A Warner jövőre felhagy a hibrid premierekkel

  • Írta: fojesz
  • 2021. március 25.
  • Cooltúra
Link másolása
A jelek szerint nem maradnak velünk tartósan a hibrid premierek: habár a Warner idén az összes filmjét így indítja útnak, 2022-ben már kizárólag a mozikban kezdenek az alkotásai.

Noha minket nem érintett közvetlenül, tavaly elég nagyot szólt a hír, hogy a Warner idén az összes filmjét hibrid módon hozná forgalomba a koronavírus-járvány miatt: ez azt jelenti, hogy a mozipremier mellett az első 30 napban az HBO Max kínálatában is elérhetővé válnak a legújabb alkotások, azokért ráadásul még csak felárat sem kell fizetniük a felhasználóknak.

Most a Deadline számolt be róla, hogy ez a kísérlet jövőre véget ér: a Warner és a Regal mozik tulajdonosa, a Cineworld (náluk van egyébként a Cinema City is) bejelentette, hogy jövőre teljes moziexkluzivitás vár a stúdió filmjeire, vagyis azok semmilyen streaming- vagy kölcsönzőplatformon nem lesznek elérhetőek az első hetekben. Érdekesség viszont, hogy míg korábban jellemzően 90 napra szólt egy ilyen exkluzivitási megállapodás premierenként, most csak 45 napra írtak alá a felek.

Nagyon úgy néz ki egyébként, hogy ez egy jellemző trend lesz a jövőre nézve: a nagyobb filmjeire már a Paramount is csak 45 napos megállapodásokat kötött a mozikkal, a kisebb filmek pedig már 30 nap után streamelhetők. A Universal bevétel alapján szerződik: azok a mozik, amelyek kevesebb, mint 50 millió dollár bevétellel nyitnak az USA-ban, 17 nap után jelenhetnek meg a kölcsönzőkben, míg a többiekre 31 nap exkluzivitás vár.

2.
2.
Geribácsi
#1: Jah, jön a covid44, aids2, csirkeebola-majompestis6 és nemhogy a mozikban húzzák megint a rolót, hanem kb mindenhol.
1.
1.
hedzsooo
Persze-persze. Ennyire meg azert ne tervezzenek elore szerintem.:)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...