The Sinking City - visszatér a digitális boltokba

  • Írta: gorien
  • 2021. január 6.
  • Hír
Link másolása
Miután tavaly nyáron jogi viszály következtében lekerült a legtöbb digitális áruház polcairól a The Sinking City, hamarosan visszatér oda. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy a jogdíjak körüli csatának vége van.

A Sherlock Holmes-játékokon edződött Frogwares két éve dobta piacra a lovecrafti kozmikus horrorból merítő The Sinking Cityt, ami tavaly augusztusban váratlanul eltűnt a legtöbb digitális boltból. A lépés hátterében egyebek mellett jogdíjvita is áll: az ukrán fejlesztőcsapat állítása szerint a Nacon kiadó (a néhai Bigben Interactive) több mint egymillió eurónyi jogdíjat nem fizetett ki nekik.

A Frogwares válaszként szerződést bontott a kiadóval, aminek következtében kikerült a boltok kínálatából a játék. A Nacon azonban most közleményben tudatta, hogy a The Sinking City újra megvásárolható lesz: a Microsoft Store-ban máris megvehető Xbox One-ra, Steamre és PlayStation 4-re pedig később tér vissza.

A Párizsi Ítélőtábla ugyanis úgy ítélte meg tavaly októberben, hogy a Frogwares szerződésbontása jogtalan volt, annak hatálya érvényes, és felszólították a fejlesztőket, hogy tartózkodjanak a további jogsértéstől. A szerződés tehát újra él (ezért is válik újra árusíthatóvá a játék), egészen addig, míg le nem jár, vagy amíg meg nem állapítja a bíróság, hogy a Nacon tényleg megsértette az abban foglaltakat.

30.
30.
delphijos
#24: Amúgy én egyetértek ezzel. Persze, nem mondom hogy nincs vele így is “meló”, de szerintem is ha az ember pénzt ad egy játékért ( és akkor már azért meg is nézi hogy mire adja ki ) azért azt valahogy jobban megbecsüli. Egy ingyen cuccot az ember sokkal könnyebben dob ki “azonnal” ha kicsit is nem tetszik... plusz ott van a bőség zavara is. Kicsit olyan mint a partnerkereső appok. Ha látod hogy mekkora a “választék”, akkor sokkal könnyebben “dobsz” valakit, ha akár valami apróság nem tetszik...
28.
28.
A Pulyka
#23: Angol tudas mindenkepp szukseges, kulonben fingod nem lesz rola hova kell menned, vagy mit kell csinalnod.
A lovoldozes meg a kozelharc elsore idegesito, de szokhato.
A hangulat vegig rendben van, es ha szereted a nyomozgatast, meg a lovecraft jatekokat, szerintem nyugodtan tegyel egy probat vele.
27.
27.
Ps fanboy
#25: Néha amúgy az az érzésem, hogy talán néha kicsit kiforgatjuk "szegény" Crytek szavait.
26.
26.
crytek
#25: Fő platformom a pc... Oda is van game pass... Ha nincs pc game pass 300 ért megyek nézni GPU-t ha ott sincs akkor nem veszek... kb 2-3 heteket kell várni és valamelyiken visszatérő akció lesz és engedi megvenni. Ha lejár kezdödik ez előről..most pl decemberen a pc game pass járt le és jött cserébe a 300ft/3 hó GPU (továbbra is az egyetlen db létező ms fiokommal)

És ahogy ígértem számomra ez volt a 2020 "gaming"

Black The Fall (acsimaxolva)
Unravel 1
Black Mesa
Wolfenstein 2 (game pass)
Wolfenstein Youngblood (game pass)
A Plague Tale: Innocence (acsimaxolva game pass)
Trough the Woods (acsimaxolva)
Superhot
Metro Exodus (Game pass) 2x is egymás után kegyetlen jó game. Amint meglesz steamre bundle miatt ismét kap 2 végigjátszást ott is)
The Old City Leviathan
Warstone TD
Titanfall 2
Old Mans Journey (acsimax game pass)
The Gardens Between (acsimax game pass)
Rage 2
The Fidelio Incident (magyarítás tesztelése miatt. Korábban már végigvittem)
Get Even
The Park (2x magyarítás tesztelése miatt.Korábban már végigvittem)
The Walking Evil
6120
Halo Wars (game pass)
Resident Evil 7 (game pass)
New Super Lucky Tale (game pass)
Morkredd (game pass)
Halo Reach (game pass)
Deliver Us The Moon
Inside (acsimax)
We Happy Few-ba beletettem 12 órát de egy save slot törtlése közben mindent törölt... (nesze neked felhő mentés...)
Yoka Laylee and The Impossible ... rámondom hogy végigvittem de a fő boss kifogott rajta.
25.
25.
#24: Hát ha úgy nézed megdolgozik érte, mert vélhetőleg a sok eladást is menedzselni kell. Azért mondtam, hogy szerintem neki az nagyobb örömet szerez, mint játszani. Amúgy engem ez még csak nem is zavar, vagy idegesít, hát teljesen az ő dolga. Én viszont tudom, hogy nem regelnék külön minden hónapban egy ezrediket a game pass miatt sem. Vagy nem tudom hogy nyomja, de mindegy is.
24.
24.
Ps fanboy
#22: "Nekem ezek semmit nem érnek"

