PlayStation 5 - mi lapul a motorháztető alatt?

  • Írta: fojesz
  • 2020. október 7.
  • Videó
Link másolása
A Sony közzétett egy hétperces videót, amely során a cég egyik hardveres vezetője szétszereli a PlayStation 5-öt, és megmutatja, hogy mi lapul a konzol borítása alatt. Ne próbáljátok ki otthon!

Ennél alaposabb hardverbemutatót egy darabig biztosan nem kapunk majd a PlayStation 5 kapcsán: az alábbi videóban Yasuhiro Ootori hét percet tölt el az új konzol társaságában, ez idő alatt pedig teljesen szétszereli azt. Habár az anyag japán nyelvű, a YouTube-on bekapcsolhatjátok hozzá az angol feliratot is.

A felvételben akadnak az egyszeri játékosok számára is hasznos mutatványok, így például láthatjuk, hogyan kell leszerelni az állványt a konzolról, amennyiben változtatnánk az elhelyezésén, és a borítás lepattintását is megmutatják nekünk, ami a konzol tárhely-bővítésénél vagy takarításánál jöhet jól. Utána viszont mélyebbre ásunk, a Sony pedig fel is hívja a figyelmünket arra, hogy ezt otthon ne utánozzuk lehetőleg.

A PlayStation 5 november 19-én érkezik Európába, és így Magyarországra is.

A tévéken várat magára a 3D-s hangzás

A PlayStation 5 egyik nagy újdonsága lesz a 3D-s hangzás, amit elvileg bármilyen fejhallgatóval vagy tévével előcsalhatunk majd a támogatott játékok esetében. Üröm az örömben, hogy a Sony egy friss blogposztban jelezte: a tévék hangszóróján keresztül ez a megoldás kezdetben nem lesz elérhető, csak egy későbbi frissítés formájában fogjuk megkapni. A 3D-s hangzás megtapasztalásához maradnak tehát a headsetek, amiket USB-n vagy a DualSense jackdugóján keresztül csatlakoztathatunk a konzolhoz - a Sony természetesen az új Pulse 3D kiegészítőt ajánlja a legjobb élményhez.
75.
75.
zozo76hun
#64: ja, semmi bajom a PS okoszisztemaval (tehat a netflix szeru xbox vs ps), nekem jelenleg a sony emiatt jobban bejon, plusz ugye ott a psvr-em is, amiatt is inkabb a PS fele huzok. jo (lehet remelem) a kontroller, remelhetoleg halk tenyleg a gep. egyedul a forma ami szamomra csunya semmi mas. de hat latom hogy a tobbsegnek bejon, akkor meg a sony jol valasztott! :)

