HWSW: A vártnál is jobban emelkedik a memória ára

  • Írta: fojesz
  • 2021. április 21.
  • Hardver
Link másolása
A korábban vártnál nagyobb mértékben, 23-28 százalékkal nőhet a különféle DRAM chipek ára, ami számos termék árcéduláján nyomot hagy majd - derült ki a TrendForce friss előrejelzéséből.

A piackutató szerint az OEM-ek és a memóriagyártók heves alkudozásában egyelőre előbbiek állnak jobban, amely az előzőleg várt 13-18 helyett tíz százalékponttal magasabb emelkedést jelentene. Az esetleges, korábbinál is nagyobb növekedés nem csak a különféle személyi számítógépek és memóriamodulok, hanem jóformán minden, DRAM-ot nagyobb kapacitásban alkalmazó termék árára hatással lehet.

A TrendForce szerint az emelkedés végleges mértéke azon múlik majd, hogy melyik memóriagyártó mekkora kapacitást allokál a különféle termékekre, vagyis milyen lesz a végleges termékmix. A piackutató szerint a vártnál magasabb áremelkedés mögött részben az OEM-ek agresszív stratégiája áll, mellyel versenyfutásban igyekeznek kiszolgálni az elmúlt hónapokban kilőtt vásárlói igényeket. Ahogy az előző héten már a HWSW megírta, ritkán látott mértékben, 55,2 százalékkal nőtt az idei első negyedévben leszállított PC-k darabszáma. A növekedést a gyártók nehezen tudják kiszolgálni, amely természetesen az egyes beszállítókra, illetve az azokkal kötött megállapodásokra is hatással van.

Mi lesz így a videokártyákkal? További részletek a HWSW cikkében!

10.
10.
Neo1989
Pont ezért vettem meg 4X16-ot még tavaly 90-ért. Most ugyanaz a típus modulonként 32 E vagyis 128 E. Az a 64 azért kiszolgál egy ideig.
9.
9.
PS4jacksony
Ne felejtsük el a hányadék forint látványos romlását sem. Minden drágább 27 % ÁFÁ val ami már inkább a SARC kategória min egy egyszerű adó .
És sajnos nincs vége tényleg ötszáz forint lesz az új 1 Eurós . . .
8.
8.
hedzsooo
#1: ...A HDD-t kihagytad, allitolag az is dragulni fog, + akkor mar hatha az SSD-k is... XD ;D
7.
7.
GAMEROD
Így a legjobb nem? A fizetések évente emelkednek jobb esetben 6-10 százalékot természetesen több munkával, az árak pedig 25-125 százalékokat úgy minden szegmensben. De a negyedéves gigaprofit arcoskodások nem maradnak azért el.
6.
6.
Nekem most van itthon egy i5-2070super-16GB meg egy PS5. De látva a tendenciát úgy tűnik, hogy marad így a gép, amíg tudok rajta játszani addig oké, aztán netezős gép lesz belőle. Játékra meg marad a konzol. Lassan azt is 3 évente kell úgyis cserélni :(
5.
5.
Ezért vettem két hete + 16 gigát és akinek tárhely kell az is most vegyen. Én szótam.
4.
4.
Zuzmo
Én abban sem vagyok biztos, hogy az új nagy konzolok ára megmarad a 185 ezren. Attól félek, fel fognak emelkedni az árak, hiába lesz később nagyobb a készlet, ennyiért nem lehet majd már kapni.
3.
3.
Zuzmo
#2: A jó magyar forintnak hála 20%-kal drágább ma egy Nintendo Switch, mint amikor megjelent.
2.
2.
crytek
#1: Mindeközben a konzol árára semmi se hat :)
1.
1.
zozo76hun
egekben a videokartya ara, megy utana a ram is, egyre jobb...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...