Felhagy a Sega a játékterem-üzemeltetéssel

  • Írta: fojesz
  • 2020. november 6.
  • Biznisz
Link másolása
Habár a játéktermi játékok fejlesztésével nem áll le, a játékterem-üzemeltetéssel felhagy a japán cég. A koronavírus-járvány méretes nyomot hagyott az üzleten, és továbbra is bizonytalannak tűnik a helyzet.

Egy korszak ér véget, miután a Sega anyavállalata, a Sega Sammy bejelentette, hogy felhagy a játékterem-üzemeltetéssel, és eladja az ezzel foglalkozó részlege, a Sega Entertainment nagy részét. A bejelentés szerint a cég a japán Gendával állapodott meg, az utóbbi 191 millió dollárnak megfelelő jenért vásárolja meg a divízió 85,1 százalékát.

A Sega szerint az adásvétel "rendkívüli veszteségeket" okoz majd neki az aktuális üzleti év végéig, sejthetjük hát, hogy mekkora lehetett a baj, ha még ezeket is bevállalták. A kiadó szerint a koronavírus-járvány alaposan megtépázta a játéktermi üzletet, és bár mostanra kezd javulni a helyzet, a cég továbbra is bizonytalannak találja a jövőt. A bejelentés előzménye, hogy a Sega szeptemberben már bezárta az egyik leghíresebb, Akihabarában található játéktermét.

A megállapodás értelmében egyébként a Genda játéktermi gépeket, illetve azokhoz kapcsolódó díjakat és felszereléseket vesz át a Segától - a cég ettől függetlenül továbbra is fejleszt majd arcade címeket.

4.
4.
GemForge
#2: Valóban érdekes -bár nem példa nélküli- a SEGA helyzete, de szoftveres vonalon még tartják magukat. Azért ha jól tudom, akkor az ATLUS az egyik leányvállalatuk. Azt azért nem nevezném bomlott kötélnek.
3.
3.
Goromi
#2: Remek címei vannak a Seganak, képzelődsz.
Annyi sajnos az árkád tényleg muzeális dolog lett.
2.
2.
godach
Adják el magukat az MS-nek és probléma megoldva.
Én nagyon szerettem minden Sega konzolom és a játékaikat is, de mára már csak egy görcsösen kapaszkodó hegymászónak látom a Sega-t aki ráadásul mindig egy bomlott kötélbe kapaszkodik.
1.
1.
Őrnagy
Hogyhogy nem a Microsoft vásárolja fel? Ezt most nem értem. ;)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...