Frissítve: A Take-Two megveheti a Codemasterst

  • Írta: fojesz
  • 2020. november 10.
  • Pletyka
Link másolása
Lapértesülések szerint a Take-Two illetékesei ajánlatot tettek a Codemastersnek, a kiadó közel egymilliárd dollárért vásárolná fel a versenyjátékokra szakosodott céget. A Codies igazgatótanácsa az ajánlat elfogadását fogja javasolni a részvényeseknek.

Nem kizárt, hogy az idei évre jut még egy nagyobb felvásárlás, erről árulkodnak legalábbis a VGC értesülései. A lap birtokába jutott a Codemasters egy belsős közleményének, amely arról szól, hogy a Take-Two vételi ajánlatot tett a cégre - a The Times újságírója, Tom Howard szerint 974,5 millió dollárt ígért a kiadó a versenyjátékokra szakosodott brit csapatért. A VGC-nek a Take-Two később külön is megerősítette a tárgyalásokról szól hírt.

Az ajánlat egyelőre nem jár jogi kötelezettséggel, a hírek szerint a Take-Two vezetőségének december 4-ig van ideje arra, hogy hivatalossá tegye azt. Ehhez a Codiesnak több feltételnek is meg kell felelnie, többek között a cég átvilágítása is most zajlik, azonban a csapat igazgatótanácsa azt javasolta, hogy ha úgy alakul, a részvényesek menjenek majd bele az üzletbe. A Take-Two a VGC-nek küldött közleményében azt írta, hogy a kiadó és a Codemasters portfóliója jól kiegészítené egymást, ezenkívül a britek sokat profitálhatnának a Take-Two terjesztési, illetve a 2K termékfejlesztési tapasztalataiból.

A Codemasters jelenleg a legnagyobb versenyjátékokkal foglalkozó cég, övé a DiRT-, az F1- és a GRID-sorozat is, ezenkívül nemrég bezsebelte a WRC-jogokat, és felvásárolta a Project CARS-szériát jegyző Slightly Mad Studios csapatát is. Bár a két vállalat közös jövőjéről nem hallottunk részleteket, a Take-Two hajlamos arra, hogy nagy függetlenséget biztosítson a csapatainak, például a Rockstart is külön divízióban tartja.

Update! A Take-Two kiadott egy közleményt, amelyben bejelenti, hogy sikerült megegyeznie a két cég igazgatótanácsának. Ez alapján a kiadó 994 millió dollárért vásárolhatja fel a Codemasterst, az üzlet pedig 2021. március 31-ig mehet végbe.

7.
7.
crytek
"Az EA hivatalosan is megerősítette, hogy 1.2 milliárd fontért az ő tulajdonukba kerül a Codemasters, a tényleges felvásárlásra 2021 első negyedévében fog sor kerülni"
6.
6.
crytek
Az nem olyan biztos. Friss hír hogy az EA is bejelentkezett érte :)

Akkor pedig nagy RIP a játékoknak soha nem lesz 1 év után 1 $-os Grid Ultimate :(
4.
4.
Daniel21
#3: Pont én is erre gondoltam mikor megláttam a cikk címét. :D
Dirt 6: Lesz alapból 7-8 autó, azt a maradék 25-t vedd meg 10 Euro/darabjáért...
Meg várhatjuk a skin lootbox-okat is. xD
3.
3.
Ooorky
#2: Szerintem előbb jön a mikrotranzakció a Dirt-be.
2.
2.
csoki0619
Nem lenne rossz, és akk az új GTA-ban kapunk végre normális jármű fizikát, nem ezt a jégkorcsolya szerűséget amit az 5-ben kaptunk a 4-ik rész után.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...