Hatalmas veszteséget termel az Epic Games Store

  • Írta: Baloo
  • 2021. április 12.
  • Biznisz
Link másolása
Egy bírósági okiratból derült ki a múlt héten, hogy brutálisan nagy veszteséget termel az Epic Games Store az ingyenesen kínált játékok és az exkluzivitási megállapodások miatt, de Tim Sweeney nem aggódik emiatt.

Hiába növekszik évről évre a népszerűsége az Epic Games Store-nak az ingyenes játékoknak köszönhetően, pont az említett ajándékok és a különböző ideiglenes exkluzivitási megállapodások miatt brutálisan nagy veszteséget termelt az elmúlt két esztendőben az áruház.

Néhány nappal ezelőtt ugyanis egy bírósági okiratból kiderült, hogy az Epic Games Store 2019-ben 181 millió dolláros, 2020-ban pedig 273 millió dolláros veszteséget hozott össze. Az Epic szerint azonban az eladott játékok árából szedett 12 százalékos részesedés elég arra, hogy a digitális bolt működését fedezni tudják, illetve Tim Sweeney, a cég fejese, szintén úgy látja, hogy megéri belepakolni a dollármilliókat a projektbe.

Sweeney véleménye szerint az Apple veszteségként próbálja beállítani ezt az összeget, de szerinte erre az invesztálásra igenis szükség van, ha a jövőben egy profitáló vállalkozást szeretne az ember - legyen szó egy gyárról, egy áruházról vagy akár egy játékról.

43.
43.
CJgabor
A Uplay-nél és az Origin-nél nem rosszabb a platform.
De azért ne ez legyen a mérce :DDD
41.
41.
ayreon
#40: Egyetértek, azoknak akiket semmi más nem érdekel, csak a net és a játszás (gépezés), joga van, hogy ilyen helyeken irogassák le értékes gondolataikat, hadd tanuljon a nép!
40.
40.
crytek
#39: Semmi más nem érdekel csak a net és a játszás (gépezés) ki hogy nevezi..szóval ha még 50 millió cikk lesz amihez úgy gondolom kommentelnem kell meg fogom tenni. Erről xy kedvéért nem mondok le
39.
39.
Turley
#35: Ez tiszta, csak egy ponton túl mi a bánatnak osztod meg akkor a gondolataidat ezen a csodás médiumon
38.
38.
Guba32
#37: Számomra az,hogy mindenki ismeri a véleményed,de te minden cikkhez leírod,és magadra rántod a rajongóid.Ha ezt másképpen kell nevezni,bocs,tudd be az öregségemnek.
37.
37.
crytek
#36: Privátba vagy akár ide is jöhet ,mert tényleg érdekel az mióta trollkodás ha valaki leírja a dolgait? Komolyan kérdem mert a netes "szakzsargonban" nem ez áll a trollkodás megfogalmazásában
36.
36.
Guba32
#34: Kapott már,vannak akik azon röhögnek,hogy magukat nagyon intelligensnek gondolók akár minden nap is ráugranak a trollkodására...
35.
35.
crytek
#34: Nagyon sok minden nem érdekel, de ez ott van a top 1-ben ami legkevésbe sem érdekel, hogy ki mit gondol az életemről és egyetért-e velem vagy sem.
34.
34.
Turley
#31: Kaptál valaha pozitív visszajelzést ezen az oldalon egyébként?
33.
33.
markoci555
ezt eddig csak a hülye nem tudta, még crytek is tisztában volt vele, pedig nála vannak bajok :D
a kérdés csak hogy merre megy el, brutális bukás lesz, miután a kisgyerekek nem termelik a skinből a pénzt, mert kihal a Fortnite, vagy megvetik a lábukat

