Rainbow Six: Siege - mi vár ránk idén?

  • Írta: szlav
  • 2021. február 22.
  • Letöltés
Link másolása
A Rainbow Six: Siege lassan már a hatodik évét tapossa, de a Ubisoft idén is rengeteg újdonsággal turbózza fel a népszerű taktikai lövöldét. Első körben egy új támadó operátor és egy átdolgozott térkép érkezik.

A franciák tartják magukat a korábbi ígéreteikhez, így ahelyett, hogy folytatást készítenének a Rainbow Six: Siegehez, az új generációban is azon dolgoznak, hogy nagyobbá és tökéletesebbé varázsolják az óriási rajongótábornak örvendő játékukat. Ennek jegyében a franchise lassacskán továbblép a komoly, valósághű terrorelhárítós alapjaitól, hogy nagyobb hangsúlyt fektessen a sokféle érdekes operátorára és a játék körül kialakult esport-szcénára.

Játékmeneti újdonságok terén idén nagyobb figyelmet kapnak majd a támadók, hiszen a tapasztalat azt mutatja, hogy a Siege életciklusának ezen pontján a játék gyakran előnyt ad a tapasztalt védőcsapatoknak. Ennek jegyében számos balanszfrissítésre és térképátszabásra számíthatunk, illetve a későbbiekben a halott támadók ismét irányításuk alá vehetik majd a korábban ledobott drónjaikat, így infózva a még élő társaiknak.

Az év során egyébként négy szezonra számíthatunk, így a Border nevű pályát reworkölő és az új operátort, Florest bemutató Crimson Heist csak a kezdet. Az idei második szezon során egy újabb operátor érkezik majd a Nakoda Nation soraiból, és átszabják a Favelát is. Ezek után egy horvát operátor erősíti majd a játék névsorát, és újabb térképek kapnak ráncfelvarrást. Az év végét az Outback reworkje zárja majd, melyhez egy ír származású operátor is dukál. Természetesen a már meglévő hősök is kapnak némi szeretetet: új fegyvereket és képességeket kap az év során Mira, Fuze, Finka és Maestro is.

Mindez persze még odébb van, érdemes egyelőre a Crimson Heist új üdvöskéjére, Floresre fókuszálnunk. Ahogy azt a fenti bemutatóban is láthattuk, az argentin operátor egy robbanó drónnal teszi könnyebbé a támadók életét. Habár a megerősített falfelületeket nem üthetjük át ezzel a szerkezettel, a robbanás több, mint elég ahhoz, hogy elpusztítsuk a védők eszközeit, vagy éppen az operátorokat magukat, ha nem elég gyorsak ahhoz, hogy elfussanak a detonáció elől.

Flores a Crimson Heist szezonbérletének élén, március 16-án csatlakozik a játékhoz, két héttel később pedig hagyományos módon is megvásárolhatjuk majd őt.

17.
17.
JohnSpartan
#16: Helyesen beszélsz! Ott a pont! Majd lehet hogy új generáción neki ülök megint játszani vele. Úgy is átviszik arra is... Addig meg marad az Apex.
16.
16.
LGHDTV+
#15: Nem mondtam hogy ez az egyetlen játék amit folyamatosan frissítenek évek óta. CSGOt fel is hoztam példának. Ha te megvetted a Sieget megjelenéskor és 4 évig rendszeresen játszottad, anélkül hogy bármi extrát kellett volna fizetned és minden kontentet így is megkaptál, akkor neked megérte megvenni. Most már meguntad/kiégtél belőle, ez van, majd kipróbálod 1 év múlva, hátha jobb lett.

