Elhunyt Darth Vader megformálója, David Prowse

  • Írta: fojesz
  • 2020. november 30.
  • Cooltúra
Link másolása
Tegnap érkezett a hír, hogy 85 éves korában elhunyt a Darth Vadert alakító színész, David Prowse. Az eredetileg testépítőként bemutatkozott úriembert felesége és három gyermeke gyászolja.

Tegnap érkezett a szomorú hír, hogy 85 éves korában elhunyt a Darth Vadert alakító David Prowse.

Klasszikus Star Wars-közhely, hogy a sorozat legemlékezetesebb karakterét ketten keltették életre: habár a díszletek között David Prowse, a testépítőből lett színész játszotta el a főgonoszt, az végül James Earl Jones hangján szólalt meg Prowse brit akcentusa miatt. (Íme, egy kis mozgóképes ízelítő abból, hogy milyen lett volna Vader az utószinkron nélkül.)

George Lucas annak idején azután hívta be meghallgatásra 198 centiméter magas Prowse-t, hogy látta az 1971-es Stanley Kubrick-filmben, a Mechanikus narancsban. Prowse akkor eldönthette, hogy Darth Vadert vagy Chewbaccát szeretné-e majd játszani, ő végül azonban az előbbi mellett döntött, mondván, "a főgonoszra mindig emlékeznek". Ezenkívül Chewie jelmezével sem volt túlzottan kibékülve.

Prowse az 1960-as években testépítőként futott be az Egyesült Királyságban, Vader mellett a legismertebb szerepe pedig az volt, amikor Green Cross Code Manként tanította meg gyerekeknek egy közérdekű reklámkampányban, hogyan kell átkelni biztonságosan az úttesten. A színész erre a munkájára egyébként különösen büszke volt.

Prowse 2016-ban vonult vissza, most felesége és három gyermek gyászolja.

3.
3.
GAMEROD
Nyugodjon békében. Mondjuk szerintem nem sokan ismerték, mivel állandóan vödör volt a fején.
2.
2.
Nate Hope
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...