de továbbra is azt tartom a Steam mellet az egyedüli normális ilyesmi az a gog, olyan régi játékokkal szolgál, amiket a steam-en soha nem fogunk látni, így nem olyan hülyeséggel vetette meg a lábát mint ingyen játékok, hanem pl drm free cuccok
32.
32.
kryszisz
#30: Látom nem most regisztráltál, ha csak ritkán jársz errefelé, egy gyors szinopszis: crytek a totális szélsőségek embere, hol teljesen normális (sajnos ez a ritkább), hol meg (mint a mellékelt ábra mutatja) totál elmebaj. Egy dolog viszont fix: bármely véleményéről elmozdítani a legnagyobb észérvekkel sem lehet (legyen az bármilyen téma), próbálkozni is felesleges, az van és kész, mindenki más hülye. Ó, és még egy dolog: ha bárki is rosszalló megjegyzést tesz az időnkénti viselkedésére, az csak is a csordaszellem miatt lehet, önálló gondolatai ugyanis nincsenek senkinek, előtte mindig megbeszélés van a pajtásokkal az "összehangolt támadás" részleteiről. Na, dióhéjban ennyi.
31.
31.
crytek
#30: Ha nem érted ott nem velem van a baj... tudod ahol ekkora a gáz azt azért szoktál figyelgetni hogy jönnek ki belőle... Én itt most a "megmondó" jánosokért figyelem akik telefröcsögik a netet hogy de majd a hosszútáv.. nos ezt akarom figyelni van-e benne valóság alap mert eddig 2ből 2 év alatt NULLA
30.
30.
Windrider
#27: Előre is bocs a megjegyzésért de a kommentjeid alapján nemnagyon tudok kiigazodni rajtad. :D Először savazod az Epic-et a pénzügyi döntéseiért, aztán olyan gyűlölettel beszélsz róluk, mintha kiskorodban molesztáltak volna. Utána kijelented, hogy téged nem érdekelnek, de azért imádod nézni a vergődésüket. Most meg azt írod, hogy azért reménykedsz hogy sikeres lesz a store. Most akkor végülis mit akarsz? Minden rendben? :D
29.
29.
Guba32
#26: De tudott valamit az Ms amit a Sony nem.Halo-nak hívták.
28.
28.
hedzsooo
#9: +1 Aki ezzel valamit igazan talan veszithet majd, az csak az Epic.
27.
27.
crytek
#26: Nézem nyugi, folyamatosan. epekedve várom az emelkedést... remélem hogy megélem még azt amikor az epic storeba történni fog valami változás.
26.
26.
PiszkosFred
#11: > "Tök fasza amikor olyan cégeket hasonlítgatsz az epic balfaszkodásához amik még csak nem is hasonlítanak rá.."

Megint az a baj, hogy ugyanazt a mantrát nyomod, és ettől a vak gyűlölettől egyszerűen nem látod a fától az erdőt. Mert akkor értenéd, hogy folyamatokról beszélünk, nem cégekről és módszerekről, mert az ahány piac, ahány szereplő, ahány döntés, annyiféle.

Az MS párhuzam azért jó, mert az esetük megmutatja, hogy egy piacra új szereplőként megérkezve nagyon ritka esetben tudsz dominálni már az első évben, ahhoz olyan innováció kell, amely miatt nem a piacRA érkezel, hanem TE magad alkotsz valamit és így te magad leszel a piac, akihez csatlakoznak.

Epic ugyanúgy van a Steammel, mint a MS a Sonyval anno. Nem mutattak semmi korszakalkotót cirka húsz éve, amit a másik akkoriban ne tudott volna, ezért kőkemény milliárdokba került a folyamat, mire megvettették a lábukat a piacon. Az MS ehhez exkluzivitás és a felvásárlás módszerét választotta, amely azóta piaci standarddé vált - lásd az elmúlt időszak eseményei.

