Két remek szerepjátékkal készül az Epic Store

  • Írta: szlav
  • 2020. december 4.
  • Akció
Link másolása
Felfedte a jövőheti ajándékait az Epic Games Store, és úgy tűnik, akkor is is mivel játszanunk, ha nem fizetünk be a Cyberpunk 2077-re. Az Obsidian két remek RPG-jét, a Pillars of Eternityt és a Tyrannyt dobják be a ringbe.

Nyilvánvaló, hogy az egymagában álldogáló Cave Storyval nem vitte túlzásba az e heti ingyenes játékadagot az Epic Games Store, a jövő heti viszont mindenért kárpótol majd. Tim Sweeney bandája az Obsidian Entertainment két kiváló hardcore szerepjátékát veti elénk, ráadásul pontosan a Cyberpunk 2077 megjelenésének napján. Érdekes időzítés, annyit meg kell hagyni.

A páros első felét a Pillars of Eternity teszi ki, mégpedig az összes DLC-vel megpakolt Definitive Edition változatában. Aki annak idején kedvelte a Baldur's Gate-féle szerepjátékokat, annak ez egy határozottan kötelező darab. Nem lőhettek félre viszont a Tyrannyvel sem, melynek szintén a minden jóval teletömött Gold Editionjét vághatjátok majd zsebre. Szintén egy klasszikus szerepjátékról van szó, a Tyranny azonban az érme másik oldalát mutatja be: itt egy gonosz és kegyetlen hadúr szerepét vehetjük át, hogy aztán vasmarokkal uralkodjunk az alattvalóink felett.

Az említett két cím december 10-én válik ingyenessé az Epic Games Store-on, és a szokásokhoz híven ismét egy teljes hetünk lesz arra, hogy örökre a könyvtárunkhoz adjuk őket.

62.
62.
Ooorky
#61: Pontosan. Szemezgettem a Tyranny-val anno, hogy majd egyszer megveszem ha lesz rá időm/kedvem, jól el is felejtkeztem róla, de most ingyen adja behuzom.
Ettől függetlenül nem fogok vásárolni nála, de Rocket League miatt úgyis van account-om.
61.
61.
delphijos
Nem is értem hogy lehetne “fanatikusan imádni” egy céget, vagy terméket. Én igyekszem mindre úgy tekinteni hogy vagy kielégíti az adott termék iránti igényemet ( legalább annyira hogy azt válasszam ) vagy nem. Ráadásul egy ilyen kérdésben , nem is a cégekről van szó. Nekem az a játék kell ( vagy nem j amit árulnak. Olyan mintha kéne egy sport ruha ( teszem azt pont ugyanaz ) és azt az egyik boltláncnál nem lennék hajlandó megvenni, mert a másik budijában illatos a WC papír....
60.
60.
latis666
Speciel engem is hidegen hagy hogy ki adja az ingyen játékot. Lényeg hogy van. Be is húzok mindent ami tetszik. Jöhetnek ezek is. Karácsonykor pont lesz időm játszani velük. :)
58.
58.
manderel
#54: Szerintem esélytelen hogy CDPR játék Epic exkluzív legyen, mikor ott van nekik a GoG is.
57.
57.
Ooorky
#56: Üdvözöllek a modern individualista világban.
Mindenki egyedi akar lenni, miközben retteg attól, hogy egyedi véleménye legyen ezért mindenáron tartozni akar valahova.
Cégek pedig ki is használják, hiszen nincs jobb vásárló a fanatikus hívőnél.
56.
56.
godach
#54: Lassan beteges ez az epic imádat. Olyannyira mint azok, akik szidják lépten nyomon. Szerintem egyik sem egészséges.
54.
54.
hedzsooo
...Ezek amugy kurtajo jatekok, mar ha vkinek bejon a mufaj + a stilusa. Lassan tenyleg nem erdemes nagyon penzt kiadni mar jatekokra, ha az Epic igy halad... :D

Lehet a kovetkezo Witcher jatek is mar majd az Epic boltjaban lesz eloszor exluziv, meg 50%-os kedvezmennyel indul majd??? :-))) Na, jo ez kb. kizart, mivel a CDPR jatekok egyenlore nem olyan gyengek, hogy szukseguk lenne az Epic tamogatasara... DE azert mindig van az a penz, amikor/amiert megeri tarsulni... :D
53.
53.
godach
#45: Fura dolog ez, mert régebben én is így gondoltam, aztán megváltozott a véleményem.
Persze trófeavadász most sem vagyok (két platkóm van PS-en a Days Gone és a FarCry Primal) viszont nekem is fontosak az achievementek. Igazából, egy visszajelzés ez nekem, mennyi időt szántam a játékra. És tuti nem fogok belépni csak azért, hogy kispisztollyal lelőjek valakit egy kilóméterről, viszont amikor végeztem a játékkal, vagy menet közben teljesítek, elérek egy eredményt, érdeklődve szoktam figyelni, mit és miért is kaptam.

