Assassin's Creed: Unity - Series X-en 60 fps-sel

  • Írta: Baloo
  • 2020. október 11.
  • Videó
Lelkesen teszteli továbbra is az Xbox Series X képességeit a Digital Foundry, legújabb tesztalanyuk a notórius Assassin's Creed: Unity volt, amelyből hat év után végre sikerült kicsikarni a stabil 60 fps-t az új konzol segítségével.

Valószínűleg sokan emlékeznek még a francia forradalom idején játszódó Assassin's Creed: Unity horribilis rajtjára, aminek a bugjait nagyjából sikerült kijavítania a Ubisoftnak, de a játék továbbra is siralmasan fut a legtöbb konzolon. Ez főleg a zsúfolt tereken jellemző, ahol a jelen generációs konzolok gyenge processzorai egyszerűen összeroppannak a terhelés alatt.

Ellenben a következő generációs Xbox Series X Zen 2-es architektúrára épülő CPU-jával, ami a jelek szerint bírja a stresszt: itt a játék jóformán egy pillanatra sem hagyja el a 60 fps-es tartományt. Érdemes megemlíteni, hogy ezt egyébként a cím lemezes, update-ek nélküli verziója produkálta, ahol még nincs korlátozva a képfrissítési sebesség.

Egyébként nem állt meg az Xbox Series X tesztelése az Assassin's Creed: Unitynél, a csapat azt is megnézte, hogy amennyiben egy külső SSD-vel szeretnénk bővíteni a konzol tárhelyét, akkor valóban a Microsoft hivatalos eszköze-e a legjobb választás, vagy van esetleg más járható út is. Spoiler: van. A rövid konklúzió, hogy bármilyen külső SSD-t is csatlakoztatunk a konzolhoz, a töltési idők majdnem ugyanolyan gyorsak lesznek minden esetben - már ami az előző generációs játékokat illeti ugyebár.

9.
NemecsekErno
Még az XB1-el jött annó a játék, és bár sokáig hozzá sem nyúltam, végül mire nekiálltam a peccsek is megjöttek rá, és egész kellemes játékélményben lett részem.

Ha valakinek egy játék nem az FPS számlálásból áll, hanem a történet mesélésből, akkor annak jó szórakozást tud nyújtani.
8.
Ooorky
#7: Dehogynem, 60fps-sel fele annyi idő lett volna.
7.
GemForge
Pont 15 perc alatt untam halálra. Ezen a 60 fps sem segített volna.
6.
Ctrl+Alt+Del
Ez aztán az achievement! Egy 8 éves játék elfut 60 fps-sel. Ennek most tapsikolni kéne?
5.
NightViking_HUN
Attól a játék még gagyi marad. Szerintem. Nemrég játszottam végig ps4-en és nekem égett a pofám, hogy megvettem.
2.
Gaboo77
Ez inkább az Ubinak szégyen, hogy ennyire rosszul van optimalizálva. Egy csúcs konzol kell hozzá, hogy normálisan fusson.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...