Várakozásokon felül teljesít a Nintendo

  • Írta: fojesz
  • 2007. április 6.
  • Biznisz
Link másolása
Elképesztő eredményekkel zárta az idei március 31-ével végződő üzleti évet a Nintendo: várakozásokon felüli profitot termelt és a tervezettnél több gépet adott el.
Elképesztő eredményekkel zárta az idei március 31-ével végződő üzleti évet a Nintendo: várakozásokon felüli profitot termelt és a tervezettnél több gépet adott el.



Mint azt nyilvánvalóan sejtitek, a Nintendo a DS és a Wii remek eladásainak köszönheti sikerét, melynek folyománya a tavaly évhez viszonyított hét százalékos bevétel emelkedés, ami 8,1 milliárd dollárt jelent - a cég csupán három százalékkal számolt anno.  Még nincs vége: Japánban tíz best seller játékból nyolc DS-cím volt, valamint külön örömhír volt a Nintendo számára, hogy mind a szigetországban, mind pedig Amerikában kétszer annyit Wii-t sikerült értékesíteni, mint PlayStation 3-at. Az elmúlt hónapokban így meg kellett duplázni a raktárakba szállított gépek mennyiségét, mely ellen valószínűleg nem volt ellenvetése a cégnek...
27.
27.
Hycker
"Neked lehet hogy nem az, de talán van olyan is, aki nem 2évente akar konzolt cserélni és számít neki a grafika is. Az ilyeneknek a PS3 messze a legjobb beruházás."



Hatalmasat tévedsz... erre a PC a legjobb beruházás...
26.
26.
Carbon
89: pihentesd már a teljesítmény témát te észlény. Fogd már fel h nem az a lényeg.
25.
25.
Carbon
Hát fiúk, valjátok már be h az egészhez nem értetek semmit, mindenki hülye, csak "!" az ász, ő mindent tud a hardwarekről, és mi, egyszerű földi halandók a nyomába se érünk. -.-'



Miért nem látod már be h tévedtél, Hyckernél úgy vettem észre, h érti is azt amit ír, de nálad ebben nem vok biztos. *sigh* Azért az h 3 MHz 2 GHznek felel meg igencsak meredek, gondolj már bele.
24.
24.
Hycker
ezt irtad:

"300mhz procija van ami a gépnek 2 GHz-nek felel meg!

2: Nem vagyok elvakult se PSfan de egy gépenk 3 GHz -nek kell lennie hogy működjön egy emu ráadásul az se biztos hogy működik és ha műk9ödne is a beállítása is nehéz ennyi!"



300Mhz = 2Ghz? sztem rohadtul nem. ha tudod a váltószmát akkor gondold át ujra :D

3Ghz kell egy ps2 emulátorhoz? akkor egy 2.8as (alaporajelen 2000Mhz) Barton magos AMD-n miért fut probléma mentesen az összes ps2 game? :D
23.
23.
Hycker
OK. a kedvetekért lehuzom a 4000+os sandiegom 2Ghz -re (mondjuk alapon se sokkal felette megy) és meglátjuk mit csinál :D. azt hiszem mondanom sem kell hogy ketté gyalázza a ps2-t. Wii igen most jött ki nézzük mi ketyeg benne:



Processors:



* CPU: PowerPC based "Broadway" processor, made with a 90 nm SOI CMOS process, reportedly clocked at 729 MHz

* GPU: ATI "Hollywood" GPU made with a 90 nm CMOS process, reportedly clocked at 243 MHz



Memory:



* 88 MiB main memory (24 MiB "internal" 1T-SRAM integrated into graphics package, 64 MiB "external" GDDR3 SDRAM)

* 3 MiB GPU texture memory



a procinak 1 Mega osztott L2 cache memoriája van ebből leszürhető hogy nem egy magból áll. Ez azért már tud valamit. a GPU valszeg 128 vagy 256bites cimzéssel látja el a valszeg 1.2-1,4ns GDDR3 Vramot. Ez megint csak mond valamit ha vágod mi a hardware. szal ebből adodik hogy a Wii GPU teljesitménye vetekszik egy Ati X300al elmarad töle ugyan de vetekszik. Arra meg már lehet irni normális programot.
22.
22.
Hycker
sírva röhögtem végig a hszek felét:D



Na figy... ha a ps2 annyira überzsirkirályság a maga

CPU: 128-Bit "Emotion Engine"

Graphics processor: 150Mhz GS

Clock speed: 294.912 MHz

Resolution: 1080x1224

Full anti-aliasing: No

RAM: 32 Megabyte

hardverével akkor ugye nem gondoljátok komolyan hogy ennek a cuccnak most érték el a határait :D. Bőgve kérek mindenkit hogy felejtse el ezeket a mondatokat ezek csak népvakitás. erre a cuccra még én is szarok olyan flasht vagy visualbasic cuccot hogy lefüstöl pedig nem vagyok egy nagy koder :D.

