Magyarországra érkezik a Google Stadia

  • Írta: fojesz
  • 2020. december 7.
  • Bejelentés
Link másolása
A Google mai bejelentése szerint újabb országokban, köztük Magyarországon is elrajtol a Stadia. A pontos élesítésre a következő 24 órában kerül sor, így még időben befizethetünk rajta a Cyberpunk 2077-re.

A Google bejelentette, hogy a meglévő tizennégy után újabb nyolc országban, így Magyarországon, Ausztriában, Csehországban, Lengyelországban, Portugáliában, Romániában, Szlovákiában és Svájcban is elérhetővé válik a Stadia. Az élesítésre a következő 24 órában kerül sor (a hír megírásakor nekem még nem sikerült regisztrálnom), ezen a weboldalon éritek majd el egy egyszerű gmailes email címmel.

A Stadia számítógépeken és az androidos mobileszközökön teszi lehetővé egyelőre a felhőalapú játékot, hamarosan azonban megérkezik az iOS-es támogatás is. Két játékot, így a Destiny 2-t és a Super Bomberman R Online-t teljesen ingyenesen érhetjük majd el, emellett próbaképpen egy hónapig fizetés nélkül hozzáférhetünk az amúgy havi 10 eurót kóstáló Stadia Pro-előfizetéshez, amely további játékokat tartogat a felhasználók számára. Ezenkívül pedig a Stadia Store-ban vásárolhatunk is címeket, itt válik majd elérhetővé a Cyberpunk 2077 is.

22.
22.
Na kipróbáltam, Sniper Elite 4-gyel es Hitman 2-vel, amit nem hittem el de igaz, hogy egyszer sem akad, egy roccenes se es egybol reagal a kontroller nyomasra,nem lehet eszrevenni kesest, es 60 fps tuti stabilan, de a grafika nem szep, low-mid kb a sniper ami keves...ugy ertem nekem. Ha valaki sose vesz se pc-t se konzolt, de tenykeg nem viszont ezen vegvinne a Cyberpunkot, siman megeri. En viszont inkabb majd akkor ha lesz hozza gepem mert ha kifizetek 21 ezret a jatekra en "fullon" de legalabb highon akarom jatszani, ennyi. Kiprobalni jo volt!
21.
21.
fojesz
#20: Én a hardverkölcsönzést eszköznek tekintem, amire mindenki a saját kompetenciája szerint épít üzletet. Az NVIDIA hardvercég, a vasból akar hasznot, míg a Google szoftvercég - ami egyébként érződik a Stadia kezelőfelületén is. De valóban, ehhez képest a Stadia felhozatala elég gyenge, ez pl. a Microsofttal szemben nagyon kevés lesz.

De ahogy ti is kapargattátok már ezt a dolgot: nem biztos, hogy ez a két szolgáltatás pontosan ugyanarra a célcsoportra lő.
20.
20.
delphijos
#12: Természetesen ha mint platform tulajdonosra tekintünk akkor nem lenne / nincs ezzel gond. De ha mint streaming szolgáltatóra nézünk aki “kölcsönzi” a hw-t, az árnyalja a képet , hogy van olyan szolgáltató aki tényleg kölcsönzi a hw-t, úgy hogy nem várja el hogy a tartalmat is tőle vedd. Én nem mondom hogy patás ördög lenne, de amellett hogy a szolgáltatás pénzbe kerül pofátlanul drága a tartalom, és piszok szegényes. Ez tényleg annak jó, aki semmilyen körülmények között nem akar hw-t ( olyat ami alkalmas a játékra ) és vagy nincs játékgyűjteménye vagy bevállalja hogy bukja ami van. ( vagy legalábbis itt nem tud játszani vele ) Egy új belépőnek persze jó lehet, de amint mondtam a játékkatalógus nagyon szegényes és drága. Tényleg nem tudom ez kinek jó. De biztos van ilyen.
19.
19.
hedzsooo
#14: + Koszontem ezt a kommentet is, ennyivel kell kevesebbet legalabb potyognom ide! :-)
18.
18.
hedzsooo
17.
17.
hedzsooo
#12: Na, 1 olyan osszehasonlitos dolog mar valoban jo otlet szerintem is, vhol csak 1et is tudunk erteni! :-)
16.
16.
crytek
psnowal ellentétben ez legalább eljött
15.
15.
#13: Ezt amúgy hogy kell, mert miután beléptem végment egy beállítás, hogy mi legyen a nevem, stb, és ott a végén azt kínálja fel hogy pro indítása, de nincs olyan hogy mégse vagy most nem?
14.
14.
Zuzmo
Szerintem három dolog miatt szimpatikusabb a többségnek a Geforce now:
1) Most nincs komoly gamer gépe a usernek, de azt gondolja, hogy majd később lesz még és azon tud majd a steames, epices játékokkal játszani, akkor is ha évek múlva sem lesz valójában.
2) Attól fél, hogy bedőlnek ezek a streaming szolgáltatók, viszont a Steam csak nem szűnik meg, mert az már milyen régóta létezik, és ott havi díjat sem kell fizetni.
3) Csak megnézni, hogy RTX-en, hogy néz ki a játék, valamit azon visz végig, de amúgy elvan a gyengébb, régebbi konfigján.
Ezzel szemben a Stadia inkább azt a réteget célozza meg, aki amúgy sem venne számítógépet játékra, és még a konzolokat is drágálja, amik még a nappaliban is foglalják a helyet.
13.
13.
fojesz
#12: Zárójelben: Stadián a Pro-előfizetés és a játékvásárlás két független dolog, dönthetsz úgy, hogy csak játékot veszel.
12.
12.
fojesz
#7: Ahogy Drraco is utalt rá, nincs kapacitásunk arra, hogy minden egyes hírben mindig leírjuk, hogy mi a választék - mi nem így tekintünk erre a formátumra. Ha az anyag kontextusa feltétlenül megkívánja, kitérünk rá, de minimum véleményes, hogy itt ez-e a helyzet.

