Minecraft - óriási frissítést kapnak a barlangok

  • Írta: szlav
  • 2020. október 5.
  • Letöltés
Link másolása
A Minecraft véletlenszerűen generált hegygerincei és barlangrendszerei nem sok figyelmet kaptak az utóbbi években a fejlesztőktől. Ezt orvosolja a jövőre érkező Caves & Cliffs update.

Lepörgött a Minecraft Live, a Mojang éves dzsemboriját pótló online műsor, ahol szó esett arról is, hogy milyen újdonságokra számíthatnak a Minecraft játékosai. A fejlesztőcsapat egy szokatlanul nagy frissítéssel készül, így idén a rendszerinti karácsonyi update is elmarad majd, a várhatóan jövő nyáron megérkező csomag azonban tényleg alapjaiban változtatja meg a kockavilágot.

A Caves & Cliffs update - ahogy azt a nevéből kitalálhattuk - a barlangrendszereket és a hegyeket szabja újra. A frissítést követően jóval nagyobb variációt fedezhetünk majd fel a barlangok felépítését és méretét illetően, azok talaját és mennyezetét pedig sztalagmitok és sztalagtitok díszítik majd. Érkezik egy újféle ritka érc is, a réz, melynek segítségével egy halom új tárgyat készíthetünk majd.

Az alapanyaggyűjtés mellett érdemes lesz alaposan felfedezni a barlangokat, hiszen az új archeológiarendszernek köszönhetően ősi ereklyékre bukkanhatunk majd a betemetett romok mélyén. Az ilyen romokban élnek majd a Wardenek is - ezek az új ellenfelek a mozgásunkra reagálnak majd. Szerencsére barátságos mobokkal is találkozhatunk majd - ilyen például az aprócska axolotl, aki a harcban is segédkezet nyújt.

A hegységek is megkapják a kellő odafigyelést, így a Mojang ígéretei szerint az új sziklaszirtek sokkal jobban hasonlítanak majd a valóságos képződményekre. A hegyek közt egyébként szintén kóvályog majd egy új állatka, a hegyi kecske.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...