Anno mikor kijött a ps2 majd kijött a pcre a ps2 emulator mindenkinek rííít a szája hogy mennyire akad. hát most az én csucsszupernek nem mondható gépemen ennek a hardvarenek és a hozzá valo emulatornak megfelően 5 monitoron egyszerre 20 játékkal tudnék játszani ossztott képernyőn :D. Bőgve kérem az elvakult konzervatív ps2 fanokat hogy gondolkozzanak egy kicsit és ne dobálozzanak olyan kielentésekkel amik aztán a szégyen legsötétebb bugyraiba tasztják, és ne legyenek besértődve ha kettéoltják öket a hülyeségeik miatt. tisztelet a kivételnek
21.
21.
Shagy
57 es ...miről is beszélsz he erősebb a ps2d mint az én régi boxom..haha..egy 233mhz es gép egy 733 as nál szted???hülyeség amit mondasz tény hogy lenyomta a ps2 az xboxot de miért is warez..az xbox ot könnyebb chippelni mert nem szarik be két hónap után ha ki is ütötték---------->xboxra sok a másolt játék kevés fogyott az eredetikből...meg a japán piac az dobott rá nagyon arról meg az xbox nem tehet hogy a ferdeszeműek töbsége a fos rpgket nyomja mint a pokemon meg a finalfantasy és nem jöttek be az egyébként nagyon jó cuccok nekik...még az egyik haverom aki a környéken a legnagyobb psfan is megmondta hogy a FORZA lenyomja akár melyik GRANTOURISMOT érted pöcs...szerinted a ps lenyomta a régi boxot erőbe amikor a fifa street két percet tölt psen meg felet xboxon legyé észnél aztán majd akkor ok??ps :D
20.
20.
Carbon
"!" tudod érvelésed ellenére nagyon jól veszik a Wiit pont az egyserűsége miatt. De nem baj, nem várom h ezt megértsd. Látszólag nagyon hezéz.

De tényleg, ha most nem éri meg a fejlesztőknek játékot csinálni PS3ra akkor miért gondolod h majd egy év múlva jobb lessz? Ha nincs játék, nem veszik, ha nem veszik, nem lessz rá sok játék, ennyi. Am meg megint csak azt modnom h nem jó itt jósolgatni a jövőt mert az még lehet teljesen más is. Tévedhetsz te is, én is, egyik sincs kizárva.

Az meg a másik dolog, ha én epp ebben a pillanatban gondolkozok azon, h veszek konzolt, akkor sokmindent figyelembe veszek. És most nem a gép HW-re gondolok, hanem pl arra h mennyibe fáj. Vagy ha pl családapa vagyok, és az egész családomnak akarok szórakozást akkor biztos nem veszek PS3-at, ami drága, játékok is drágák, de azért van benne BD player, ami majdcsak jó lessz néhány év múlva (megjegyzem HA jó lessz vmire néhány év múlva), továbbá nem veszek se X360-at, veszek Wiit, amivel a kicsik is és az idősek is nagyon könnyen boldogulnak. De ha magamnak akarok konzolt, és azért többre van szükségem mint amit egy Wii nyújt, akkor azt veszek ami nekem éppen, abban a pillanatban jobban megéri. X360, ólcsóbb mint a PS3, több és ólcsóbb játékok vannak rá. Én nem azt akarom h haza hozom a gyönyörű PS3-at és majd pár év múlva amikor a nagy sikere lessz ahogy ti mondjátok elő vegyem. Semmi se biztosítja a Sony sikerét amit ti annyira jósoltok.
19.
19.
Shagy
nekem se ez nincs se az nincs de akkor is tartom magam a véleményemhez hogy a ps3 akkor is túlságosan drága..47 es neked meg nincs igazad.szerintem az mutatja meg egy játék élvezhetőségét ha nehéz és idegesítő mert felhergeled magad hogy jobb vagy a gépnél és azért is megcsinálod..48.alapvetően köztudott hogy jobb a grafikája a wiinek(DE NEM EZ A LÉNYEG!!!!)mivel simán üti a régi boxot is ami meg üti a ps 2t.erről ennyit.ha neked meg a grafika számít.LOL.nekem az számít hogy élvezhető játékokat készítsenek a gyártók és ha veszek is konzolt akkor az az Xbox360 lessz ugyanis az egy átlag embernek is megfizethető és ugyanazt tudja mint a TI nagy PS3 matok.ha nem hiszel járj utána mondjuk egy multi tesztet elolvasol akit azok írnak akik tudják hogy mi a különbség.Na sziasztok!
18.
18.
Hycker
Hawaii az ingem, ovoda a szinten... ecsém... jaaaaaaj meghuzom a hajad mert neked wiid van nekem meg ps3 jaaaaaaaaj... weeeeh lökdössétek inkább a dömpert minthogy itt f4x0zzátok egymást. rohadtul nem erre kíváncsiak az emberek és sztem a cikk irojának se ez volt a célja. Nőjjetek már fel egy kicsit. Kinek a pap kinek a kutyája... nekem spec a lánya. szal pc rula
16.
16.
General Thomas
15.
15.
Carbon
Mi homályosítja el ennyire az agyatokat? Nem értitek h itt soha nem a grafikáról volt szó? És soha nem is az lessz a lényeg. Wii a wiimote-al tarol, nembírjátok felfogni? Arra hivatkoztok h kell elé tenni vmi cuccot h működjön, de kérdezem én, fáj ez vkinek is??? Nem hinném h olyan sok helyet foglalna. Elnem tudnám képzelni h a PS3ban úgy lehetne használni a mozgásérzékelést mint a Wiibe. Nem is olyan a formálya a joynak. Ugyanmár...



