Pert akasztottak a Google nyakába a Stadia miatt

  • Írta: Baloo
  • 2021. február 22.
  • Biznisz
Link másolása
Nem indul túl fényesen a Stadia idei éve, hiszen nemrég a platform fejlesztőstúdióit kellett bezárni, most pedig beperelték a Google-t, mondván a cég félrevezette az embereket, amikor azt állította, hogy a Stadia támogatja a 4K/60fps-t.

A februárt egy igazán szomorú bejelentéssel indította a Stadia, hiszen megtudtuk, hogy bezárja a fejlesztőstúdióit a platform, most pedig ismét egy nem túl rózsás fejleményről tudunk beszámolni: nemrég pert indítottak a Google ellen a szolgáltatással kapcsolatban.

 A per szerint cég félrevezette az embereket, mikor azt állította, hogy a megfelelő internetkapcsolat mellett a legtöbb játék 4K-s felbontásban és 60 fps-sel fog futni Stadián. A felperes szerint azonban ez nem történt meg, ugyanis az ígéretekkel ellentétben sem a DOOM Eternal, sem a Red Dead Redemption II nem futott valós 4K-s felbontásban a rajtkor - amit egyébként a Digital Foundry mérései szintén megerősítenek.

Az ügyben egyelőre még nem született ítélet.

14.
14.
axodox
#3: Szerintem ez megszokás kérdése, ha eddig saját sofőröd volt akkor szar BKV-zni, ha gigabites a neted hosszú ideje, akkor nehezen állnál vissza 8megabit DSL-re, ha megszoktad a 60-120FPS-t akkor nehéz elviselni ahogy rángat a kép mikor forog a kamera 30-on, 4K/1440p után igen homályos a FullHD is, és HDR 1000+ után élettelenek az SDR kép színei. Ugyanakkor én is toltam mostanában 1080p-s, 30FPS-es, SDR játékot végig (több mint száz órásat), és arra is vissza lehet szokni. Az tény, hogy sokat hozzátesz bizonyos esetekben, pl 60FPS alatt lövöldét vagy más gyorsabb játékot játszani elég rossz.

Itt a probléma azonban - ha jól értem - nem ez, hanem az hogy egyszerűen a mást ígértek és nem teljesítették.
13.
13.
nemfontos
#2: Nem az a lényeg hogy mi elég a "parasztnak", hanem hogy a termék, vagy szolgáltatás amiért fizetek, valóban olyan -e, amilyennek a gyártó lefestette. Természetesen itt van némi átfedés a marketing (értsd: hazugság) és az átverés között, hiszen a marketingnek nem az a célja hogy technikai információkkal lásson el téged, hanem az hogy eladjon neked egy terméket. Ha átléped a határt, számíthatsz a vásárlók haragjára.
12.
12.
nemfontos
Egy újabb cég bukik bele a cloud gaming -be. Mindig próbálkozik valaki, jönnek a hurrá optimista cikkek, ahol megírják hogy ez a jövő, a megkerülhetetlen, a konzolok kora lejárt... stb stb. Aztán idővel csak kiderül hogy számos technikai, és financiális probléma miatt végül mégsem jön el a vágyott jövő. Egész más dolog js -ben megírt táblázatkezelőt áttolni a user gépére, majd annak állományait tárolni a "felhőben", mint futtatni egy játékot, és azt valós időben stream -elni a játékos kijelzőjére úgy, hogy megfelelő élményt biztosítson neki. Bár egy google méretű cég megteheti hogy keresztfinanszírozással akár veszteségesen is üzemeltesse a rendszert, ám úgy tűnik nem látják azokat a hosszútávú célokat, amiért ez megérné nekik. Szerintem hamarosan megy a google+ mellé.
11.
11.
Malzatar
Micsoda véletlenek vannak itt! Kijön a Cyberpunk és a teljesítmény hibái miatt perlik. Most itt a stadia és, mint lentebb olvastam sokak szerint elhanyagolható a nagyobb fps tehát vki csak azért nézte meg, hogy pereskedhessen? Mert kb ugyanez a helyzet csak a cyberpunk totális leégése helyett csak fps szám nem stimmel. Na erre mondom, hogy ha már benyögi vki hogy "uh, erre meg arra lesz képes az új mit tudom én" akkor biggyessze már azt is oda, hogy: "Mindazonáltal a változás jogát fenntartjuk".
10.
10.
delphijos
#9: Nagyon ravasz. :D De az enyém attól még nem az. Persze, egy példa sose pontos, ez se az, nem is erre irányult a kommentem... ( hogy most igazat mond a G vagy sem )
9.
9.
Ooorky
#8: És minden 1000. dobozba raknak egy FHD-s modellt, teljesült az ígéret :-)
8.
8.
delphijos
#5: Miért is ? Az “akár” azt jelenti hogy LEHET annyi.
6.
6.
Gerzson95
#3: Te maximum addig akarsz háborút, amíg meg nem kapod a behívót.
5.
5.
Ooorky
#4: Ha azt írták volna, akár FHD felbontás is, akkor egy szavad se lehetne.
4.
4.
delphijos
Alapvetően egyetértek veletek, de azért az más hogy valami megfelel, meg hogy a “gyártó” mit ígér. Ha veszek egy tévét amire azt mondják hogy FHD, és csak 720p-t tud, egy jó film azon is jó lesz, de azért joggal kérhetem számon...
3.
3.
Windrider
#2: Ugyanezt akartam írni. Egyszerűen nem tudom elképzelni azokat az embereket, akiknek ez komolyan fő szempont egy játéknál. Egy jó játéknál nem rohadtul mindegy, hogy 30-on vagy 40-en fut? Komolyan mondom ilyenkor kívánom bárcsak lenne megint egy háború vagy valami, mert ha a sok gyökérnek már ez a legnagyobb gondja, akkor szerintem már bajok vannak.
2.
2.
r3dman
De unom már ezt a divat 4k 60fps szarságot.Játék helyett mindenki az fps számlálót bámulja.Semmi nem elég a parasztnak.
1.
1.
Őrnagy
Most komolyan, ki az az agyhalott, aki ennyire következetenül irányítja a játékrészleget?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...