A Rogue Squadroné a következő Star Wars-film

  • Írta: szlav
  • 2020. december 11.
  • Cooltúra
Link másolása
Óriási bejelentések érkeztek tegnap éjjel a Lucasfilmtől, összesen tizenegy új Star Wars-film vagy sorozat van jelenleg készülőben. Az összeállításunkból megtudhatjátok, hogy mivel vár ránk a messzi-messzi galaxis.

Nem fognak unatkozni a következő néhány évben a Csillagok háborúja rajongói, a Disney befektetőinek szóló Investor Day eseménye alatt ugyanis Kathleen Kennedy kilenc új Star Wars-történetet jelentett be. Ezzel tehát összesen tizenegy hivatalosan megerősített, készülőben lévő filmről vagy sorozatról tudunk. Fussunk is át rajtuk!

Rogue Squadron

A következő teljes értékű Star Wars-film a legendás pilótacsapat, a Rogue Squadron új nemzedékét követi majd. A filmért a Wonder Woman rendezője, Patty Jenkins felel majd, aki amellett, hogy bizonyított már a látványos, nagy költségvetésű filmek élén, személyesen is kötődik a zsánerhez. Jenkins édesapja ugyanis vadászpilóta volt, így a rendezőnő már kisgyermekkora óta áhítattal tekintett az égi lovagokra. A Rogue Squadron 2023 karácsonyán kerül a mozivászonra.

Taika Waititi filmje

A Thor: Ragnarök és a Jojo Nyuszi rendezőjének nem idegen a Star Wars-univerzum, hiszen neki köszönhetjük a The Mandalorian első szezonjának évadzáró epizódját, illetve ő formálta meg IG-11 karakterét is. Egy ideje azonban már tudjuk, hogy Waititi egy önálló filmprojekttel lett megbízva, ezt pedig most Kathleen Kennedy ismét megerősítette. Az új-zélandi direktor jellegzetes humora biztosan más megvilágításba helyezi majd a galaxist.

Obi-Wan Kenobi

Tavaly augusztusban jelentették be a Kenobi-sorozatot, melynek címszerepét ismét Ewan McGregor újrázza majd. A Deborah Chow (The Mandalorian) által vezényelt széria tíz évvel A Sith-ek bosszúja eseményei után veszi fel a fonalat. Mindez nem újdonság, tegnap éjjel azonban megtudhattuk, hogy Darth Vader is feltűnik majd a sorozatban, akit pedig nem más, mint ismét Hayden Christensen alakít majd.

Ahsoka

A klónok háborújában és a Lázadókban megismert Ahsoka Tano igazi rajongói favorittá nőtte ki magát. Miután Anakin Skywalker tanítványa a The Mandalorian élőszereplős színterén is beköszönt, zöld utat kapott a karakter saját sorozata is, melynek címszerepében ismét Rosario Dawsont láthatjuk majd. Ahsoka limitált (tehát valószínűleg egyévados) történetéért egyébként Jon Favreau és Dave Filoni párosa felel majd.

Rangers of the New Republic

Favreau és Filoni indít egy másik sorozatot is, amelyben az alakulóban lévő Új Köztársaság katonáit követhetjük majd. Ez az új élőszereplős sorozat tehát a Star Wars idővonala szerint a The Mandalorian eseményeivel párhuzamosan fut, a cselekménye egy óriási és látványos eseménnyel zárul majd, a tervek szerint megágyazhat több később érkező történetnek is.

Lando

Egyelőre nem tisztázott, hogy Donald Glover vagy Billy Dee Williams (vagy mindketten!) újrázza-e majd a sármos szerencsejátékos szerepét, arra azonban mérget vehetünk, hogy új fejezettel bővülnek majd a Calrissian-krónikák. A történetért Justin Simien (Dear White People) felel.