Persze hogy nem, mivel nem dolgoztál meg érte, hogy megszerezd. Pont annyit ér amennyit invesztáltál bele. Persze csak szigorúan anyagi értelemben értve, mivel eszmei értékekről gondolom nálad nem beszélhetünk.
23.
23.
Gerhman
Nagyon bejön a hangulata. Aki játszott vele ajánlaná?
22.
22.
crytek
#21: Ami érdekel behuzom, csak azt huzom be, ami nem érdekel eladom mivel abból lesz a többi ingyen. Én nem emelek ezeknek szobrot meg nem építek köré egy vallást mint egyesek teszik. Nekem ezek semmit nem érnek mivel ingyen voltak. Nem fogok eret vágni ha a ~2300dbos game palettám 70%-a soha nem lesz tolva..
És igen vann retek szar játékok amikkel tolom és toltam mert én ezeket egy kép alapján látom horror vagy fps és kell. Aztán ha kiderül egy 10 perces fake game nagy cucc ingyen volt hova szarjak?
21.
21.
Ps fanboy
#20: Most erre megkérdezhetném, hogy akkor miért csinálsz mindig úgy, mint aki alig várja, hogy játszhasson egy adott game-el, amit szokásos módon ingyé behúzott? Mintha érdekelne az a sok szar amihez hozzájutottál, pedig szemmel láthatóan csak a birtoklási vágyaidat csillapítod velük, no persze lehetőleg ingyen, hisz akkor nincs extázis. Engem mondjuk nem zavar, én simán tovább tudok görgetni az ilyen megnyilvánulásokon, amiket komment formában ide bigyesztesz.
20.
20.
crytek
#19: Időm lenne de valahogy már nem vonz annyira mint régen.

Most is dec 10től január 5ig otthon voltam. És inkpább sorozatoztam filmeztem. Yoka Laylee Impossible vel toltam 1x órát, de sajnos nekem az valóban impossible mert a finélé pályát 31%-nál nem tudom tovább vinni elfogynak a méhek..
16.
16.
crytek
#13: Középsuliba amikor csak az volt a tanulás hogy gyorsan irtam puskát doga napokra na akkor volt játszás. Ez a warezos korszakban volt még nagyon régen. Akkor kb hetente 5-10 játékot vittem végig. Szinte versenyt csináltam ahogy kijött 2 napra rá már a stopperrel mért gamtimeot beirtam a forumba és toltam is a következőt.

Most meg hogy évente kb alsó hangon 200 EREDETI játékhoz hozzájutok jó ha 20 játékok végigviszek egy év alatt amiből 10 kb 2 órás se...
Ha meloból hazaérek berakom a kemény végigjátszott játékok listáját
13.
13.
#12: Ez amiről mesélsz eléggé foglalkozós. Bár nem mondok semmit, hiszen a pénzért mindig meg kellett dolgozni, nem igaz? Neked talán kevésbé a játék a hobbid, mint a mikromenedzsment.
12.
12.
crytek
#10: Igen ingyen. 12db game attól függ milyen kupont/ akciót adott a humble 12/9/8/ vagy most pl 6$

Nos ha neked a 12ből csak 3 kell megtartod 9et eladod beszerzési áron / felett és lett ingyen game + kerestél is.
Mostani januáriból 4 game lett megtartva ami ingyen lett ezen felül lett 2$ bevételem ami pl egy fanatical bundleból megint nulláz valami játékot...
Gondolod majd fizetek steam játékért mikor ingyen adják :)
11.
11.
#9: Jaj, Boris 72! :)

Elnéztelek, azt hittem Ultimate írt :) Miért van mindenkinek A-val kezdődő neve?

Mi van veled, mit tolsz mostanában? Végeztél a CP7022-vel?
9.
9.
#7: Nem. Ha érdekel most éppen pörkölt+tarhonya+gyöngyhagyma megy a fejembe.
8.
8.
crytek
#6: Humble Choice = ingyen game

Szerinted engem mennyire érdekel hogy soha nem lesz tolva egy cím? Nem a szent grált hagyom ki szóval teszek rá. Nem mellesleg ezt tolnám mert videók alapján érdekes.
7.
7.
ABorealis27
#6: Az elmúlt fél órás kommentjeid alapján kérdezem, perpillanat részeg vagy?
6.
6.
#5: Nem próbáltam, de állítólag nem az a kifejezetten nagyszerű cucc és kb Nintendo 64 szinten van. Megveszed az ilyesmit gyűjtés szempontjából, vagy csak letöltöd? Bár végül is mindegy, mert játszani nem hinném, hogy akarnál vele. Persze gyűjteni lehet. Én a magam részéről először gyűjtöttem az ilyen humble címeket, de később rájöttem, hogy nekem még azt a kb 300 forintot sem érik meg. Csak hosszabb lesz tőle a lista Steam-en és játszani vélhetőleg soha nem játszanék vele. De azt sem hiszem, hogy te játszanál vele. Szóval?
5.
5.
crytek
Na akkor gyorsan humble choiceba vele amíg megint le nem veszik :)
1.
1.
suresz
Én anno megvettem preimer napján! Jó játék, ajánlom mindenkinek! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...