Újabb Bioshock infók érkeztek

  • Írta: skiz0
  • 2007. március 29.
  • Hír
Link másolása
A 2K Games fórum oldalait lapozgatva olyan érdekes információkra és finomságokra bukkantunk, melyekről ezidáig még valószínűleg nem hallottatok.
A 2K Games fórum oldalait lapozgatva olyan érdekes információkra és finomságokra bukkantunk, melyekről ezidáig még valószínűleg nem hallottatok.

Tegnap ilyentájt egy petíciót indítottak el annak kérdésében, hogy az augusztus 21-én megjelenő játékból legyen-e gyűjtői kiadás. A cél 5000 aláírás volt, amit már rég sikerült túlszárnyalni, hiszen jelenleg a célnak kitűzött szám több mint a tripláját, 15950 darab aláírást sikerült összegyűjteni a 2K Gamesnek. Tehát a petíció sikeres, ami azt jelenti, hogy lesz Collector's Edition, ám még semmit nem tudni róla, hogy mit fog tartalmazni.

Nos, akkor lássuk azokat az fincsi információkat:
  • Az Xbox 360-as verzió már nagyvonalakban elkészült, de a PC-s verzió is szintén jól halad.
  • A HUD-ot külön designerek tervezik mindkét platforma.
  • Dr. Tennenbaum, a gonosz professzor a Little Sisters-eken genetikai kísérleteket végzett. A kicsi lányokat egyfajta Adam (fizetőeszköz Rapture-ben) keresőgépekké változtatta át. Persze a játék során többet is megtudunk majd a történetükről.
  • Találkozhatunk majd NPC-kel is, melyek küldetéseket adnak nekünk. Az elfogadott küldetések és a róluk szóló leírások folyamatosan egy naplóba, eredeti nevén questlog-ba fognak bekerülni, melyet később visszanézhetünk. Az éppen aktív misszió helyszínére egy nyíl fog vezényelni minket, melyet természetesen bármikor kikapcsolhatunk.
  • Egyszerre csak háromféle Plasmid lehet aktiválva.
  • A fegyverek módosíthatóak lesznek; álílthatunk a tüzelési gyorsaságon, a fegyver pontosságán, erősségén, vagy akár extrákat is felszerelhetünk a stukkerunkra, mint például egy távcső. Sőt mitöbb, még a töltények típusát is tudjuk majd változtatni.
  • Rendelkezünk majd fényképezőgéppel is, mely szintén úgymond egy "fegyver". Igencsak hasznos dolog, mely arra való, hogy az ellenfeleket lefényképezzük vele, majd a fotókat analizálva megtudhatjuk az ellenfél tulajdonságait, gyengepontjait. Érdekesség, hogy élő monsztákról készített közeli képek jóval többet érnek analizálást tekintve, mint a már szitává lőtt, földön heverő halott ellenfelé.
  • PC-s verzsön igazán nagy felbontásokat is támogat majd, így monitorunktól függően kedvünk szerint állítgathatjuk majd, egészen 2560 x 1600-as felbontásig.
  • A PC-s és az X360-as verzió grafikai tekintetben egyenlőnek tűnnek, bár úgy néz ki, hogy a PC-re szánt kiadás valamivel részletesebb lesz.
  • Window Vistával rendelkező egyének örülhetnek majd, hiszen a játék kizárólag Vista alatt fogja megjeleníteni a DirectX 10-es effekteket, ráadásul a fejlesztők elmondása szerint sokkal jobban fut majd a gamma az új operációs rendszer alatt, mint a már öregecske Windows XP-n.
15.
15.
tjames
áááááááááááá konishuáááá thx general!
14.
14.
General Thomas
Azok lennének a "power-up"-ok, benyomod magadba és lesz valami extra képességed. Van aktív és passzív fajta ezekből, remélem ezt már nem kell részleteznem :)
13.
13.
tjames
Asse tom miazaz aktivált plazmid....
12.
12.
skiz0
Passz, nem tudom, erről nem igazán volt szó.. :D
11.
11.
General Thomas
"Egyszerre csak háromféle Plasmid lehet aktiválva."



Ebbe beletartoznak vajon a passzívak is?

10.
10.
skiz0
Köszi tjames, legalább te megértetted..tehát nem írtam hülyeséget...

csak már erőm sem volt válaszolni rá, ha nem érti meg ő, mert minek ugye? hogy újabb érthetetlenség szülessen? ;)
9.
9.
tjames
Ezt nagyon félreértetted 16. Skiz0 nem úgy értette :) Olvasd újra. És regelj!!!!
8.
8.
skiz0
Való igaz, de én csak ezért mondtam: "Élsimítás pedig nem nagy divat a kis konzolodon sem."
7.
7.
skiz0
Én szerintem ezen felesleges vitázni, főleg itt...kinek a pap, kinek a paplan ;)

nekem sincsen konzolom, de úgy tudom az X360 alapból 4x-es AA-t tesz minden játékra :)
6.
6.
skiz0
HDTV?...minek az...ott a jóöreg ruszki Junosty TV, az is tökéletes ;DD
5.
5.
tjames
Megint ott tartunk tisztelt "névtelen" hogy "menni fog PC-n is"! A különbség tényleg csak annyi amit leírtál: 1024x768, nuku élsimítás, statikus fények, no antialiazing :: szemben a HD felbontással minden effekt maxon. És árban mindkét gép ugyanott van árban kb. Akkor??? Az tévedés hogy HDTV kell konzolhoz. Nem kell. Monitor is jó. Úgyhogy meddő a téma. Nem is kívánok hozzá(d) szólni többször. Mivel a válsz lehetősége adott, parancsolj.....
4.
4.
tjames
Ez is egy olyan játék lesz hogy senki sem fog vele PC-n maxon játszani, mert mire kijön, még nem tudod felbővíteni a gépet (mert minimum egy konzol árát kéne rákölteni) mire meg felbővíted, nem fogod végigjátszani úja 2 év múlva. Sztem ha őszinték akarunk lenni, akkor a PC-s gamerek 80-90%-a kompromisszumokkal kell hogy játszon, sokkal nagyobb kompromisszumokkal mint egy konzolos. Konzol-csúcsPC közt graf különbség elenyésző lehet még 3-4 évig, viszont PC-csúcsPC közt óriási a difi.
3.
3.
Zsoca87
Tudnám az XP-n miért nem lehet DX10. Bár tudom. Vegyél Vistát te is. :P
2.
2.
Ryo san
Persze hogy jobb,a Nasa gépein már 10 fps-el el is fut:)
1.
1.
tjames
Jobb lesz PC-n, mint boxon? Na neeeee
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...