Komolyan nem értem, miért sokkoló, hogy egy platformtulajdonos megköveteli, hogy a saját boltjában vegyük meg a játékokat (és főleg, hogy miért ő a patás ördög ettől), a PS4-edre sem vehetsz Xbox-játékot, és a Steamen sem aktiválhatod az Epic Games Store-anyagokat. (Azzal nem tudok mit kezdeni, ha valakit ez azért zavar, mert így is túl sok szolgáltatás van a piacon.)

A GeForce Now ebből a szempontból kivétel, más az üzleti modell, mert az NVIDIA nem akar játékokat eladni, de ebben nincs több, és személyes vélemény, de nem gondolom, hogy ez önmagában perdöntő lesz a cloud gaming piacon, mert az átlagjúzer a nap végén ugyanúgy ott van: elő kell fizetni a cloudra, és játékokat kell vennie.

Azt pedig végképp nem akarom, hogy a cikkek végén a szátokba rágjuk, hogy nehogy erre a szarra fizessetek elő, mert van más is. Viszont megígérem, ha készítünk anyagot, amiben a felhős szolgáltatásokat hasonlítjuk össze, még véletlenül sem marad ki a GeForce Now. :)
11.
11.
delphijos
#9: Azért ez nagyon nem ugyanaz. Az hogy a Stadia KIZÁRÓLAG az ott megvett játékokkal használható meg sincs említve a cikkben.És azért ez nagyon nem mindegy. És amúgy meg nincs 213 streaming szolgáltatás....
9.
9.
Drraco
#7: Ezt a logikát követve akkor ha cikkeznek egy RPG-ről, linkeljék oda és említsék meg az összes létező RPG-t, mint alternatíva? Vagy egy Marvel-filmnél az összes szuperhősös filmet? Ez nettó baromság.
8.
8.
hedzsooo
#2: * Es persze ez most epito jellegu kritika akart lenni, nem pedig b@sztatas! Csak nekem az ilyen bantja a szemem a cikkezes/hirezes teren. :)
7.
7.
hedzsooo
#2: "Majd a júzerek döntenek." Hat igen, de szerintem ezert lenne fontos nektek mindig emlekeztetni/felhivni a figyelmet a tobbi lehetseges opciora is, legalabb 1 mondat erejeig. Aztan pl. linkeltek hozza 1 korabbi cikketek, ahol boven olvashato a masik szolgaltato kinalatarol
6.
6.
hedzsooo
#2: Igen, jogos a linkeles, vegulis irtatok a GeForce NOW-rol is.

Csak erdekes, hogy 1 cikkben sehol sem emlitik oket, hogy "NEZD OREG, ITT EGY MASIK ALTERNATIVA IS NEKED" cimmel/utalassal, hogy ha vkinek mar 1 rakas jateka van mar meg Steamen/Epicen,GOGon, akkor ne rohanjon egybol a Google Stadia-ert, hanem felhivni a figyelmet egyuttal a GeForce NOW-ra is.

Igazabol ez az amit hianyolok az ilyen stadias hirekbol de kb. mindenhol egyebkent, nem csak nalatok egyedul, hogy kerekebb legyen az egesz ami elhangzik.
3.
3.
delphijos
#2: Hát ez azért elég ( ehem , hogy is mondjam szépen ) “diplomatikus” komment volt...
2.
2.
fojesz
#1: A GeForce Now-ról is írtunk: https://www.gamekapocs.hu/hir/69388/ios_re_is_becsempeszik_a_geforce_now_t

A Google célja pedig nyilván az, hogy nála vedd meg a játékot, ne a Steamen, ez az üzletpolitikája. Ez önmagában azért nem ördögtől való dolog. :) Az, hogy ezt a GeForce Now hackeli, az egy másik dolog. Majd a júzerek döntenek.
1.
1.
hedzsooo
OK, azt vagom hogy a Stadia nagyon probal nyomulni, itt kint is nyomatjak a reklamokat agyba-fobe, + mindenkit cikkeztetnek magukrol...

DE Fojesz, akkor a Stadiara meg mindig meg kell kulon venni minden cimet mint korabban, igaz?

Szoval pl. ha megvan a jatek nekem mar Steamen v. GOGon, akkor is meg kell vennem kulon meg pluszban Stadiara is telejes aron... Plusz elofizetnem a Stadia szolgaltasara.

Ellenben, az NVidia altali GeFoce NOW-ban jatszhatok a steames, epices, gogos jatekaimmal, ott nem kell kulon is megvasarolnom a jtekot hozza..
Ha jol tudom, a GOG mar irt is rola a GeForce NOW szolgaltatassal kozosen, hogy a Cyberpunk 2077 is jatszhato lesz most 10-tol a GeForce NOW-on, ami szerintem igy fogyaszto baratibb, inkabb errol kellene irni.. Vagy otthon nem megy a GeForce NOW meg, vagy nem olyan jo minosegu otthon, mint a Google Stadia???
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...