Felmondott a Hogwarts Legacy tervezője

  • Írta: szlav
  • 2021. március 5.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Troy Leavitt, Hogwarts Legacy lead designere elhagyta az Avalanche Software csapatát, miután az elmúlt napokban komoly vitát keltett a YouTube-csatornája, ahol a fejlesztő korábban pro-Gamergate videókat készített.

Nemrégiben mi is beszámoltunk a Bloomberg riportjáról, miszerint a Warner Bros. kijelentette, hogy az Avalanche Software által fejlesztett Hogwarts Legacy karakterkészítőjében akár transznemű hőst is készíthetünk majd. Mindez azért volt igazán érdekes, mivel ezzel a bejelentéssel a kiadó érezhetően elhatárolta magát J.K Rowling írónőtől, aki korábban összeszólalkozott a transzközösséggel. Említést tettünk arról is, hogy az ügyet tovább árnyalja, hogy a játék tervezője, Troy Leavitt korábban a Gamergate mellett felszólaló videókat készített a személyes YouTube-csatornáján.

Nos, úgy tűnik, az események utolérték Leavittet is, a magasrangú fejlesztő ugyanis bejelentette, hogy elhagyja az Avalanche csapatát. A Twitteren közzétett posztban és az azt követő kiegészítésben Leavitt kihangsúlyozta, hogy a távozás a saját, személyes döntése volt, és hogy továbbra is csak pozitív érzelmei vannak a játékkal, a fejlesztőcsapattal és a WB Gamesszel kapcsolatban. A felmondása pontos okáról hamarosan részletesebben mesél majd a saját YouTube-csatornáján, de az időzítést tekintve nyilvánvalónak tűnik, hogy a transzneműek inklúziójának esete szerepet játszik a dologban.

10.
10.
zoli12i
#8: Ezért is fos az összes multi. Csak agymosót rabszolgák kellenek, akik be vannak csicskítva és nem lehet saját önálló ötleteik, mert ezt a szélső liberális ideológiát kell követni, különben jön a megszégyenítés. Amúgy nem tudom, hogy ez liberalizmus még egyáltalán?

Ezért is haldoklik a gamer és filmes ipar. Bevétel valahogy van, de érdemleges tartalmat már kutatni kell. Lásd Netflix: évi 100 sorozat, amiből jó ha 2 nézhető és kiemelkedő....
3.
3.
balint23h
#2: Belenéztem a csatornájába, nem találok semmi kivetnivalót. Úgy érzem inkább az inger küszöb egyre alacsonyabb bármi szélső liberális nézettel szemben.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...