Cyberpunk 2077 - konzolon visszatérítik az árát

  • Írta: Baloo
  • 2020. december 14.
  • Hír
Miután a Cyberpunk 2077 előző generációs konzolokra készült verziója elég komoly problémákkal került az áruházakba, néhány felhasználó arról számolt be a Redditen, hogy mind a Sony, mind a Microsoft visszatérítette a vásárlásának az összegét.

Múlt héten hosszas várakozás után végre megjelent a CD Projekt RED szerepjátéka, a Cyberpunk 2077, ami sajnos az előző generációs konzolokon - főleg az alapgépeken - igen komoly bugokkal, valamint teljesítménybeli problémákkal küzd. Ezért érthető módon sok konzolos játékos szeretné visszakapni a játékért kiadott pénzét, ami elől, úgy látszik, nem zárkózik el sem a Sony, sem a Microsoft.

Egyes felhasználók ugyanis arról számoltak be a Redditen, hogy miután panaszt tettek, a Sony visszautalta nekik a a pénzüket, a Cyberpunk 2077 pedig a mentésekkel együtt eltűnt a könyvtárukból. Külön érdekesség, hogy az egyik felhasználó elmondása szerint a Sony panasszal fordult a CD Projekthez a játék minőségével kapcsolatban, amiből akár még komolyabb kártérítési ügy is kerekedhet, már amennyiben van valóságalapja a történetnek.

A Sony mellett egyébként a Microsoft is visszatérítette egyes panasszal élő játékosoknak a Cyberpunk 2077 árát, illetve a Steamen is sikerült valakinek a második nekifutásra visszakapnia a pénzét - annak ellenére is, hogy már több mint nyolc órát játszott a játékkal.

Update! Azóta egy Twitter-üzenetben hivatalosan is bocsánatot kért a CD Projekt RED a játék konzolos verzióját illetően, és mindenkinek visszatérítik a vásárlását, aki nem elégedett az RPG jelenlegi állapotával - valamint azt is megígérték, hogy februárra kijavítják a Cyberpunk 2077 konzolos kiadásának összes prominens hibáját.

278.
KKola
#246: Már mondtam neked fogd meg magad aztán menjel játszani a játékkal közben a fejlesztőkre is lehet nyáladzani nyugi elnézzük neked, hogy ennyire rá vagy izgulva kis fanboy, csak ne játszd már az eszedet itt
272.
Caleon
Meghaltam és utána jó volt, szóval ez is egy bug. Lol.
267.
Caleon
SPOILER jellegű:
Az egyik főküldetés után a karakterem rosszabbul lett, ami abban jelenik meg, hogy a kép néha bevibrál, mintha rossz tévén játszanék. Tudom, ez a V mentális állapotát akarja visszaadni, de borzasztó idegesítő! Elmúlik a közeljövőben egy küldetéstől? Mert ha nem, akkor ez így borzasztóan sz*r lesz.
263.
Fata Morgana
Itt egy korrekt teszt (szerintem) a játékról.

https://www.youtube.com/watch?v=jrEdwCIvr8I
252.
SLi
végigvittem egyet nomad kezdéssel is, tartom amit írtam, bizonyos tekintetben mindenki előtt járnak, másokban meg kínos a lemaradás, bugokkal 7, anélkül egy erős 8-as a játék, bugok ellenére is azt mondom hülye aki kihagyja, bőven az idei jobb játékok közé tartozik.
250.
Mortis
na, itt egy kifejezett negatív videó, amiben éppenséggel nem csak a portok minőségét nehezémnyezik: https://www.youtube.com/watch?v=bexA1Oolp0k
249.
DragonBleacPiece
#246: hát, nekem nincs meg a játék, se pénzem rá jelenleg a ps 4 prómra (járvány, kiadások stb), de a zenéit hallgatom egésznap miközben mást csinálok, és inspirált maga a játék is hogy elolvassak pár jó sci-fit, pl a neuromancert, és az álmodnak-e az androidok elektromos bárányokrólt (bladerunner :D )
247.
delphijos
#246: Egyetértek, már én is írtam hogy egy ideje csak a fingot reszeljük. Volt pár kommentem, de én igazából nem vagyok mérges, mert annyi elmaradások von, hogy úgyis csak az SX verziót terveztem megvenni. Ja, és utálom magamat, de pl. a XIII Remake meg baromira bejön. Pedig mindenki gyalázza. De nem nagyon érdekel. :D
246.
Neotechtr
Összegezzük, hogy mit tudtunk meg.

-A játékot amúgy jónak tartják az emberek
-Az emberek nagy része szerint a CD átverte a PS4 és Xbox One felhasználókat
-Bár a pénzt visszaadják és a játék magában is előre kompatibilis plusz díj nélkül

Sok hozzászólást megszívleltem (titokban, magamban), de valamelyikeket csak kiröhögtem és persze volt olyan, ami felhúzott... De amúgy már a könyökömön jön ki, hogy az emberek csak vitáznak a játékról. Azé egy gamer oldalon amúgy, ha nem is minden nap, reggeltől estig, de néha annyira jó lenne már, kedves gyerekek, pozitív, vagy ilyen-olyan játékélményekről is mesélni... A zenéről, ami belemegy a füleden keresztül az agyadba. Egy jó helyszínről, vagy valamiről, ami érdekes és nem spoiler.

