Baldur's Gate III - unalmas karaktereket készítünk

  • Írta: Baloo
  • 2020. október 10.
  • Hír
Link másolása
Legalábbis ezt állítja a Larian Studios, ami bőszen monitorozza a játékosok döntéseit az Early Access elindulása óta: megnézték a legnépszerűbb választások kombinációját a karaktergeneráló felületnél, és unalmasnak találták a végeredményt.

Négy nappal ezelőtt végre belépett a korai fázisába a legendás RPG folytatása, ami a félkész állapota - és 60 eurós árcédulája - ellenére is roppant nagy népszerűségnek örvend a Steamen. A belga fejlesztőcsapat azóta lelkesen figyeli a játékosok visszajelzéseit és döntéseit is, így például azt, hogy milyen karaktert készítenek maguknak.

Nos, az utóbbival kapcsolatban elég csalódottak, mert fogták a legnépszerűbb választásokat, és létrehozták az ebből született unalmas hőst:

"Gratulálunk, létrehoztátok az alapértelmezett Vault Dwellert. Mi a franc van, srácok? Démonszemeket, szarvakat és karmokat adtunk nektek, erre ez lesz belőle? Csalódottak vagyunk. Tessék megőrülni egy kicsit, mi ezen keményen dolgoztunk!"

Habár a korai verzió alatt egyelőre még limitált a karakterünk fajának, kasztjának és kinézetének módosítása, a Larian Studios remek munkát végzett a karakterkészítővel, és így is számos érdekes lehetőség közül választhatunk. A fejlesztők vicces üzenete után pedig több sem kellett a kreatív játékosoknak, és előálltak pár igazán egyedire generált karakterrel is.

A 150 GB-on terpeszkedő Baldur's Gate III korai verziója már elérhető a GOG-on, a Steamen és Google Stadián is - azonban a készítők továbbra is kérik, hogy csak az vegye meg a játékot, aki részt szeretne venni a fejlesztésben, mindenki más pedig inkább várjon a végleges kiadásra.

17.
17.
medvedisznóAnnunakiCsillagSünBékaEmber karaktert akarok
15.
15.
kryszisz
#13: Igen, filmes/játékos közegben értettem:) Sajnos sokkal kevesebbet olvasok, mint kellene, így sajnos nem tudom, hogy a fantasy irodalom hol jár éppen:/ Mindenesetre a Forgotten Realms világát szeretem nagyon, annyira sokat ebből sem olvastam mondjuk, de Paul S. Camp alkotásai megmaradtak, azokat bírtam:)
14.
14.
user101
Nem érdekelnek a medvedisznóemberek, én egy csinos formás kis csajt akarok, akit szexi rucikba lehet öltöztetni, amiknek a statjai ülve nyalják a holdvilágot... :)
13.
13.
SLi
#11: Mármint játékok terén , mert pl fantasy irodalom annyira meghaladta hogy mar alig vagy inkább mar nincs is ilyen a nagy mainstream címek között
12.
12.
shatterhand
Én már konkrétan lesz@rom a generálást minden játékban (fegyver,karakter,stb) mert feleslegesen szöszölök vele. Random ha van mód azt csókolom.
11.
11.
kryszisz
#10: És amit kb. minden mainstream high-fantasy alapul vesz azóta is.
10.
10.
Ooorky
#7: Forgotten Realms a sablon fantasy alfája és omegája...
8.
8.
SLi
#6: "az azonosulás az elsődleges"
https://i.imgur.com/wP4j5mq.jpg
7.
7.
Stranger
#6: Itt annyi van benne, hogy a játék témája valami extrémebbet kíván meg. Ahogy a párbeszédeknél sem lehetsz átlagos jófiú. Egyszerűen ez nem az a világ. Bár én még nem játszottam vele, de kb. ezt látni/hallani róla.
6.
6.
NightViking_HUN
Az azonosulás az elsődleges, ahogyan azt már előttem többen leírták. Felesleges ezen kiakadniuk a fejlesztőknek. Kicsit ingyen reklámnak tartom az egész herce-hurcát.. Most minden gamer oldalon ez megy, szóval ha ez volt a céljuk, akkor összejött.
5.
5.
ABorealis27
Az érdekesebb kérdés inkább az, hogy milyen karakterre "gerjed" a karaktered :). Abból kellett volna összesítést csinálni. Biztos sok a kecskeimádó :).
2.
2.
Ooorky
#1: Meg egy elf paladin-ra senki se fog szarvakat aggatni -_-
1.
1.
kanguru
gondolom early access reven, tele bugokkal egybol a jatekba akarnak kerulni es nem 10oraig karaktert csinalni
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...