Pillars of Eternity PC

Kickstarteren gyűjtött pénzt az Obsidian a legújabb szerepjátékához, mely egyfajta tisztelgés a Planescape: Torment, a Baldur's Gate és az Icewind Dale előtt.
Típus: Fantasy, RPG

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

A kiadós játékdömping továbbra is várat magára, ez a hét is inkább az ínyenceknek szolgál játszanivalóval. Szokásunkhoz hűen listába szedtük a következő napok játékmegjelenéseit és filmpremierjeit.

Switchre költözik a Pillars of Eternity

Nintendo Switchre is megjelenik a Pillars of Eternity, ráadásul már nem is kell sokat várnunk a premierre: a hibrid konzolra szánt kiadást még a nyaralásunkra is magunkkal vihetjük majd.

A Microsoft megvette az inXile-t és az Obsidiant is

Hivatalossá vált, hogy a Microsoft felvásárolta a Fallout: New Vegas és a Pillars of Eternity fejlesztőjét az Obsidian Entertainmentet, de ami igazán meglepetés, hogy Brian Fargo CRPG-specialista csapata, az inXile is az övé lett.

Úgy tűnik, a Microsoft megveszi az Obsidiant

A Kotaku értesülései szerint a Microsoft közel áll ahhoz, hogy megvásárolja az Obsidian Entertainmentet. Ha minden igaz, már csak az akvizíció véglegesítése van hátra - a felek egyelőre nem kommentálták az értesüléseket.

Nyolc új játékkal bővült az Origin Access

Egyre bővül az EA előfizetéses katalógusa PC-n is. Havi öt dollárért most olyan játékokat is kipróbálhatunk, mint a Mad Max, a Pillars of Eternity: Hero Edition, vagy a Torment: Tides of Numenera.

Obsidian: az új játékban nem lesz mikrotranzakció

Az Obsidian Entertainment munkatársai a Twitteren publikált videós üzenetben erősítették meg, hogy vadonatúj, egyelőre cím nélküli szerepjátékuk teljes mértékben mellőzni fogja a lootboxokat és a mikrotranzakciókat.

Konzolokra is megjelenik a Pillars of Eternity

Az Obsidian Entertainment tájékoztatása szerint a Pillars of Eternity II: Deadfire fejlesztése mellett jutott idejük az első rész konzolos átiratára is. A Complete Edition augusztus végén jelenik meg PS4-re és Xbox One-ra.

Már készül a Pillars of Eternity folytatása

A játék körüli felhajtást látva talán nem meglepő annyira, mindenesetre az Obsidian megerősítette, hogy elkezdődtek a Pillars of Eternity II munkálatai. Valószínűleg az új részre is a Kickstarteren dobhatjuk össze a pénzt.

Pillars of Eternity - elstartolt az új kiegészítő

Egy masszív javítással egyetemben már elérhető a Pillars of Eternity: The White March - Part 2, amely ott folytatja a történetet, ahol a DLC első része abbahagyta. A 3.0-s frissítés emellett egy csomó új funkcióval gazdagítja az RPG-t.

Pillars of Eternity - csúszik az új kiegészítő

A tervezettnél csak valamivel később, február közepén rajtolhat el a Pillars of Eternity: The White March második felvonása. A készítők egy új kedvcsináló mellett jelentették be a megjelenési dátumot.