Halálos fenyegetések érik a CD Projekt RED-et

  • Írta: szlav
  • 2020. október 29.
  • Hír
Link másolása
Úgy tűnik, három hét csúszás is elég ahhoz, hogy néhányan halálos fenyegetőüzeneteket küldjenek a Cyberpunk 2077 fejlesztőinek. Időközben még több részlet kaptunk annak kapcsán, hogy miért kellett ismét késleltetni a játékot.

Az internet népe egy emberként sóhajtott fel, amikor a CD Projekt RED a minap bejelentette: 21 nappal tovább csúsztatják a Cyberpunk 2077 premierjét, így arra csak december 10-én kerül sor. Igen, három hét nem olyan sok idő, de az év talán legnagyobb játékmegjelenésénél mégis csak kellemetlen dolog ez, néhányan pedig képesek igazán túlzásba vinni a protestálást.

A lengyel stúdió alkalmazottait - akik amellett, hogy az utolsó hajrában gyakran heti 100 órát dolgoznak, és a zömük nem is értesült korábban a csúszásról - olyan üzenetekkel célozták meg a legelfogultabb rajongók, amelyeket senki nem látna szívesen a levelei közt. Több halálos fenyegetés érte a fejlesztőcsapat tagjait, valamint azok családját, ami, mondanunk sem kell, bármilyen szituációról is legyen szó, egyszerűen elfogadhatatlan. Ezt az álláspontot osztja a játék fejlesztését vezető, Andrzej Zawadzki is, aki Twitteren egy nyílt üzenetben a következőket nyilatkozta:

"Egy dolgot szeretnék tisztázni a Cyberpunk 2077 késésével kapcsolatban. Megértem, ha dühösek vagy csalódottak vagytok, és ennek hangot is szeretnétek adni, de a fejlesztők halálos fenyegetése teljes mértékben elfogadhatatlan és helytelen. Mi is éppen ugyanolyan emberek vagyunk, mint ti."

A játékosközösség legdühösebb és leghangosabb rétege ezek után azonban megkapta a következő céltábláját, miután a CD Projekt CEO-ja, Adam Kicinski egy üzleti tájékoztató során elárulta: "A játék PC-s változata készen áll, és az újgenerációs konzolokon is remekül fut a játék. A stúdió jelenleg azon dolgozik, hogy elvégezze az utolsó simításokat a jelengenerációs konzolokra készülő verzión."

66.
66.
Ooorky
Lehet jönni a vasútra, itt minden percet elszámolnak, mivel felelősséget kell vállalnia a dolgozónak azért amit csinál.
Ha tudja az ember hova menjen akkor stressz sincs, sőt gyakorlatilag azért fizetnek, hogy unalmamban faszságokat írkáljak gamer fórumokra.
65.
65.
Gerzson95
Megnézném ezeket az életveszélyesen fenyegető egyedeket, hogy hogyan tudják az élet tényleges problémáit leküzdeni,ha már pár szaros pixelhalmazért ölni képesek.
64.
64.
Parano1d
#63: Tudom, sajnos rengetegen dolgoznak úgy, hogy feketén fizetik nekik ki a túlórát, vagy egyáltalán nem fizetik ki, urambocsá be sincsenek jelentve.
De szerintem a Cyberpunk fejlesztői egyik kategoriába sem tartoznak, csak hogy visszakanyarodjuk az eredeti témához.
63.
63.
Turley
#62: Tudom de én még nem láttam, olyan helyet ami ezt be is tartja, baromi egyszerű könyvelésben kikerülni ezt a jogszabályt, de lehet csak én dolgozom szar helyeken egyébként
62.
62.
Parano1d
#61: Nyilván van ilyen is, személy szerint én is rühellem a munkámat, ami szintén stresszes, és én is már a 4x korosztályt erősítem, de pl magyarországon 250 óra amire lehet kötelezni a munkavállalót évente, és ezen fellül még 150 órát vállalhat. Ha havi szintre lebontod kb 3 hónapig dolgozhatsz 350-400 órát legálissan, utánna már abban az évben nem nagyon túlórázhatsz.
61.
61.
Turley
#60: Hát én azok közé tartozok akik tényleg dolgoztak hónapokig heti 100 órát, mostanában is karcolom a 80 órát néha, sztem kortól függetlenül borzasztó. Ugyan már nem vagyok 20 éves de ha ez a 80 óra még stresszes is iszonyat állapotba tudja sodorni az embert, baromi egészségtelen, nálam néha szivritmus zavart okoz ha túl sokáig csinálom . Túlóra szabályozásról meg annyit, hogy nekem március április környékén szokott általában elfogyni az éves keretem, de ugyanúgy túlórázok egész évben ha indokolt, persze kizárólag fizetetten
60.
60.
Parano1d
#59: Ez mondjuk munkától és életkortól függ. Ha ha valaki fiatal, és pl nem nehéz fizikai munkát végez, esetleg még szereti is a munkáját simán lehet annyit dolgozn. És ismerek olyanokat is, akik a munkaidőnek csak effektív relatíve kis részét töltik tényleges munkával.Ha amúgy Home office-ban dolgoztak az alkalmazottak, mint amiről szó van személy szerint szívesebben is tölti az ember az idejét minkával, amit fizetnek, mint utazással amit nem.
Amúgy a legtöbb Európai országban szabályozzák az éves túlóra mennyiségét, nem gondolnám, hogy Lengyelország kilógna ezen a téren.
59.
59.
Chrysh
Én csak azokat szeretném látni névvel és arccal, akik még mindig nem értik, hogy mi a gond a heti 100 órával, meg hogy ők is dolgoztak már ennyit, mert ezek vagy életunt emberek, vagy pedig még egy k*rva napot se dolgoztak és jár a szájuk.