en azt mondom hajra XBOX PS SWITCH!
73.
73.
Yanez
#67: Az enyém is 2018- as széria, lehet akkor ezért csendes, mint a gomba. Így vagy úgy, inkább lehazugozom azokat, akik azt mondják hangos a Pro. Úgy sokkal könnyebb.
64.
64.
xSHx
#56: És ebből a fajtából nagyon sok van, itt meg pláne. És nem lehet mást csinálni vele, csak ráhagyni. Viszont ez nagyon toxic és elviszi a beszélgetést egy olyan irányba ami már inkább veszekedés és nem kultúrált, értelmes vita. Pl Zozo szépen le tudta írni az ellenérveit és az ilyet el kell fogadni és megadni a tiszteletet. De olyan aki PSfanboyozik vagy Xboxfanboyozik nem értem. Valószínűleg az ilyen más szellemi szint, uh jobb lenthagyni a porban. Csak néha nehéz szónélkül hagyni. :/
60.
60.
frankdelgado
Kereshettek volna egy erősebb testfelépítésű kollégát a bemutatóhoz, a kis vékonydongájú csákó mellett igazi monstrum ez a gép :) Viccet félretéve jó ötlet a cserélhető oldallap vagy mi. Remélem az előrendelők feltérképezik a hibákat és jövő ilyenkor (amikor már nooormális játék is lesz rá). Bátran vehetem meg a revíziózott kiadást - akcióban.
58.
58.
delphijos
#57: Hát aki magára veszi hogy Neked nem tetszik egy berendezés, az magára vessen. Kinézetre szerintem is az One X a legsikerültebb konzol , pont az ízlésem. Az SX bejön, de félő hogy állítva nem fog beférni, és fektetve az sem tetszik annyira azért. Majd kiderül. Amúgy meg mindent meg lehet szokni. Én sem bámulom őket állandóan.
57.
57.
zozo76hun
Senkinek nem akarok a lelki vilagaba belegazolni, izlesek es pofonok, de ez a gep RONDA, UNDORITO ez a forma. Igy megnezve hogy szetszedi, a belso is amorf. Kegyetlen, pusztito! Borzasztoan NAGY, rettenetes! Remelem jon majd belole egy rancfelvarrott verzio valamikor 2 ev mulva, kisebb, nem ennyire elbaszott amorf formaval. Csavarozgatni kell a talpat, nem semmi, annyira amorf hogy csak azon bir megallni ha elfekteted. Ha meg valami piramis szeru formaja lenne, hogy alul vastagabb -persze vastagabb alul- de a hulye oldallapok miatt meg a fekete belso resz ami felfele kiteljesedik olyan viragvaza/kinai-gagyi-router forma, ahhh.

A kontroller az vegre tenyleg jo lett, legalabbis latszatra, akinek lesz itt a GK-n gep majd ugyis leirja hogy milyen lett! Remelem hardvaresen jo gep lesz, szeria hiba nelkul. Hiaba na, en mar egy oreg konzervativ player vagyok, nekem az XBOX ONE VHS design, vagy a PS4+PS4PRO design is bejott, az etalon nalam az XBOX ONE X (mind kulso mind belso miatt).

