Videokártya nélkül is jól fut a Resident Evil: Village

  • Írta: Baloo
  • 2021. május 9.
  • Hardver
Link másolása
A Capcom munkatársai remek munkát végeztek a Village optimalizálását illetően, hiszen a játék nem csak remekül néz ki, de még a gépigénye is szerényre sikerült - méghozzá olyannyira, hogy beéri mindössze egy Ryzen 5 3400G-vel is.

"Összességében remek látványvilág, elképesztően élethű karakterek" - írja Májkül kollégánk a nemrég debütált Resident Evil: Village tesztjében. Ezzel kapcsolatban futottak most egy kört a PC Gamer munkatársai, hogy kiderítsék, milyen erős vasat követel meg ezért cserébe a Capcom új horrorjátéka. Nos, mint a kísérletből is kiderült: a Village egyáltalán nem nevezhető követelőzőnek.

Ugyanis az AMD Ryzen 5 3400G processzor az integrált videokártyája segítségével akár egymagában is kényelmesen elviszi a hátán a legújabb Resident Evil-epizódot. Persze ray tracingről és 4K-s felbontásról ne is álmodjunk ilyen esetben, de 720p-s felbontás mellett 60 fps-t, míg 1080p-ben pedig 30 fps-t sikerült kifacsarnia a PC Gamernek a Resident Evil: Village-ből.

Különösen jó hír lehet ez a PC-s Resident Evil-rajongóknak, hiszen az elmúlt hónapok videokártyaárainak ismeretében egyáltalán nem lepődünk meg, ha valaki dedikált GPU nélkül kénytelen futtatni a játékot. Mindezek ellenére így is elképesztően népszerű volt a premierkor a Village a Steamen: a péntek esti órákban átlépte a 100 ezres határt az egyidejű játékosok száma, ami rekordnak számít a sorozat történetében.

5.
5.
delphijos
#3: Csak azok teljesen más 3D motorok voltak. Ez azért egész más.
4.
4.
crytek
#3: Talán majd a DDR5-el végre "szintet" lépnek az integrált vga-k is..
3.
3.
Extol
Kezdetekben is a processzor végezte az első 3D-s játékok megjelenítését, eljöhet még az idő mikor nem lesznek külön videókártyák
2.
2.
PrimYaz00
Hát nem tudom, nekem a Dimitrescu bogaras lánya olyan fps droppot produkált, amikor 5 cm-ről átalakult, hogy majd elsírtam magam... képzelem milyen fasza lehet videókártya nélkül :D.
1.
1.
Viktor_The_Best
Az igen! Akkor johet nintendo switchre is :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...