Ígéretes VR-mentes mod készül a Half-Life: Alyxhez

  • Írta: Baloo
  • 2021. április 19.
  • Letöltés
Eddig is készültek olyan modok a Half-Life: Alyxhez, amik igyekeztek a hagyományos irányításra átültetni az FPS-t, de sajnos messze voltak az optimális élménytől. Most viszont könnyen lehet, hogy hamarosan ez megváltozik.

Szinte rögtön a játék megjelenése után voltak fanatikusok, akik VR nélkül is játszhatóvá szerették volna tenni a Half Life: Alyxet, azonban sejthető volt, hogy ezeknek a rajongóknak a száma megduplázódik majd, miután a Valve szabadon modolhatóvá tette az FPS-t. Így vagy úgy, az biztos, hogy egy argentin modder - név szerint SoMNst - most minden eddiginél közelebb jutott a játék VR-kasztrálásához:

A Valve nyilván az alapjaitól VR-ra húzta fel a Half Life: Alyxet, ezzel viszont rengeteg játékostól egyben el is vágta a játékot, hiszen a szegényebb országokban (mint például Argentínában) kvázi lehetetlen még az olcsóbb VR-eszközöket is beszerezni. Éppen ezért döntött úgy SoMNst - aki egyébként VR-ban már végigvitte a kalandot, és egy mesterműnek tartja -, hogy elhozza egy szélesebb játékosrétegnek is az Alyxet.

Ez a terv pedig remekül alakul a fenti videó alapján, hiszen ebben a modban már nem akadozik a kép a kamera forgatása közben, és a gunplay animációi is határozottan látványosak a tények ismeretében. SoMNst szeretné a lehető legközelebb hozni a modolt Alyxet a Half Life 2 minőségéhez, ami szerinte egy remek kihívás, habár tisztán látja, hogy jó pár aspektusa jelentősen sérül a VR-ra tervezett lövöldének így a beavatkozás alatt.

9.
Mufika
#8: Ez kb az egyetlen AAA VR játék, milyen nem kell több? :D
8.
Viktor_The_Best
Csinaljatok mar egy Haalf Life 3-at bas...sza meg! Nem kell tobb VR bullshit!
7.
Gabesz0213
Oculus quest 2-n toltam majd nem végig és bátran mondhatom hogy Aztapicsamindenit :) A 64 gigás verziót meg már szaré hugyé az ember után vágják.
5.
godach
Egér nélkül Virtus Cop. Köszi, inkább veszek egy vr-t.
4.
crytek
Remek. Medal of Honorhoz is jöhetne
3.
abydos
#1: Szerkesztés gomb hiányában: nem neked ment így az első komment.

Lehet próbálkozni a VR moddal, de nem véletlenül nem aratott sikert egyik korábbi változat sem. VR nélkül nem jó, mintha Wii Tenniszezni akarnál billentyűzettel.
Nagyon jó a saját beépített közvetítés módja, számtalan végigjátszás van a neten, még az is jobb, mint a headset nélküli játék.
2.
abydos
#1: A Half-Life: Alyxhoz videokártya kell. Akinek van gamer videokártyája, már lassan 50 ezerért, de 70 000-ért biztosan vehet magának használt szemüveget (ma 45-ért láttam Riftet).
Akinek meg nincs videokártyája, az ugyanúgy nem fog tudni vele játszani, mert próbálj manapság 200 000 ft alatt találni normális kártyát, ami tavaly még csak 70 000 ft-ba került... Nem fog menni.
1.
Fanboi
Ez a játék VR-ra lett tervezve, abban jó. Egérrel monitor elött konkrétan szar lesz. De rinyálni kell miatta és ilyen szarokkal próbálkozni hogy jó legyen ahelyett hogy venne a sok barom VR fejest aminek az ára mára teljesen elérhető a minősége pedig korrekt szintet hoz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...