Lopott szörnydizájn a Resident Evil: Village-ben?

  • Írta: szlav
  • 2021. május 10.
  • Hír
Link másolása
A Resident Evil: Village félelmetes ellenfeleitől valószínűleg mindenkinek feláll a hátán a szőr, de úgy tűnik, a Capcom agyszüleményei nem minden esetben voltak teljesen eredetiek. Az egyik ellenfelet egy 2013-as filmből emelhették át a japánok.

Nem hibáztatunk benneteket, ha nem láttátok a 2013-as Frankenstein serege (Frankenstein's Army) című horrorfilmet, hiszen egy ízig-vérig B-kategóriás slasherről van szó, egy dolgot azonban nem vitathatunk el tőle: Richard Raaphorst filmje elég vad szörnyetegeket vetített a képernyőre. Úgy tűnik, innen erős ihletet vehetett a Resident Evil: Village egyik dizájnere is, hiszen ahogy azt az alábbi képeken is láthatjuk, a hasonlóság egészen kísérteties.

A mellékelt képeket egyébként egyenesen a film írója és rendezője osztotta meg LinkedInen (via All Games Delta), ahol Raaphorst azt is hozzátette, hogy a filmben látható szörnyetegek mind a saját elképzelései, melyek közül az egyik az ő beleegyezése nélkül került az új Resident Evil-játékba. A Capcom egyelőre nem nyilatkozott az üggyel kapcsolatban.

3.
3.
Ps fanboy
Mondjuk ami a filmben van a csávó feje helyén, az egy repülőgép rotorja, ami meg a Resiben van, az meg három láncfűrész propeller formára hegesztve. Max csak a koncepcióból ihletődhetett a dizájner. Na és akkor mi van? A Moreau viziszörnyet meg egyértelműen abból a japán horrorfilmből nyúlták le, amiben a fél várost karantén alá vonják, a címe nincs meg, de vagy 15 éves film az is.
2.
2.
Zuzmo
#1: Attól, hogy valami nincs levédve, attól még nem lehet szabadon felhasználni engedély nélkül. A copyright annyiban segít, hogy egyértelmű a helyzet, hogy ki rendelkezik a jogokkal, és nem kell bizonygatni a bíróságon, hogy melyik volt előbb, melyik az eredeti stb.
1.
1.
Nothing
Szó mi szó, elég egyedi kreáció. Nem nagyon lehet ráfogni, hogy csak véletlen a hasonlóság. Mondjuk ha nincs levédve, akkor így járt a pasas.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...