Nem vagyok szakértő aki fejből sorolja az érintett játékokat, de TES világából azt tudom, hogy pl a TES III Morrowind sosem jelent meg playstationre, az XBox zászlóshajója volt (bár a szerződés megkötésekor még csak remélték, hogy az lesz), és kva sok fogyott belőle anno. Amelyet aztán az Oblivion megduplázott úgy, hogy egy évig az is csak PC és MS exkluzív volt, a Sony egy évet várt rá, hogy 360 mellett az addigra már GoTY verzióvá érett TES IV elérhetővé váljon PS3-ra is.

Epic jelenleg tolja a pénzt a PR-ba, ők ezt az utat választották. Ahogy az MS-nek sem volt anyagi gondja a windows/software eladások csillagászati bevétele miatt, úgy az Epicnek is belefér a Fortnite/Unreal/stb. egyéb "ingóság" által termelt szintén csillagászati büdzsébe. Cél, hogy nyereséges legyen majd a bolt, de nem azonnal, ostoba vagy, ha te, mint pénzügyi szakember ezt várod el. Nézzük meg az egészet pár év múlva, aztán kiderül, hogy neked lesz e igazad vagy az Epic döntéshozóinak...
25.
25.
crytek
#24: Attól még hogy szerinted faszság más még jól elszórakozik majd vele..
24.
24.
Ooorky
#22: Nyereséges?
Kifelé igen.
Adózáskor meg hirtelen veszteséges, mint az összes top 500 amerikai cég.


Scam Cititen-nél az aki beletol 20k+$-t az már nem játékos...

Mondjuk az eddigi legnagyobb faxság amit láttam az Earth 2.0 ahol virtuális földeket vehetsz egy majd egyszer talán esetleg elkészülő Vr Reality Mmo-ban ahol virtuálisan élheted az életed a valódi helyett...
23.
23.
Windrider
#9: Ennyi :D ezek mind zseniális címek, amikből kár kimaradni. Engem se érdekel igazán mit csinálnak a pénzükkel, gondolom azt ők jobban tudják. Játékgyártás terén meg igazából régen a kedvenc fejlesztőm voltak (Unreal Tournament, Gears of War-ok), mostmár a Fortnite nem igazán érdekel, de hát úgy látszik egy nagy közönséget meg igen. Csak azt sajnálom, hogy miatta elkaszálták az új UT-t.
22.
22.
crytek
#21: A netflix nyereséges...

Uberről fingom sincs

Star Citizent meg az legnagyobb százalékban az userek pénzelik akik játszanak is vele. Ha elérkezettnek látják az időt megjelenik majd. Az a játék sajnos nagyon átesett a ló túloldalára mert minden apróságot meg akarnak benne csinálni ami másban nincs, vagyis legalább olyan szinten nincs kidolgozva. Ezt ha minden cég így csinálná sok sok több éves cucc még ma is készülne.. Én várom már nagyon a Squadron 42 single részét.
21.
21.
Ooorky
#20: Netflix, Uber, Scam Citizen...
Csak viszik a befektetők pénzét, de remény sincs arra, hogy valaha nyereségesek lesznek.
Ez a modern amerikai álom.
20.
20.
crytek
#19: Aggódni? Valamit nagyon benéztél...és örülök ha csak buknak vele nálam boldogabb ember emiatt kevés van a bolygón.. Én csak tárt szemekkel wtfolok hogy egy ekkora cég hogy lehet ekkora balfasz.
19.
19.
Norbaszki
#17: Kifejezetten egy szarrágó patkánynak ismertelek itt meg aki 5 eurón is garasoskodik! Itt egy cég ami ingyen utánad hajít mindenfélét, legyen az jó, vagy rossz... Erre te itt agonizálsz, aggódsz egy cég anyagi jóléte miatt. Fuck Logic! Úgy tűnik gazdaságtanból sem jeleskedsz... Sok helyen látni ilyen-olyan fanboy-okat, de ők legalább képviselnek valamit. Téged az zavar, hogy létezik ez a cég, a vezetését fikázod stb.. Szerintem szánalmas, de ez az én szubjektív véleményem rólad!
18.
18.
Norbaszki
#15: Már megint itr vagy hülye...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...