Intelligensebb NPC-kkel jöhet a következő GTA

  • Írta: Baloo
  • 2021. január 21.
  • Hír
Link másolása
Érdekes szabadalmat nyújtott be a közelmúltban a Take-Two Interactive és a Rockstar, ami révén, bár hivatalosan nincs kimondva, nehéz nem a következő Grand Theft Auto-játékra asszociálni.

A Grand Theft Auto VI létezését továbbra sem erősítette meg a Rockstar North, de elnézve az előző részek sikereit, joggal feltételezhetjük - és a pletykák is erről szólnak -, hogy már nagyban készül a számozott hatodik epizód a következő generációs konzolokra. Sajnos konkrét információkról ezúttal sem tudunk beszámolni a csapat következő projektével kapcsolatban, azonban az alábbi szabadalomról érdemes említést tenni, amit még októberben nyújtott be a Take-Two.

A szóban forgó szabadalom a hangzatos "System and Method for Virtual Navigation in a Gaming Environment" elnevezést kapta, ami a gyakorlatban azért lenne felelős, hogy sokkal élethűbbé tegye az NPC-k viselkedését a játékokban. A technológia a gyalogosok reakciói mellett például az autósokat is változatosabb vezetési megoldásokkal ruházná fel.

Természetesen a szabadom nem említi, hogy a technológia a GTA VI-ban köszönne vissza, de egyrészt szerzőként a Rockstar North technikai vezetője, David Hynd, illetve a vezető AI-programozó, Simon Parr vannak megjelölve, illetve autós üldözésről is szó esik benne. Ezek fényében pedig nehéz nem arra gondolni, hogy a következő GTA intelligensebb NPC-kkel érkezhet, vagy esetleg egy frissítés formájában a technológia bekerül majd a GTA V online szekciójába.

8.
8.
GemForge
#1: Há! De vicces gyerek vagy!
6.
6.
Anti4730
Csak jojjon vegre, es nagyon remelem nem megint az otvar otodik reszrol van szo..
4.
4.
GAMEROD
Már 6 éve a GTA6-ról esik szó hogy ilyen lesz meg olyan lesz, itt játszódik, ott játszódik azóta se derült ki semmi.
3.
3.
Gerzson95
#1: Nálam ott érne véget a gta sorozat.
1.
1.
Rókalesőcipő
Az mekkora lenne már ha kiderülne, hogy egy sci-fi cyberpunk GTA lesz. R* a CDPR-nek: Figyelj és tanulj!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...