Andor

Ismét megerősítést nyert egy korábban már emlegetett produkció. Diego Lunát 2022-ben láthatjuk ismét a kétes múltú lázadó szerepében a Disney Pluson. A Zsivány Egyesből ismert Cassian Andor saját sorozata egy izgalmas kémthrillernek ígérkezik, melyben feltűnik majd Stellan Skarsgard, Adria Arjona, Fiona Shaw, Denise Gough, Kyle Soller és Genevieve O'Reilly is. A szettek már javában épülnek, csekkoljátok le őket a mellékelt videóanyagban - még néhány látványos concept artot is elcsíphettek!

The Acolyte

A nap egyik legrendhagyóbb bejelentése egy mystery-thriller sorozat formájában érkezett. A Végtelen matrojska írója és showrunnere, Leslye Headland áll majd a The Acolyte élén, melynek története egészen a High Republic idejébe repít vissza bennünket. Úgy tűnik, hogy közelebbről is megismerkedhetünk azokkal a titokzatos és sötét erőkkel, amelyek megalapozták a Galaktikus Köztársaság bukását.

The Bad Batch

A klónok háborújának utolsó szezonjában megismerkedhettünk a Bad Batch különcosztagával - olyan klónokkal, akik éppen a különös mutációiknak köszönhetően brillíroznak a csatatéren. A Disney Plusra érkező saját történetük azonban a Birodalom felemelkedése után játszódik, de az eredeti céljuktól megfosztott klónok így is bőven kiveszik majd a részüket az akcióból.

Visions

A Star Wars: Visions is egy igen rendhagyó koncepció, itt ugyanis nem egy koherens sorozatról, hanem egy tízepizódos animegyűjteményről van szó. Elsőre nekünk a Love, Death & Robots vagy éppen az Animátrix jutott eszünkbe az ötlet kapcsán. Akárhogy is legyen, a változatosságért és az új kulturális perspektíváért a világ legsikeresebb japán animestúdiói felelnek majd.

A Droid Story

Elsőre úgy hangzik, hogy az A Droid Story lesz az Industrial Light & Magic következő nagy játszótere, ahol a legendás vizuális effektjeiről ismert stúdió ismét eleresztheti a gyeplőt. Ez az animációs kaland - nem meglepő módon - a Csillagok háborúja droidjairól szól majd, a története során pedig megismerhetünk egy új hőst, akit R2-D2 és C-3PO párosa mentorál. Mindezek hallatán egyetlen szó jut eszünkbe: Gonk!

További Lucasfilm-projektek

A Star Wars-történeteken kívül is készül még egy-két dolog a Lucasfilmnél. Megerősítették például, hogy az ötödik Indiana Jones-film már preprodukciós stádiumban van, 2021 tavaszán indul a forgatás, 2022 júliusában pedig már vászonra is kerülhet Indy következő rodeója - akit egyébként továbbra is Harrison Ford alakít. A rendezői székben James Mangold, a Ford v Ferrari direktora kapott helyet.

Disney Plus-sorozat formájában visszatér a Willow is, Ron Howard 1988-as fantasy filmje. A 2022-re datált széria forgatása márciusban veszi kezdetét, az első rész rendezésért pedig Jon M. Chu (Kőgazdag ázsiaiak) felel. Természetesen a névadó Willow Ufgood szerepében ismét Warwick Davist láthatjuk majd.

Végül pedig érkezik egy vadiúj filmes projekt is, a Children of Blood & Bone, amely az azonos című bestseller regény adaptációja lesz. Tomi Adeyemi története egy fiatal afrikai lányt kalandjait meséli el, aki a varázslattól megfosztott Maji törzs elveszett mágiája után kutat.