De pont ezért jó ez a modell, mert ha találsz egy játékot ami neked tetszik, legyen az Siege, Apex, CSGO vagy bármi más. Évekig tudod játszani anélkül hogy költenél az MTXre. És nem is kell évente új játékot venned ami sokszor még bugosabb mint az elődje, és mire játszhatóra patchelik, már jön az új rész. Jelenleg steamen a siege a a tizedik helyen van, és gondolom ebben a Uplayes játékosok még nincsenek benne. Még ott a konzolosok is, szóval azért naponta több mint 100k ember játszik vele, addig gondolom a ubisoftnak is jobban megéri, mert patchelni a meglévő játékot (vagy ha megfelel a játékosoknak úgy ahogy van akkor nem patchelni) biztos olcsóbb mint nulláról új játékot fejleszteni.

A sok 10 éves majd apuci pénzéből eltartja a ubisoftot évekig, én meg játszom extra költség nélkül.
15.
15.
JohnSpartan
#13: Az mind rendben van hogy hosszú távra terveznek meg hogy 3 havonta jön valami frissítés. De pont az zavar engem hogy ha ennyit "foglalkoznak" vele akkor miért van még ennyi bug, glitch, súlytalan karakterek, és még sok más amit egy 300 órás felhasználó nem lát. Mondhatom azt szerintem nyugodtan hogy a kisújjamban van az egész játék mert, ki lett platinázva, mindent megszereztem amit lehet, minden karakter megvolt (az újjakat kivéve mert már több mint 1 éve nem néztem felé 1 alkalom kivételével), minden pályát töviről hegyire ismertem, és nagyon nagyon nagyon sokat játszottam vele... talán ezért is zavar annyira mert úgy érzem hogy a szemembe köptek. És nem ez az eggyetlen játék amit frissítenek egyfolytában... Ott az Apex pl! Amióta nem R6-ozok az pereg ha lövöldére vágyom. Nyilván nem ugyan az a két kategoria a 2 game de sokkal jobb jàtékélményt tud nyujtani már mint az új R6. És még ingyenes is... XD a kiegeket meg szépen ki lehet farmolni (1x vettem season passt 3000 huf-ért és azóta nem költöttem rá). R6??? Csak a pénzlehúzásról szól már a jàték, és hogy mégtöbb 10 éves rohangàljon a játékba...
13.
13.
LGHDTV+
Pedig inkább több játék követhetné ezt a modellt. Inkább ez mint 1-2 évente új teljesárú játék, ami megint bugos, megint unblanced és kevesebb kontent. Nem vagyok nagy Siege játékos, kb 300 órám van benne megjelenés óta. De megjelenés után az első másfél évben sokkal bugosabb és glitchesebb volt a játék, szóval azért javítják a hibákat. Aki megjelenéskor megvette és tetszik neki annyira hogy rendszeresen játsza annak jó vétel volt. De még nekem is aki kb évente 1x letölti játszani pár kört.

Hunt Showdown és CSGO is hasonló modellre épül, CSGO már át is ment free to playre. És én sem vagyok oda a skinekért (sosem vettem semmi skint, animációt, emotet stb semmi játékban) de minden mapot megkap mindenki, és a karakterek is viszonylag kevés grindel kioldhatók, főleg a régebbiek amik már kevesebb renownba kerülnek.

De ha választhatok egy ilyen tipusú modell között, vagy évente új CoD/BF ami megjelenéskor megint bugos lesz, akkor inkább az R6 félére szavazok.
12.
12.
JohnSpartan
#11: "Mit kellene változtatniuk?"