De az is lehet, hogy az ilyet mondó hülyegyerek dolgozott 14 órát...EGYSZER, és volt vele, hogy kibírható, a gond az, hogy itt már ez rendszeresen megy, és nekem semmi sztahanovista ne mondja, hogy 1 hónapig bír heti 100 órát, mert az hazudik.
58.
58.
Parano1d
#11: Idén már ha jól számolom negyedszer halasztják el a megjelenést, ami elég gáz.Főleg azután, hogy a legutóbb azt nyilatkozták, hogy most már nem fogják többet elhalasztani. Teljesen meg tudom érteni, ha többen csalódottak ez miatt.
Másfelöl nyilván elfogadhatatlan egy fenyegetés emiatt, főleg ha halálos (bár azt is gondolom, hogy fel van fújva a hír, mint szinte minden a mai médiában) Csak azért írtak róla, mert egy kis ingyenreklám nem árt ugye.
Amúgy sokan egy gyilkolászós-lövöldözős játéknak titulálják, és aki erre számít és megvette az biztos nagyon csalódott lesz a megjelenéskor, mert ez egy RPG, aminek a története a lényeg,
51.
51.
TH3_CH00S3N_0N3
#50: Tucat játék lett az AC-is. A régi címek jók voltak az Odyssey-től kezdve meg már egy sima RPG-nek nevezhetjük. Persze ezzel nem szidni akarom őket, mert eltelintve jó játék csak nem azt a színvonalat hozza mint a régebbiek.
50.
50.
Ps fanboy
Már a TLoU 2 hepaj idejében megmondták, hogy a Cyberpunk-ra-CD project-re is rászálnak majd a majmok. És lám csodát. Úgy fest ez mostmár minden nagy címnél, ami nem AC meg Call of Duty standard lesz. Lol
48.
48.
TH3_CH00S3N_0N3
Emlékszem hogy a Naughty Dog-nál is ugyanaz a nóta szolt The Last of Us Part 2-miatt. A pofátlanság netovábbja amit egy-két billentyűhuszár művel, tekintve hogy nem rajongok a játékért. Nem lehet mindenkinek megfeleni, de egy halálos fenyegetés küldése a csapatnak? Ez már több mint sok.
47.
47.
Turley
Nyarlako egyébként kit zavar ennyire, hogy megint bannt kapott?
46.
46.
Nothing
Amilyen rohamtempóban hülyül az emberiség, sajna lesz ez még rosszabb is...
45.
45.
Rókalesőcipő
Megoldás:
https://www.youtube.com/watch?v=9treWc2SOrM
44.
44.
hedzsooo
Akik a fenyegetéseket küldték 1 játék halasztása miatt küldeném előre egy csatában, agyútöltelékként, nem lenne úgysem nagy kár értük ugye.
40.
40.
Gerzson95
Jesszus. Keressenek valami más hobbit is a videójátékon kívül. XD
39.
39.
Clayman
Na ezeknek a fenyegetőknek 1ev letöltendőt kellene adni és egy szebb hely lenne a világ...
36.
36.
Ooorky
#35: Simán kiadja vpn szolgáltató is az adataidat némi pénzért, főleg az ilyen nordvpn féle szutykok.
32.
32.
Caleon
Én köteleznék minden közösségimédiás platformot, hogy az accountokat kössék előfizetéses mobilhoz vagy bankszámlához, aztán utána megnézném a kommenteket, ha már arccal kell vállalni.
23.
23.
manderel
#22: Szerintem mindig is pont ennyi volt az idióta, csak éppen egyre jobban nyílik ki a világ, és egyre inkább hallatni tudják a hangjukat. Egyre több a közösségi platform, és ritka az az ember, aki egyiket sem használja.
A közösségi oldalakat, videómegosztókat, és az ilyen, és ehhez hasonló fórumokat is beleértve.
20.
20.
leviske
Szerencsétlen CDP. Ha túlóráztatnak, akkor szétszedi őket a sajtó, amiért "hazudtak", ha meg inkább tovább tolnak a megjelenésen, akkor pár "rajongó" akarja őket kiirtani.
19.
19.
zsocc-nrg
Oh igen végre egy kis oldschool fenyegetőzősdi :D kellett már így az lmbtq meg a blm-hívők mellé. Viccet félretéve elbaszott egy világ ez, erre csak ennyit tudok mondani...
18.
18.
pjoco
Ennyire belebuzilni valamibe nem is értem, hogy lehet. Én speciel nem ültem fel a hypre vonatra, majd egyszer kipróbálom talán a játékot. Addig is van egyéb elfoglaltságom meg játékok is szerencsére amivel el lehet ütni az időt amíg megjelenik vagy leárazzák. Teljes áron semmit.
17.
17.
Neo1989
Ennyi erővel akkor én is megkellet volna fenyegessem az MS-t mert volt egy 360 Arcade-om ami végleg megdöglött.
Már rég vettem egy 250 E-t.

Az emberi ostobaság határtalan. Nyilván a minőségi munkához idő kell.
Nyilván a Covid kavart be. Ez van. Majd megcsinálják.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...