Benne vagyok agy Trophy Hunter csoportba ahol sokszor én is elhúzom a szám egy Platinánál, hogy 120 óra volt és élményre 10/2 pontot adott, felvázolva miért is utálta a játékot, de gondolom neki ez olyan gyűjtögetés, mint nekem a gothicba minden gombát felszedni fejezetváltás előtt, mert aztán bár újratermelődik, de ha nem veszem fel, akkor is egy gomba lesz a helyén és nem kettő, ellenben ha felszedem, akkor lesz egy plusz gombám. Persze, a végére annyi van és olyan kevés hp-t tölt vissza, hogy csak hátráltat a megevésük, de akkor is megszereztem. Gondolom ilyen nekik is a vadászat. Ezért, (bár ahogy mondtam, nem tudok velük azonosulni) szerintem kicsit meredek a "szánalmas" jelző :)
51.
51.
delphijos
#44: “csak ugye acsik nélkül ki hiszi ezt el ha csak mondom”

Kezdem elveszteni a fonalat. Akkor most szeretsz játszani, és élvezed a sok bizbasz gyűjtögetését, vagy az egész azért van hogy mások lássák hogy “ ez a crytek keményen tolja” ?

Nem azt mondom hogy nem kell, mert legyen, de sok játékban direkt időhúzás miatt van benne. Valamit nem tudsz megszerezni a 2. pályán mert valamilyen képesség hiányzik, de a 764-en megkapod a képességet, és visszamehetsz érte... ráadásul az ilyesmi ha történet alapú a game, fullra ki is zökkenti az embert a történetből...
50.
50.
crytek
#49: Far Cry, Dead Space, Condemned nálam nem a szar kategória.
49.
49.
Hab
#44: Szóval megveszel egy-egy szarabb játékot azért mert acsik vannak benne... Ezek után nem is tudom ki az igénytelen...

Legalább ne szólnád le azokat, akik ingyen beszereznek valami jó játékot epic-en.
46.
46.
crytek
#45: Én nem vagyok platinázó,mert mind mondtam amihez a világ legnagyobb tudásainak együttes reinkarnációja kell hogy legyél azokat nem szerzem meg mert soha nem is tudnám megszerezni.
45.
45.
Ooorky
#44: Valahogy mindig is szánalmasnak tartottam a platinázókat meg acsivadászokat.
Most elővettem a Fallout New Vegas-t, abban pl. 2013-ban megszerzett utolsó achievement 10000 sebzés egyedi fegyverrel.
Idén első achievement 10000 sebzés GRA fegyverrel.
Hurrá, hatalmas teljesítmény.
44.
44.
crytek
#42: A játékélményen az acsik sokat dobnak,mert pl egy atom lövöldébe úgy végigvinni xy pályát hogy fullos ghost vagy az már eleve mást igényel mint az atomhent ahogy alapból tolod (ez csak egy példa) De kár ragozni ez kb olyan hogy valaki feleségül vesz valakit aki élete értelme stb, te meg csak nézed hogy mivan mert olyan ronda az a nő hogy bottal se érnék hozzá... Nos a játék is ilyen mindenki mást lát benne. Itt van pl a Cyberpunk. Olvasom mindenfelé többen összefosták már most magukat mikor még meg se jelent, van aki szabadságot vett ki miatta hogy 0. percbe elkezdhesse én vagyok én aki leszarom ha akár 2030-ba jut el hozzám..
Ami jó game azt acsik nélkül is rengetegszer végigviszem. De pl xboxra csak azért vettem meg sok játékot mert ott vannak benne acsik. Szóval alig várom már hogy legyen 2-3 játékos bundle a Series X-ből és tolhassam ott a Dead Space 1, Far Cry 1, Condemned játékokat acsimaxolás miatt. Ezekbe pc-n alsó hangon 10 végigjátszás már van szóval kivülről tudom mi hol merre, csak ugye acsik nélkül ki hiszi ezt el ha csak mondom :)
42.
42.
#25: "újra steamen vagy konzolon hogy nyoma is legyen mert így lószart sem ért a játékom"

Most ezen nagyon meg vagyok szeppenve. Ilyen, hogy játékélmény, akkor smafu?

Nálam vannak nagyobb gyűjtőkedvvel is megáldott emberek, de ilyen érzésem nekem akkor volt először és utoljára, amikor PC-n az offline CD-s játékot kiváltotta az online klienses letöltős. Akkor ugye elkezdte az időt számolni meg miegymás, de aztán rájöttem, hogy nekem ez oly' mindegy. Az acsik is amikor lettek, először érdekes volt, de aztán engem az sem mozgatott meg, mert nagyon hamar elkezdték a játékok azt csinálni, hogy nyomtál egy gombot a start game-re a menüben, acsi. Megnézted az intrót, acsi. Első ellenség acsi. ... nem köt le külön egy 40 órás lövödében, hogy 55 lábujjlövés után megkapom a "meghúztad a ravaszt" címet.

