnia magát, mert nagy fába vágta...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...