Problémák az Assassin's Creed: Valhalla trófeáival

  • Írta: szlav
  • 2020. november 23.
  • Hír
Link másolása
Dicséretes, hogy az Assassin's Creed: Valhalla mentéseit gyakorlatilag szabadon mozgathatjuk a platformok közt, úgy tűnik azonban, hogy ez a rendszer hajlamos alaposan kibabrálni az achievementekkel és trófeákkal.

A Ubisoft idén nyitott a jövő felé, így az Assassin's Creed: Valhallában nyitva hagyták a platformok közti teljes cross-save funkcióját. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy nem csupán egy adott konzolcsalád két generációja közt, de a PC, PlayStation és Xbox platformok közt is szabadon mozgathatjuk a mentéseinket. A rendszer első ránézésre remekül működik, de sajnos mégis előbukkant néhány igen bosszantó mellékhatás.

Ahogy arról  Lucy James is beszámolt, a PlayStation 5-ös verzióról Series X-re váltva a játék beszünteti az achievementek és trófeák jutalmazását. A GameSpot szerkesztője szerint csak akkor tért magához a rendszer, miután James szétválasztotta a Ubisoft Connect fiókját, ezzel bukva az előrendelői bónuszokat, törölte a mentéseit, majd offline állapotban újraindította a játékot. Nem a legszebb összkép.

További rossz hír, hogy a Microsoft platformjain látszólag a keresztplatformos funkciók nélkül is megadhatja magát az achievement-rendszer - erről számos felhasználói bejegyzést olvashatunk Redditen. Ezzel párhuzamban PlayStationön is akadnak problémák. Néhány játékos lelombozva érezhette magát, miután azzal szembesült, hogy amíg PS4-ről PS5-re szabadon átvihetjük a mentéseinket, a PlayStation 4-en megszerzett trófeáink nem kerülnek át az újgenerációs rendszerbe.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...