De alapvetően, amikor kockulok a játékkal semmi nyomhagyás meg acsi nem érdekel, csak maga a játék, illetve azt nézem meg, hogy azon a nehézségen mint én, hány százaléka a játékosoknak vitte végig a cuccot.

Dikk, akkor ennek nincs értelme, vagy hogy legyen?
41.
41.
delphijos
#38: De attól hogy egy “sima” végigjátszás során ilyen kevés pont lesz, attól még igaz hogy a maradék nagy része valami bizbasz gyűjtése, aminek a fele el van dugva, vagy mondjuk 20 embert ugyanolyan fegyverrel kinyírni egymás után, és hasonlók.... lehet van néhány nehéz, de a többség inkább csak időrabló. A Halo-s példád se “nehéz” hanem inkább szivatás.
40.
40.
Drraco
#38: Mi az az 1000G?
És attól, hogy írtál egyetlen példát (Halo, bár nem írtad, melyik, szóval lehet, hogy belefér az "emlékszem, valamikor" kitételbe...), még a tendencia létezik (ideírom, hogy szerintem.)
39.
39.
hedzsooo
#37: XD XD XD XD Enyhen szakallas poen de jol jott ki elegge, borultam is rajta. :D
38.
38.
crytek
#36: Nincs kihivás?

Akkor én rossz játákokkal játszok..
1000G-s game első végigvitelre 180G-t adott.. Szóval amit mondasz az nem igaz. Steamen a kis lófasz csaló fejlesztők csinálnak ilyet akik 3000 csit adnak MÁSODPERCENKÉNT 1-et pl Komolyabb játékoknál elég nehéz a játékokat kimaxolni. Sajnos sokszor nem is lehet ha mezei halandó vagy.
Halonál néztem pl anno volt olyan acsi hogy a pályán xy helyekre kellett bójákat vinni majd menni valahova időre.... Nos erre alapból hogy a ki tököm jött rá azt nem tudom ,de agyfasz egy acsi az ilyen...
Szóval nem egyszerűek. Amihez kevés vagyok mert nem vagy szuperszámítógépes gépi ami azokat hagyni szoktam a vérbe.
37.
37.
kryszisz
#32: Gondolom, hisz minden nap tükörbe kell nézned...
36.
36.
Drraco
#26: Emlékszem, valamikor ezek az achievementek még érdekes kihívást próbáltak nyújtani, hasraütök: ölj meg negyven disznót, miközben kicsorbul a fegyvered, és egy tündér száll el fölötted. De ma már, nincs bennük kihívás, azért is kapsz vállveregetést, ha meg tudod nyomni a W-t a játék elején, vagy ha sikerült végigjátszani az öt perces tutorialt. Értéktelenné vált, mint a Fila táska.
35.
35.
delphijos
#32: Inkabb az a fájdalmas, hogy igénytelenséggel vádolsz másokat, de az már nem igénytelenség ha SZAR játékot, de ingyen és persze Steam-en boldogan bezsákolsz. És ahogy írtam, szemmel láthatóan ti nem vagytok képesek elfogadni hogy van aki elfogadja az Epic store-t. Senki se azt mondja szerintem hogy ez a csúcs, de megint csak az van, hogy úgy fest nem a JÁTÉK a lényeg. Mert ha az lenne nem lenne ez...
34.
34.
delphijos
#32: Inkabb az a fájdalmas, hogy igénytelenséggel vádolsz másokat, de az már nem igénytelenség ha SZAR játékot, de ingyen és persze Steam-en boldogan bezsákolsz. És ahogy írtam, szemmel láthatóan ti nem vagytok képesek elfogadni hogy van aki elfogadja az Epic store-t. Senki se azt mondja szerintem hogy ez a csúcs, de megint csak az van, hogy úgy fest nem a JÁTÉK a lényeg. Mert ha az lenne nem lenne ez...
33.
33.
delphijos
#32: Inkabb az a fájdalmas, hogy igénytelenséggel vádolsz másokat, de az már nem igénytelenség ha SZAR játékot, de ingyen és persze Steam-en boldogan bezsákolsz. És ahogy írtam, szemmel láthatóan ti nem vagytok képesek elfogadni hogy van aki elfogadja az Epic store-t. Senki se azt mondja szerintem hogy ez a csúcs, de megint csak az van, hogy úgy fest nem a JÁTÉK a lényeg. Mert ha az lenne nem lenne ez...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...