HWSW: Analóg gamer billentyűzet a Razertől

  • Írta: fojesz
  • 2021. február 7.
  • Hardver
A napokban bemutatkozott Huntsman V2 Analog a kapcsolók végállásai mellett a köztes állapotok rögzítésére is képes - írja nagytestvérünk, a HWSW. Szerencsére már a premierre sem kell sokat várnunk.

Analóg optikai kapcsolókkal felszerelt gamer billentyűzetet mutatott be a Razer: a gyártó Huntsman-sorozatát bővítő Razer Huntsman V2 Analog modell nem csak a billentyűk végállásai között tud különbséget tenni (azaz hogy a felhasználó éppen lenyomja-e az adott gombot), de a billentyűút köztes állapotait is rögzíteni tudja, azokhoz igény szerint akár különböző funkciókat rendelve.

Az optikai kapcsolókban található szenzorokkal a billentyűzet a kapcsolón áthaladó infravörös fény mennyiségét mérve állapítja meg, hogy az adott billentyű épp mennyire van lenyomva. A megoldásnak hála az egyébként 3,5 milliméteres billentyűút "lerövidíthető" és már igény szerint az adott gombot 1,5 milliméterre lenyomva is regisztrálható a leütés - de akár arra is lehetőség van, hogy a klaviatúra billentyűi más-más funkciót lássanak el a másfél, illetve a 3,5 milliméteres lenyomás után. Ez a játékokban kifejezetten hasznos lehet, az FPS címekben például a futás és a séta közötti váltáshoz.

Cserébe az új Huntsman nem lesz olcsó mulatság - további részletek a HWSW cikkében!

10.
Heldengeist
#7: Ott követed el a hibát, hogy nem használsz reklámblokkolót.
8.
Ooorky
#7: https://i.imgur.com/XSWK9Ak.png
7.
godach
Nem tudom, hol írtam mobilt de ha mégis akkor hibáztam.
PC felület zavaró...nagyon
https://i.imgur.com/GvdxrJa.png
6.
patka21991
#4: Nekem mobilon nem jön fel semmilyen reklám, pedig nem használok semmilyen adblockert.
5.
Ooorky
#4: Milyen reklám, hol?
4.
godach
Apró megjegyzés:
Lehet csak nekem van most olyan kedvem, hogy az ingerküszöböm elvékonyodott de ez a The Last Of US 2 reklám, olyan szinten kényelmetlen már, hogy komolyan elgondolkoztam egy blokkoló programon, amit évek óta nem használok már.
A minap betoltátok olyan helyre, ahol mindig a legnépszerűbb hozzászólások voltak (és már az is bosszantó volt) viszont most a főcím felett, alatt is ott van tehát egy görgetésig nem látni semmit csak két TLOUS reklámot és egy tesztnek a címét. Iszonyatosan lehangoló, hogy ennyire erőszakosan raktok valamit ide. Értem én, hogy kell a pénz de ennél lentebb már csak a GameStar-os felugró ablak van, amikor fellöki a Canesten kenőcsöt :/ amit nem tudsz kinyomni csak 5 másodperc múlva.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...