22.
22.
Drraco
#21: Jó lett volna, ha van egy ilyen showrunner. Annyi szálra fel lehetett volna építeni ezt a három részt, aminek az elsőben megvolt a felütése. Szólhatott volna a dezertáló Finnről. A senkiből erőhasználóvá váló Reyről. A megcsömörlött Luke-ról. Az új Han Solová előlépő Poe-ról. Az identitását kereső Kylo Renről. Az alapköveket lerakták az összeshez... aztán felhúztak rá egy vályogházat.
21.
21.
delphijos
#19: Pontosan ezt mondom én is. De ez amúgy nem a rendezők dolga lenne, egy olyan ember hiányzott a trilógia mögül mint a sorozatokban a “showrunner”. Milyen lenne ha minden epizódot ( ha más rendezi ) mindenki kompletten a saját íze szerint vinné tovább.... minden sorozat egy katyvasz lenne.... így ez nem trilógia volt, hanem három külön film, de mellette meg mégis próbálták valahogy “összetapasztani”. Ez lett a vége.
20.
20.
Hab
#19: Állítólag JJ felvázolta a trilógiát, még ha részleteiben nem is dolgozta ki. Az Rian Johnson kukázt ezt, majd jött JJ és kukázta Rian általá kitalált dolgokat.
Daisy Ridley azt nyilatkozta, hogy a 9. rész forgatásán se volt eldöntve, hogy ki is lesz Rey... Még a Holiday Special-ben is több következetesség volt.
Ha befejező részben valóban meglépték volna, hogy Rey átáll a sötétoldalra és mondjuk a végén Ben lesz a megmentő, azt tudtam volna díjazni. De a Rey Skywalker olyan szinten felhúzott a végén, mint kevés dolog.
Pedig én még védtem is az előtte lévő részeket...
19.
19.
Drraco
#18: Talán a legnagyobb hiba a trilógiával, hogy nem volt mögötte koncepció. (ha azt nem számoljuk, hogy "Kell egy Star Wars trilógia!"). Már az Ébredő erőnél tudni kellett volna az íróknak, rendezőnek, hogy hová akarják kifuttatni a történetet. De az egész egy nagy katyvasz lett, mindenki bedobálta az ötleteit, amikből egyet sem dolgoztak ki.
18.
18.
Hab
#17: Kylo Ren személyét illetően egyetértek.

Boyega meg csak azért hisztizett, hogy mennyire jelentéktelen nulla karaktert csináltak Finn-ből, és teljesen igaza van. Az Ő sztorijában lett volna potenciál, ehelyett csak egy utánfutó volt. Last Jedi-ban fel kellett volna áldozni akkor már.

Force Awaken nekem is tetszett, akkor is ha copy-paste. Leszámítva R2 időzített ébredését.

Last Jedi-ban voltak értékelhető dolgok: Rey és Kylo közötti kapocs, a remény hogy végre felszámolják a Jedi rendet és kitalálnak valami jobbat. (Szürke Jedikben reménykedtem).
Elsőre nehéz volt elfogadni, hogy Luke milyen lett, de tegyük hozzá a 6. részben kb 20 éves és az ember pár évtized alatt marha sokat tud változni. De legalább ezt a részt még valamennyire tudom értékelni.

