HWSW: Samsung Galaxy S21 Ultra teszt

  • Írta: fojesz
  • 2021. március 17.
  • Hardver
Link másolása
A Note- és a Galaxy-sorozatok élharcosai találkoznak az új csúcsmodellben: nagytestvérünk, a HWSW alapos tesztelésnek vetette alá a Samsung Galaxy S21 Ultrát, lássuk, hogy mit tud a koreaiak nagyágyúja!

Fontos állomáshoz ért a Samsung Galaxy S csúcstelefon-szériája 2021-ben, amely nem is annyira az évet rendre indító S jelölésű modellek, sokkal inkább a jellemzően nyáron bemutatkozó Galaxy Note-széria jövőjét pecsételi meg. Az S21 Ultra ugyanis, amely a Samsung portfóliójának jelenlegi éllovasa, a szokásos, inkrementális teljesítménybeli és kamerás előrelépések, illetve kisebb-nagyobb külső ráncfelvarrások mellett az eddig a Note-ok védjegyének tekintett érintőtoll-támogatást is megörökölte.

Az ikonikus Note-sorozat kezdeti éveiben a készülékházba csúsztatható stylus mellett a méretes kijelző is fontos megkülönböztetőjegynek számított az okostelefon-piacon, mára azonban a Galaxy S-modellek bőven utolérték panelméretben a Note-okat. Azzal, hogy immár a érintőtollakhoz is támogatást kapnak, utolsó bástyáját is elveszíti a Note-széria, persze csak akkor, ha a stylusok az S21 Ultrán is ugyanolyan jól használhatók, mint a Note-okon. A poént az elején le is lőhetjük: ha van még egy különálló érintőtollnyi szabad hely a zsebünkben vagy a táskában, akkor az új csúcsmodell is kényelmesen fel tudja venni a Note-szerepet.

Ez még csak a bevezető, a további részletekért irány a HWSW teljes cikke!

17.
17.
markoci555
édes drága jó rohadt élet, milyen gépet vennék fél millából..(vagyis annyit még gépre se költenék, inkább vennék már végre mondjuk egy ps-t, meg jobb monitort)
16.
16.
Fata Morgana
#14: Teljesen így látom én is ahogy írod, a gyors-töltés nálam is nagyon betalált, még mindig nézem mikor rápattintom a töltőre, ahogy a tizedesben is méri a felvett naftát.
Telefon témában azt hiszem, nem lesz köztünk vita.:))
Üdv cimbora további szép napot!
14.
14.
#12: Egy az, hogy nem fáj, kettő hogy két év alatt van már akkora fejlődés, hogy mindenképp egy olyan készüléked lesz, ami sokkal jobb az előzőnél. Tehát ma már mittudomén hány rakás kamera meg szetereó hangszórók és más képarányú kijelzők vannak a telefonokban, mint két évvel ez előtt. Meg ez a gyorstöltés az, amit nem bírok megunni. Irreálisan gyorsan feltölt az alapból hozzá adott töltőn, hogy hónapok óta is csak nézem, hogy ilyenkor mi van és teljesen leszoktam róla, hogy gépre dugjam USB-re töltögetni egész délutánokra. Jó ez a két éves ciklus, mert addigra ugyan az a kategória már régen keresztbe veri a két éves méregdrága csúcspéldányokat, amikhez manapság meg már töltőt sem adnak, nemhogy még kijelzővédő fólia, meg gyári szilikon tok alsó hangon benne lenne, mint ezekben...
12.
12.
Fata Morgana
#9: Ezért vettem én is, mamusnak a PocoX3-at, mint ahogy írod is, jó üzemidő, nem szaggat, tud játszani rajta, elég nagy a kijelző szerintem az egyik legjobb ár/érték arányt képviseli ebben a szegmensben.
Frankón mondom nem vennék én sem atom drága telefont, nálam a "lélektani határ" max 200ezer de akkor már valami nagyon meg kell fogjon abban a telóban, de igazából azért nem ruházok be drágábbra, mert nem használnám ki, és így 2 évente nem fáj lecserélni egy újabbra.
9.
9.
#8: Erre gondoltam én is, hogy ilyen szakadár gamer telót vegyek anyunak, had örüljön, hogy sokat bír az akksi meg 120 fps a Facebook. :) Egyébként én is ezen a két éves, előre meghatározott cikluson vagyok, de utoljára tényleg úgy voltam vele, hogy felesleges pénzkiadás újat venni. De kiharcolta magának a nyugdíjat, hogy direkt hülyén esett, úgyhogy két év egy hónapnál ment a tech-táskába és jött az új. Tudod hányszor jutott eszembe, hogy full drága, márkás telót vegyek? Még soha.
8.
8.
Fata Morgana
#7: Szintén zenész.:)
Kb.5hónapja vettem a Xiaomi MI Note 10 Lite telefonomat, anyukámnak 3hónapja pedig egy Poco X3 NFC-t nagyon jól szuperálnak amire használjuk őket arra tökéletesen megfelelnek.
Kettő év után úgy is cserélem őket, szerintem addig bőven kiszolgálják az igényeinket.
7.
7.
Én sosem vettem semmiből a legdrágább dolgokat, így telefonnal sem tolom túl a szekeret. Talán most lenne 3 éves a kínai telefonom, ha nem pont úgy ejtem le, hogy a gombra esik. Szóval nem olyan rég körül néztem, végig gondoltam, hogy mi tetszene egy új telefonban és... vettem egy kínai telefont. Előtte Redmi Note 5 volt, most Poco X3 van és nekem 100+% megfelelt akkor is meg most is. Ettől függetlenül nem sajnálom másoktól a jobbat, használják egészséggel és legyen mindig pénzük újra. Viszont ha nagyon drágán vesznek egy nagy szart, azon tudok egy kicsit gonoszan röhögni :) Mondjuk a jelen cikkben bemutatott teló pl pont az enyémnél sokkal jobbak között van. De így sem vágyok rá. Bennem nem született meg az igény sem kihasználtsági szinten, sem mutogatás, vagy státusszimbólum szinten, hogy egy láthatóan nagyon drága és atom combos telefont vigyek mindenhova és dobáljam a melóban, mert ami most van, már az is az igényeim felett teljesít.
1.
1.
vincentvega
Sosem volt jobb telefonom szeretem :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...