Cyberpunk 2077 - AMD-vel várni kell a ray tracingre

  • Írta: Baloo
  • 2020. november 24.
  • Hardver
Link másolása
Nemrég megtudtuk, hogy milyen gépre lesz szükségünk, hogyha a ray tracinget bekapcsolva szeretnék futtatni a Cyberpunk 2077-et PC-n, és most az is kiderült, hogy ez a funkció nem lesz elérhető az AMD videokártyáin a megjelenés napján.

Pár nappal ezelőtt egy részletes táblázatot kaptunk arról, hogy milyen vasat kell a Cyberpunk 2077 alá pakolnunk, amennyiben a teljesítményéhes ray tracinget is be szeretnénk kapcsolni, miközben Night City utcáin kalandozunk. A szemfüles olvasók kiszúrhatták, hogy csak az NVIDIA videokártyái szerepeltek a táblázat ezen részén, és most kiderült, hogy ez nem csak lustaságból alakult így.

A gépigény megosztása után ugyanis rákérdeztek Twitteren a fejlesztőknél, hogy mi a helyzet a ray tracinggel az AMD kártyáin, amire az a válasz érkezett, hogy dolgoznak rajta, de a megjelenés napján ezekkel a hardverekkel még nem lesz elérhető a funkció. A CD Projekt RED dolgozói tudják, hogy ennek sok ember nem örül, ezért azt is hozzátették, hogy a hardvergyártóval közösen igyekeznek, hogy minél hamarabb az AMD-videokártyákon is bekapcsolható legyen a valós idejű sugárkövetés.

20.
20.
GAMEROD
Nagy parasztvakítás az RTX, közel egy éve használom a kártyát, de nem vágtam tőle magam hanyatt, sokan meg azt se tudják mit kéne hogy lássanak. Amit eddig trükkökkel oldottak meg, most teljesítményzabáló számításokkal, aztán minimális különbség van a kettő között. Ja, hogy az ellenfél meglátható a tükröződésben? Ezt már a RE1-ben is megoldották 1995-ben.
12.
12.
Ilyen van, ahogy azt is sejteni lehet, hogy az utolsó nagy csúszás is nagyrészt az nvidia ray tracing biznisz miatt volt. Utolsó percben bedobott megoldás és az AMD támogatást még külön meg kell írni.

Érdekesség, hogy a Godfall, ami PS5 és PC megjelenés viszont kizárólag csak AMD kártyákon támogatja a ray tracing-et.
9.
9.
Obi Wan Kenobi
#8: Mintha lenne bármi csakis erre specifikus dolog, vagy erre jobban optimalizálnának :D
8.
8.
Obi Wan Kenobi
#7: "Az Nvidia kártyák előnyben"
7.
7.
csongor1996
#5: Leírnád hogy mi volt az eredeti cím?
6.
6.
hedzsooo
...Nekem nem AMD van a vasamba, meg is kell meg majd varnom a megjelenes utan erre, mert az a franya RTX 3060-as meg mindig nincsen piacra dobva. :D Pedig azzal mar Full HD mellett eldocogne a jatek nalam is a ray tracing effektek mellett is. :)))
5.
5.
Obi Wan Kenobi
És átírták a címet. Úgy látszik leesett valakinek, hogy nem oké clickbaitelni.
4.
4.
delphijos
#2: Ez meg irgalmatlan közhely. Amúgy meg az AMD se olcsó, csak ami hely pofátlan árak vannak VGA fronton, ahhoz képest nem ANNYIRA pofátlan.
3.
3.
kryszisz
#2: Vigyázz mert crytek a világból is kiátkoz mindjárt, és legalább 10 teszttel bizonyítja, hogy hülye vagy:P Amúgy az az RTX-es trailer amit leadtak azért finoman szólva tetszetős volt.
2.
2.
Clayman
Miért vesz bárki AMD-t? Olcsó húsnak híg a leve
1.
1.
Obi Wan Kenobi
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...