Kár, hogy ez marha nehéz.
239.
godach
#238: Rohadjon meg az autocorrect. Remélem azért érthető volt mások számára.
Anemjónak hiába írnám le szóról szóra akkor se értené
234.
godach
#232: Szerintem hiába magyarázd nekik...
226.
KKola
#214: Te csak halgassál te hazug ember, pont te aki itt magyarázott a ps3as Gtaról úgy, hogy nekem megvan a mai napig és saját magam cáfolom azokat amiket leírtál ennyit ér a te nagy szavad pc Huszár helyedbe mennék bujdokolni Night Cityben a gamer pcn a flegma suttyó Pc Matyi stilusoddal együtt.
215.
Drraco
#212: Nagyon korrekt lett a hozzáállásod a témában, tisztelet érte. Emlékszem, a megjelenés előtt te voltál az egyik, aki harciasan védte az "Évtizedjátéka-hype-ot", néha már-már idegesítően. Szóval átérzem, milyen csalódott lehetsz most. Ennek ellenére nem taposod sárba, nem őrjöngsz, de nem is próbálod önigazolóan takargatni a valóságot. Respect!
214.
Neotechtr
#188: Az ellenállók csapata van oda, hogy szebb a gta5, nem ő.
212.
Pistons1990
#205: Oké hogy addig ülnek a pénzemen amig nem javitják, de nem tartott a fejemhez senki fegyvert. Az aki első nap képes megvenni bármilyen játékot az valamilyen szinten rajong érte. Én a játékért most is ugyan ugy rajongok. Én nem tartozom azok táborába akik eldobják a játékot mert a fejlesztők hazudtak. Mit nyernék el vele saját magam fosztanam meg egy jó játék élmenytől. -:) februárig játszom mással. -:)
210.
atroll1
https://telex.hu/szorakozas/2020/12/15/cyberpunk-2077-kritika-cd-projekt-red
205.
godach
#203: Látod. És addig ülnek a pénzeden. Nem a Cdpr játékfejlesztőktől sajnálom, akiken látszik hogy szívüket, lelküket megpróbálták beletenni. Azoktól, akik meghozták a döntést és ha most ezt lenyelitek, akkor talán legközelebb azzal a játékkal teszik ezt meg, amit én is éveken keresztül várnék.
204.
delphijos
#169: “vagy a leggyengébb láncszemet adja ki erősebb gépekre egy pár csilli-villi plusz effekttel, vagy csinál egy jó játékot facelift konzolokra, új konzolokra és PC-re (5/7 platform)”

Basszus, itt ez a fő gond. Nem az van hogy 2 hete kezdték összedobni pc-n “mindent bele” alapon, és utána nem ment konzolon. Hanem amikor elkezdték csinálni, még facelift konzolok se voltak. Kb. akkor jött ki a mostani prevgen. Látták mit tud. Akkor kellett volna lefektetni az alapokat hogy komplexitásban, látványban meddig lehet elmenni. Vagy már akkor csak PC-ről beszélni. Főleg ne keverjük már ide a mostani konzolokat.

Mindig megy az exkluzív tartalmak savazása, de ez a MULTIPLATFORM fejlesztés. Nem csak előnyök vannak.... Olyat kell csinálni amit mind elbír, több fronton tesztelés, kompromisszum, kompromisszum hátán. Mindig azt mondom hogy attól önmagában nem lesz jó egy játék hogy exkluzív, de igenis a fentieken lehet időt, pénzt spórolni, ami jó esetben mehet a játékra.
203.
Pistons1990
#201: Én már megvettem. -:) játszottam is vele. De ez igy ebben a formában sajnos felejtős. Ezért irtam hogy február mert a héten jön egy patch. Aztan január illetve februárban 2 nagyobb. Amugy a játék nagyon durva..a küldetések, a karakterek. Minden nagyon bejőn. Én nagyon rá voltam pörögve a játékra -:) a játákban nem csalodtam. Kicsit sem hozza azt amit vártam. A Cd project-ben csalodtam nagyot. Az biztos hogy arra a szintre felfogják tudni huzni a játékot hogy nekem jó legyen aztán hogy kinek mi a jó. Az megint más. -:) ez a játék anyira összetett minden szempontból hogy a ps4 ide már kevés ezért irtam hogy minimum a 30 fps. Meg kicsit jobb AI. Aztán csókolom. -:)
201.
godach
#200: De te már megvetted, vagy februárban fogod?
184.
KKola
#176: Na ne hazudj én anno 2013ban elő rendeltem a játékot ps3ra tökéletesen futott, havernak 360ra volt meg arról beszéltünk, mennyire jól néz ki, a mai napig ahhoz képest, hogy egy 14 éves konzolok fut remekül néz ki, megnézném egy 14 éves pc-n hogy bírod működésre te zseni :).
182.
Ps fanboy
Azt hiszem egyszer a TLoU 2 körüli feneketlen hiszti idejében mintha mondtam volna, hogy a Cyberpunk-ra is ez a sors vár majd. Persze itt most van is oka, de azért akkor is...
180.
Neotechtr
#176: Ha 20 másodpercet megnézel belőle mindjárt látszik, hogy ugyan az a felbontás és framerate van a CP-nál PS4-en, de két generációval jobb a grafika. Ráadásul a screen space reflections jobb minőségűre van állítva PS4-en, mint nekem most PC-n.
178.
KKola
Mit törlitek ki a kommentet ? Talán hazudtam benne? Nézze meg bárki a RDR 2 vagy a Sekiro alatt mennyi sírás ment a pc-sek részéről olyan minimális hibák miatt amik a konzol verzióknál hónapokig fent állnak, legalább ne legyen már ez az ész játszás itt. Néhány pc játékos idejön és megmondja, hogy azért mert nekik jól fut a játék az összes többi konzolos akiknek játszhatatlan de olyan szinten játszhatatlan amire eddi nem volt példa kb. úgy, hogy ezek a konzolok voltak a célplatformok 8 évig azt mondják erre, hogy hát így jártál és sértegetik őket, pont ők? Mi ez az undorító mentalitás itt vicc olvasni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...