Önálló játék a Cyberpunk 2077 multiplayere

  • Írta: szlav
  • 2020. november 30.
  • Hír
A CD Projekt RED megtörte a csendet a Cyberpunk 2077 többjátékos porciójával kapcsolatban. Adam Kiciński elárulta, hogy több lesz ez egy játékmódnál, inkább önálló produktumként érdemes rá gondolunk.

Már jó ideje tudjuk, hogy a Cyberpunk 2077 később online multiplayeres módot is kap, a CD Projekt RED viszont elég szűkszavúan kezelte a témát, mégpedig szándékosan. A stúdió vezérigazgatója, Adam Kiciński a legfrissebb üzleti jelentés során azonban végre elárult egyet, s mást a többjátékos projektről, elsőként például azt, hogy hiba szimplán egy "játékmódként" hivatkozni rá, ennél ugyanis jóval nagyobb dologról van szó.

Kiciński elmondása szerint a többjátékos verzió egy teljesen különálló produktum, amely minden tekintetben megáll a saját lábán is. Természetesen kapcsolódik majd a most decemberben megjelenő Cyberpunk 2077 történetéhez, valószínűleg a világ is közös lesz, a lengyel fejlesztőcsapat azonban egy teljesen önálló, szintén nagy kaliberű projektként tekint rá. Ezt tovább erősíti az a tény is, hogy a többjátékos kalandon egy második belső fejlesztőcsapat dolgozik, párhuzamosan a sztorimód fejlesztőivel.

A lengyelek fejese ennél többet azonban egyelőre nem árult el a projektről, kihangsúlyozva azt is, hogy az eddigi titkolózás is szándékos volt, hiszen ez a projekt még bőven fejlesztés alatt áll, és jobb, ha a fókusz jelenleg a Cyberpunk 2077 alapjátékára vetül. 2021 első negyedévétől azonban beindulhat ezen a fronton is a marketingvonat, az viszont valószínű, hogy az online játékot legkorábban csak 2022-ben vehetjük majd kézbe.

Érdemes végszóként megemlíteni, hogy a szóban forgó multiplayeres mellékhajtás tartalmaz majd valamiféle mikrotranzakciós rendszert - erről korábban is tett már említést a CD Projekt. Egyelőre nem tudni, hogy ez egész pontosan mit jelent, a lengyelek célja azonban az, hogy a játékosok azt érezzék, hogy az opcionális vásárlásokkal a játékosok ténylegesen olyan tartalmat kapnak, amire érdemes pénzt költeni.