A másik dolog. Tudtommal a DVD R DL még ma sincs annyira elterjedve, legalább is nem annyira mint a DVD, mert még mindig elég drága. Akkor hogy lenne a BD mindennapos és elengedhetetlen 3 év múlva? Annak a discnek még nem is biztos a sorsa. Meg azt mondjátok h milyen drága egy BD lejátszó, meg h így már h megéri megvenni a PS3-at. Az már eszetekbe jutott h a Sony így akarja elérni azt h jobban vegyék a drága konzoljukat, ugye? Ne húzzátok az agyam a sok hülye fanboyos dumával könyörgöm. Olyan rohadt nehéz lenne már azt figyelembe venni azt ami van, és nem azt halytani amit ti szeretnétek? Nem nem vok semilyen fanboy, mert egy konzolom sincs.
14.
14.
Shagy
sixaxis: tudod te névtelen pöcs(41.)egyáltalán miért került be a ps3 ba ???nem mi??azé mert beperelték a sonyt hogy jogtalanul használja a rezgő funkcióttt!!kiszedték azt betették ezt !így loptak megint LOL!!
13.
13.
sosyname
ha kaptál vmi box ps psp szerűségket, küld tovább az én címemre, akkor elhiszem, thx
12.
12.
gabroka
IDE figyuzzatok regisztraltok erre az oldalra:

http //www.Xpango.com/?ref=90385315 és ha INGYEN leteszteltek programokat kaptok pontokat.Ha már lesz elég pontotok küldenek pl:Xbox-ot,PS3-at,PSP-t,telefonokat,ipodokat és meg több tucat ajándékot. A haveromnak már elköldték a K800i-t, megéri...

11.
11.
Shagy
egyetértek sosyname és fity véleményével én is ! túl korai még a blueray még abszolút nem lehet kihazsnálni.amúgymeg csak egy fogás ez is a warez ellen nem gondoljátok.nem nagyon lehet még írót kapni....stb.sztem
10.
10.
sosyname
sztem is hülyeség... a bluray még most! később??? meg jön egy jobb konzol.
9.
9.
Shagy
pléjsztésön jujj de jó !a sixaxis technikát(mozgásérzékelés)mintha láttam már volna valahol ???Hol is ??ja persze a wiinél.....na ennyit a pléjsztésön3ról:D
8.
8.
Shagy
no a ps fanok mehetnek tudod hova.Sajnos még nem volt szerencsém kipróbálni a wiit de remélem hogy minél előbb megtehetem mert nagyon yol néz ki ahogy gamelni kell vele.meg a ps3 om elmehet a pi...ba 170 ezer forintért veszek egy boxot is meg egy wiit is oszt megvan a mozgás érzékelés meg a hd élmény is :D

7.
7.
huszti
várható volt, olcsó és jó, ráadásul nagyanyám is kisújból tólja... mi kell még a népnek?
6.
6.
logoffmeister
Ez a siker valahol nyilvánvaló volt. A két nagy között ő lett a nevető harmadik, aki nyereséggel és kitűnő eladási statisztikával rendelkezik. Szép volt, Nintendo!
5.
5.
Ati898
Carbon igaz nem minden a grafika.

rengeteg ismerősöm van aki a grafikával van el

Névtelen látogató meg bocs ha rosszul fogalmaztam.

4.
4.
Carbon
Ati már bocs de sztem névtelen pont azt mondta h nem minden a grafika...nézd csak meg jobban h mit írt.
3.
3.
Ati898
Kedves "Névtelen látogató"!!!

nos csak a saját váleményemet mondom el neked! Ha a játéknál csak a grafikára mész akkor ennyi erővel a valóságban is jáchatnél mondjuk egy pisztolyal és írthatnád a népet!!! Egy játék az élmény fontos (jáchatóság, történek) pl ezek legyenek az elsők és nem a grafika.

Nekem is vannak olyan játékok amiknek szép grafikály van de nem játszok velük mert egyszerüen semmi történet nincsen csak annyi hogy gyilkolj!!! ennyiből ál az egész játék.

És szerintem a közeljövőben Én is beruházok egy Wii re.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...