Oculus Quest 2 - több lehetőség a PC-re kötéshez

  • Írta: Baloo
  • 2021. április 15.
  • Hardver
Link másolása
Nemsokára akár búcsút is inthetünk a kábeleknek, ha PC-re szeretnénk kötni az Oculus Quest 2-t, ugyanis a következő szoftverfrissítés után ezt már a megfelelő gyorsaságú Wi-Fi-hálózat segítségével is megtehetjük majd.

Lassan tényleg teljesen vezeték nélküli PC-s VR-élményt kínál majd az Oculus Quest 2, hiszen nemrég bejelentették, hogy a v28-as szoftverfrissítés után már nem lesz szükségünk az Oculus Linkre, amikor PC-hez kötnénk az eszközt.

A hivatalos Oculus Air Link alkalmazás az otthoni Wi-Fi-hálózaton keresztül köti majd össze a gépünket a VR-headsettel - ami egyébként technikailag most is lehetséges, de így a jövőben nem lesz szükség egy harmadik féltől származó szoftverre. A zavartalan működéshez a csapat egy 5 GHz-es kapcsolatot javasol, illetve azt, hogy azért lehetőség szerint az eszközök és a felhasználó 20 méteren belül helyezkedjenek el.

Emellett azt is megerősítették, hogy a korábban beharangozott 120 Hz-es képfrissítés támogatása (via Rock Paper Shotgun) szintén kipróbálható lesz a v28-as update után, ami ha jól vizsgázik, akkor komoly fegyvertény lehet a Valve Index elleni harcban.

A fenti újdonságokról nagy valószínűséggel bővebben is hallunk majd a nemsokára megrendezésre kerülő Oculus Gaming Showcase alatt.

9.
9.
dcba
#8: Hidd el nem banod meg ha ramesz a quest 2-re. Valoban annyi, hogy felkapod es jatszol vele, viheted magaddal barhova, nem kell felallitani szenzorokat meg mindenfele baromsag.

Nekem is van egy kulso akksim es en siman bedugtam es zsebrevagtam es abszolut mukodik a dolog. En mint tozsgyokeres VR ellenes, totalisan beleszerettem a VRba a Quest 2 miatt.

eBay trukk amugy, hogy mindig probald megvarni, hogy legyen ilyen 1 dollaros, 1 euros, 1 fontos hetvege amikor a vegso szamla 1 euro/font/dollar. Mostmar a Paypal is ki van utve mint middleman, igy tenylegesen 1euro/dollart/fontot fizetsz ha eladtal valamit, plusz ugye posta ha azert kulon nem kertel penzt.
8.
8.
#7: Amúgy meg nem tudom... Lehet meg kellett volna tartani a DK2-t. Kicsit drágábban adtam el, mint vettem, de az ebay leharapott 10%-ot, amitől bukovári lett és úgy már kifejezetten sajnáltam. Viszont az a szett úgy volt, hogy 3db USB3 és egy USB2, vagy mi? Ez egy jól felszerelt kiadás volt, mert gyárilag volt hozzá két asztali szenzor is, de akitől vettem, az korábban vett hozzá még egyet, szóval össz három. Ezeket kábelekkel együtt úgy kellett elhelyezni, hogy lehetőleg egy valamilyen háromszög területén belül legyél és akkor 360 fokot tudott már. Be is lőttem, de az asztalom helyzete nem erre volt kitalálva és nem volt fenntartható a dolog (hogy mindig be van dugva, aztán csak felveszem). Viszont egy ilyen újat, ami csak így felkapható szívesen megnéznék, ráadásul az óta fejlődtek a szoftverek és játékok is (khm Alyx izé)... Bár mondjuk nekem már a Steam VR is egy komoly élmény volt, ahogy először megláttam.
5.
5.
De zsír :) a 20 kilós akksi, amivel 40 percet megy majd külön lesz hozzá kapható...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...