Ellenben az utolsóval, ami egy erőltetett rohanás volt. Sokat akart markolni és semmit se fogott meg végül. Az első mozifilm amit nem akarok újranézni. Pedig próbáltam, de fél óra után kikapcsoltam.
17.
17.
Drraco
#16: Kylo Ren szerintem rendben volt. Egy önértékelési zavarokkal küzdő kamasz/fiatal felnőtt, olyan vérvonallal, mint Leia, Han Solo, Luke, mint legfőbb jó, és Darth Vader, mint legfőbb gonosz. És középen ott állt ez a se nem jóképű, se nem túl okos hapsi, aki fel akart nőni.... valamihez. Akit valószínűleg "az életben" ugyanúgy kiröhögtek, mint a mozinézők. Csak aztán, mint az összes szálat a trilógiában, ezt sem dolgozták ki sehová.
16.
16.
Guba32
Darth Vader badass volt,Palpatine is egy igazi rohadék,Darth Maulnak is volt tekintélye.
Kylo Ren miatt meg nem hallottam a szöveget a moziban úgy röhögtek...Ez a gonosz?!
Na kész...Aztán jött a többi nyomi....
Kb. mint a Piedone filmben a dagadt bűnöző,aki azon élvezkedett,hogy felgáncsolta a pincért...:)
15.
15.
Nate Hope
#7: Az a baj, hogy anno a Disney többek közt azért kaszálta el a régi kánon, mert rengeteg következetlenség volt benne, meg mert új csapásvonalat akart, erre kezdenek ők is szép lassan ugyanabba a hibába esni. Egyrészt, ahogy tágítják az univerzumot, egyre jobban sántít az egész, másrészt új ötletek helyett folyamatosan a régi kánonból táplálkoznak.
11.
11.
delphijos
#10: Ja. A 2. meg a 3. Trilógia között meg Dunát lehetett velük rekeszteni , de mégis Rey-nek kellett “egyedül” csinálni mindent.... mire dolog lett volna, mind eltűnt.
10.
10.
Ooorky
#7: Meg lassan kiderül, hogy a klasszikus Star Wars alatt is hemzsegtek az erőhasználók csak vmiért mindig máshol voltak.
9.
9.
delphijos
#7: Az új trilógia baja is a koherencia hiánya volt főleg. Olyan mintha minden különálló projekt azt csinálna amit akar, és nincs semmi koordináció.
8.
8.
Drraco
Remélem, Boyega szerepel valamelyik projektben, különben megint hallgathatjuk vagy öt évig a hisztit az elnyomásáról.
7.
7.
delphijos
#5: Igen, csak engem meg zavar már hogy abba az “idő szakaszba” amikor a filmek játszódnak, próbálnak mindenhova beleszuszakolni valami jedi “félét”, aki addig sehol nem volt.Nekem nagyon nem jön be, hogy ha van fél óra “lyuk” a filmek közötti idő vonalban, ott hirtelen felbukkan egy jedi...

De pl. olyan ismert is mint Ashoka pl. hol volt akkor az új trilógia alatt ? Az egész univerzum koherenciája teljesen szétesett.
6.
6.
hoaw
Megkaptam a Disneytől a legszebb karácsonyi ajándékot. Nem szerepel a bejelentett projektekben Ruin Johnson, úgyhogy köszönöm.
5.
5.
Tokodboy
#4: Kenobyt várom, abban legalább jedik lesznek.
Akárki akármit mond a sw egyenlő az erőhasználókkal hívják őket bárminek,(jedi, sith, vagy akármi).
4.
4.
Tokodboy
Elmennek a p*csába!!!!
A tököm tele volt az új trilógia alatt azzal, hogy a játékidő felében a lázadokat mutatták.
Sokkal jobb és tartalmasabb lett volna, ha azokat a részeket kihagyják és helyette fókuszálnak másra.
Elégszer láttam őket, egyáltalán nem vagyok kiváncsi rájuk.
A zsivány egyes is borzasztó volt, 0 téttel, 0 hangulattal.
Egyedül a végén a pár másodperc ért valamit és mutatott egy kis staw wars hangulatot.
A soloról meg ne is beszéljünk.......
Nem a múltban kellene már élniük.
Új dolgokat akarok!
3.
3.
manderel
Egyelőre Waititi filmje (az ő munkásságát nagyon csípem), és az Kenobi sorozat érdekel.
Aztán majd kiderül a többiből mi sül ki.
2.
2.
Mortis
hát ,ezek közül csak az Acolyte mozgat meg egy kicsit is. Az Ahsoka sorozat legalább valami újat is mondhat, de a többi unalmas maszturbatorikus-fanservice dögvész.
1.
1.
Ooorky
Ránézésre egyedül a Lando érdekelt volna, de az író munkásságát elnézve, egy távoli multikulti galaxis lesz belőle, amiben az összes gonosz fehér.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...