29.
KopyAti
#10: Igen! Ez nekem tetszik! Szívemből szóltál!
25.
hedzsooo
#22: Meg pl. latva h milyen massziv vilagot epitettek itt is fel, nem csak a The Witcher univerzumat de ezt is rengeteg tartalommal tudjak majd meg ellatni.... Plusz amig a Witcherben a witcherek javareszt nyomjak egymaguk legtobbszor, itt adva van hogy csoportokban, pl. a gangekben lehessen haverokkal eggyutt csapatni multiban majd. ;) :-)
23.
hedzsooo
#17: Az pl. azert is lehet az Activision jatekoknal, mert ott az egyjatekos modban a tortenetet vegignyomhatod 1 nap alatt siman...
22.
medson
Látva hogy mekkora siker a GTA Online ez kicsit sem meglepő döntés.
21.
Bobby Kotick
#17: Ja csak éppen a CDP kis, pici, indie cég, meg hát az állami meg uniós közpénzek se tartanak örökké, minden euró centet meg kell fogniuk , csak így tudják fenntartani a messze földön híres alkalmazott barát munkakörnyezetet, ahol akár 3 havonta láthatják a fejlesztők a családjukat !! Hol van ehhez képest a gonosz Activision vagy a pénzéhes EA??
20.
br1Koo
#18: Ki beszélt arról, hogy fizetős lesz? Ez csak egy találgatás volt a kommentekben, nem kell egyből fixen erre gondolni..
19.
Pistons1990
#18: Nem egy tiszteséges dolog a multiért külön fizetni. De azért remélem peticiot nem akarsz inditani -:) végül is lehet kárpótolna a CDPR. -:) csak te megkapnád ingyen az összes DLC-t. -:) a Cyberpunk a fejlesztők elmondása szerint egy szerep játék ami FPS elemeket tartalmaz. Éleg szomorú hogy egy szerepjátéknál vagy egy akcio kaland játéknál a multin jár az emberek esze. Főleg amikor valamelyik ökör újságiró még a fejlesztés korai szakaszában már a multit kérdezgeti. Nem ám a kampanyt -:) á dehogy -:)
18.
Aanash
Nálam a multiplayer igenis rèsze egy játèknak.
Mert ha meguntam, vagy vègigjátszottam a sztorit, akkor is van mièrt vissza nèzni.
Nem szeretnèk külön a multièrt is fizetni.
Ès nem fogadom el azt, hogy hát valamiből nekik is meg kell èlni ès ezèrt jó hogy külön szedik. Megèlnek ők szèpen, nem kell sajnálkozni.
Szezon passzok, dlc-k, kozmetikai kiegèszítők, megvehető karakterek ès mèg külön fizetőssè tenni a többjátèkos rèszt.
Nyugodtan áruljanak ki mindent minden játèkban, hiszen van pènzünk jó sok, van mit oda adni hogy ők is megèlhessenek.
17.
godach
Azért ez is érdekes, hogy egy ilyen húzásnál már pl egy Activisiont úgy szétkaptatok volna a poszt alatt, hogy az hihetetlen. :D
16.
Pistons1990
#3: Az, hogy pénzt kér valmiért pluszban attol az még nem lehúzás. Éngem pl nem érdekel a multi része. Nekem jó ugy ahogy van. Másnak már persze nem biztós de nekik sem kötelező megvenni. CDPR-nek is meg kell valamiből élni pláne ugy hogy ha most ez megjelenik akkor évekre megint elfognak tünni. Persz a DLC az lesz majd. Azért az oké hogy a lengyel államtól kapják a pénzt elég szépen. De..... -:) amugy ez vicc hogy akár milyen single játékot elkezdenek fejleszteni egyből elkezdik az emberek hogy hat a multi ..... olyan mintha nem akarnák az emberek elfogadni, hogy nem való mindenhez a multi. Nem értem mért kell minden játéknál ezt erőltetni.
15.
delphijos
#3: Mondjuk nincs bajom a CDRP-vel, de miért lennének a pénz ellenségei ? Mármint miért elképzelhetetlen hogy úgy érzik ez a cím olyan hogy kicsit meg lehet fejni a népet. Ezer éve fejlesztik, pár afrikai ország teljes GDP-je elment rá, és mikor fog jönni a következő címük ? Amúgy a Electronic Arts is egy fasza kiadó volt amíg “kicsiben” nyomták.
8.
Criminalheadz
Már látom előre a lóf@sz méretű cerkás, nudista karaktremet, meg lesz normális kinézetű. Ugyan ezt női karakterekkel, hát legalább már született olyan alkotás, ahol lehet elvetemült szinten túltolni. A Conan Exiles volt hasonló, de ez mindenben ütni fogja... :D
7.
DragonBleacPiece
#4: szerintem is sokkal jobb, én pl nem szeretem ha egy játék menüjében bolt meg vásárlási lehetőség van, meg hirdetések
6.
Criminalheadz
#5: Egy nyílt platform előnyei. :) Ezért is lesz mindig örök. Ha nincs, akkor játékok sem lesznek, mert nem lesz mivel elkészíteni. Ezt sokan elfelejtik.. :D
5.
hedzsooo
#1: Jaja, eselyes! :)

Nalam ez az 1ik fo oka, h tovabbra sem veszek konzolt, szeretem a PC jatekok moddolasi lehetosegeit
1.
Criminalheadz
Nah ez zsír, mert akkor a single-t fossá lehet majd modolni PC-n. Szerintem megjelenés után pár nappal már csöpögni fognak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...