Egyenlore maradok az XBOX ONE X-nel es a PS4PRO-nal.
56.
56.
Marcus88
#55: Ez az élet célja,jön egy sony cikk egyből mocskolódás megy tőle.A trófearendszereshez is oda böfögött valamit.
Csak azt nem értem,ha valaki ennyira utál valamit,miért foglalkozik vele.
Van még pár társa e cikkben is jelen vannak,de nem is azzal van a baj,hogy kommentelnek vagy valakinek van valami véleménye pozitív vagy negatív,de állandóan ez a gyülöletes mocskolódás érződik minden mondatukból.
54.
54.
Ctrl+Alt+Del
#35: Abban egész biztos lehetsz.
53.
53.
kanguru
Zsenialis otlet!
Tudjak hogy nagyon keveset tudnak gyartani ezert jofejsegbol megmutatjak azoknak akiknek sikerul venni hogyan lehet a garanciat/ konzolt "kukazni".
Igy visszakapnak egy rakas konzolt RMA-ban, aminek a "javitasat szepen eltudjak huzni sokaig (gyakorlatban eladjak uj usernek es a garancialis ugyfel majd kap a 1-2honappal kesobb gyartottbol)
50.
50.
ABorealis27
#46: Nagyjából minden plusz, #13-ban leírtam, szerintem nagyon jó lett.
46.
46.
Josi21
#43: Neked csak a cserélhető panel a plussz ? Szvsz fényévekkel jobb mint az előző gen. Mondom mindezt úgy, hogy pc buzi vagyok... Igaz van ps4pro a családban. :)
43.
43.
ABorealis27
Remek ötlet a cserélhető oldallap, ha tényleg lesz ilyen. Special Edition konzolok helyett csak 2 új panel lesz. Meg korábbi játékok alapján készült panelek is jöhetnének.
A pénzügyi osztályról valaki képes volt egy használható ötlettel lemenni a mérnökökhöz :).
42.
42.
Josi21
#40: Miért, 95w CPU, 200w GPU, minden egyéb max 50... Ez kb egész pontosan 345w ! :D Pc háza táján mindezt nem egy venti hűti. :) De ne legyen igazam. Gyerek mikor nem lessz otthon, titokban fogok játszani a konzolon. :D
40.
40.
Ooorky
#34: Jó de itt 350w-ot kell hűteni nem 600+-t, szerintem bőven elegendő, főleg mivel szép nagy felülettel dolgozik, és a levegő csak a kijelölt légcsatornán halad keresztül.
38.
38.
delphijos
#26: Ja, ahogy a mai időkben az ember már fingással leplezi a tüsszentést :)
36.
36.
Josi21
Borda viszont bizalomra ad okot, nem kicsi viszont nagy, full réz talp, pacsi, nagy felületen sok lamella, itt a venti lehet a szűk... Egy oldalon beszív, másikon kifúj. Nem tudom majd kiderül, januárban megírom milyen. :D
35.
35.
Marcus88
Jó biznisz lesz az oldalsó lapok cserélgetéséből!
Már biztos javában gyártják hozzá.
29.
29.
kryszisz
26.
26.
Yanez
#25: Szégyellném a hangos ps-t. Azt felelném recskázok.
25.
25.
kryszisz
#17: Persze a szomszédos példa költői túlzás volt csupán, de tegnap például átjött anyám a másik szobából, hogy mégis mi a f@sz visít ennyire:D pedig csukva volt az ajtó.
24.
24.
Lorthirash
Elég jónak tűnik már így szemre is a hűtése.
17.
17.
Vis Major
#15: Háát, nem tudom. Nem akarlak cáfolni de ez nekem azért hihetetlen. Igaz én münchenben élek, lehet "másabb" technika "jön ide" mint oda, de ezt én nem akarom elhinni. Néha a család szombat esténként kint a nappaliban kártyázik este 11-kor "kussban"(mert a szomszéd szobában alszik a gyerek) miközben a szobában én játszom. Egy ajtó választ el plusz kb 2,5méter. Semmit sem hallanak akármivel játszom, maximum néha a kontroller gombot. De a gépből semmit
15.
15.
kryszisz
#8: Hát én fejhallgatóval tolom, 4K-HDR-t használó játékok esetén szerintem nem csak, hogy én hallom fülesen keresztül, de talán még a szomszéd is. Borzasztóan zavaró, örülök, hogy ezúttal a jelek szerint jobb lesz a helyzet, bár nekem annyira nem releváns, mert a játékárak láttán inkább várok vele vagy 1-2 évet.
14.
14.
Neo1989
Januárban tervezek venni egyet, addig már szerintem lemegy a roham, de biztos hogy bővítek valahogy tárhelyet mer ez a 800 GB nagyon karcsú.
13.
13.
ABorealis27
Bejöttek a folyékony fémes tippek. High-end laptopoknál próbálkozik az ASUS a gépesített felhelyezésével (az ROG szériában: https://youtu.be/pbCw1FD22Bo ), most meg a SONY. Laptopoknál 20 fokot jelent!
A hűtőborda brutális, nem spóroltak rajta :).

Ez az m.2-es SSD bővítés sokkal pénztárcabarátabb, de kényelmetlenebb, mint az Xboxhoz a 97ezres Seagate bővítőkártya. Mondjuk egyszerű szétszedni odáig, csak a fedlapot kell levenni, bár garanciavesztés nélkül nyilván csak boltban fogják belerakni.

Csodával határos módon, a Series X-el ellentétben itt leszerelhető a talp :) (ötletes és könnyű az áthelyezés).

Első látásra pofás gép.

#10 Van különbség, az utolsó, 7216B az nem hangos (én ilyenen játszok és egyszer sem zavart a hang, kánikulában a TLoU2-nél volt a leghangosabb, de ott se volt zavaró) .
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...