- A folyamatosan bővülö bugok tömkelegét (rankeden elég zavaró ha valaki ezeket kihasznàja)
- A rettenetesen gyenge partyt (iszonyat hogy mennyire instabil, egyfolytában kidobálja a tagokat és ha rankedet indítottatok akkor baszhatod..)
- A pocsék szerverek (ahova bárhonnan be tudnak csatlakozni, hiába van légió korlàtozás)
- A giltch-ek (amikből nem hogy kevesebb lenne hanem egyre több van)
- A mérhetetlenűl paraszt emberek tömkelege egy rakáson (ha esetleg egyedül akarnál játszani, 10-2 csapat heccből agyonlőnek mert milyen poénos is az)
- Az eszméletlen fos tartalmak ( itt leginkább a karakterekre gondolok, nem egy olyan karaktert basztak tönkre ami régebben sokkal használhatobb volt mint amit kapsz csak sokan észre sem veszik hogy hiába van lassan 70 belőlük csak azok peregnek amik újjabbak mivel a régit nerfelik hogy az új karakterek érjenek valamit)
- Az egyfolytában nerfelt és buffolt fegyverek (2 hetente patch mert nem tudnak mit kezdeni velük)
- A horibilis árakon mozgó kiegészitők (skinek stb... nehogy már ki tudd farmolni ha megtetszik valamelyik)

Pocsék start? Szerintem az első 3 évad volt a legjobb, mivel ott még àtgondolt strukúrája volt az egész jàtéknak nem halom használhatatlan karakterből àlt a jàtèk.

Bevétel? Hol nem szarom le mennyi a bevételük? Az is vicces hogy ha akkora a bevételük akkor miért érkezik egyre kevesebb tartalom? Jah persze... mert az megy a zsebbe és elég kiszúrni a szemüket a báránykáknak valami trágyával ami csillog mint az arany mert addig políroztàk hogy úgy nèzzen ki.

Az eddig leírtakból bàrmelyikhez tudnék példàkat is irni és bővebben kifejteni de ninvs kedvem. Én màr elengedtem ezt a játékot pedig a kedvencem volt. Legyen boldog vele az aki akar és nem is akarom elvenni a kedvét. De senki nem mondja nekem hogy ezek az új tartalmak jók mert nem azok.
11.
11.
RangerFox
#9: Folyamatosan nő a community, ezzel együtt a bevételük is. Miközben a játékosok is boldogak, máskülönben nem lenne ekkora játékosbázisa. Mit kellene változtatniuk? Véleményem szerint példamutató, hogy a pocsék startból így visszahozták a játékot, látszik, hogy hosszútávra terveznek, és nagyon jól teszik.
10.
10.
Zuzmo
Akinek nem tetszik, hogy nem sima kommandósok vannak benne, az mivel játszik?
9.
9.
almaspite
#6: Már bocsánat, de lassan nem tudom hova tenni amit csinálnak... az embereket sem akiknek ez tetszik. Olvasd el például a mostani patch note-ot, látszik rajta, hogy ötletük nincs kinukba már mit csináljanak a játékkal.
7.
7.
JohnSpartan
#6: Ha te mondod... szerintem az lehetett volna, de olyan szinten rossz irányba haladtak hogy kifórdították a belét is a játéknak. Jó múltkor rá akartak venni haverok hogy nézzek már rá mert még mindig jó meg jó karakterek jöttek... hiba volt feltelepíteni is nem hogy bekapcsolni.
6.
6.
RangerFox
#5: Szerencsére az emberek többségének tetszik, a Ubi talán legjobb játéka az elmúlt évtizedben
5.
5.
JohnSpartan
#4: Már elszarták... kuka az egész játék ahogy van. Van olyan pont ahonnan nincs vissza út...
4.
4.
almaspite
Nem akarják ezt a csapatot leszedni az r6-tól és inkább sorozatot csináltatni velük és vissza hozni a régi csapatot játékot fejleszteni? Ezek lassan komolyan elsz*rnak mindent a játékban.
3.
3.
szlav
#1: Fogalmazhattam volna úgy is, hogy sisakos kommandósok helyett Fortnite-karakterek szaladgálnak benne mostanában :)
2.
2.
JohnSpartan
#1: Az a mondat nekem is tetszett! XD
1.
1.
markoci555
"lassacskán továbblép a komoly, valósághű terrorelhárítós alapjaitól" - szerintem ez a játék már rég el van rugaszkodva a valóságtól, már egy ideje nem játszok vele, de 2. évben kijött az a lábnyom alapján követés... röhej
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...